99. TURCIA CELE 7 BISERICI 2019 final

Excursie in Turcia

   Pe urmele celor 7 Biserici din Apocalipsa

 

                      11  zile  de  neuitat                            

 • Sa vizitam tara  asezata pe doua continente scaldata de 3 mari :Marea Egee, Marea Mediterana si Marea Neagra,!
 • Sa ne bucuram de  locurile naturale si istorice de la Pergam, Troia, Efes, Pamukkale, Smirna, Philadelphia, Sardes si Tyatira!
 • Cumparaturi in Istanbul, orasul in care gasesti tot ce doresti la preturi rezonabile.

LECTII   DE   ISTORIE,   RELIGIE,    SPIRITUALITATE

 

Duminica+Luni. (22 + 23 Septembrie) Ziua 1+2   Plecare spre Turcia. Troia. Pergamon. Smirna.

Imbarcarea in autocar duminica  seara pentru plecare pe urmele apostolui Pavel! Tranzit Bulgaria pe ruta Russe - Veliko Tirnovo - Svilengrad– Edirne.  Bine ati venit in Turcia !

In Edirne se viziteaza Moscheea Selimiye, a doua moschee ca marime si importanta din Turcia dupa Moscheea Albastra din Istanbul. Continuarea drumului spre stramtoarea Dardanele. Se traverseaza  stramtoarea Dardanele cu ferry-boat-ul la Canakkale.

Sosire Pergamon, vechea cetate Perga(1) prezenta in scrierile apocaliptice cu vechiul templu al Athenei, resedinta regilor eleni, arsenalele, biblioteca, templul lui Traian, teatrul, templul lui Dionysos, altarul lui Zeus, vestigii crestine etc. Vom vedea o adevarata comoara arheologica care pur si simplu ne va introduce in lumea crestinismului primar ajutandu-ne sa intelegem contextul in care apostolii si ucenicii au reusit sa cucereasca o lume. Continuarea drumului spre una din cele mai frumoase statiuni turistice din Turcia : Kusadasi care semnicifica Insula Pasarii.                                                         Cazare Hotel Charisma Deluxe 5* (sau similar) Kusadasi

                                                                                

Ma. Ziua 3 (24 Septembrie) Kusadasi. Odihna. Efes.

Mic dejun. Excursie la  Efes(3) perla cetatilor antice. Aici vom vedea: cetatea si templul de la Efes, cea mai bine conservata cetatate antica din Grecia,  Biserica Sf. Ioan Evanghelistul, Tempul zeitei Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii antice), apoi ruinele Odeonului, Templul lui Hadrian, Biblioteca lui Celsus, Biserica Dubla, Drumul Arcadelor, Magnesia, Biserica si mormantul Sf. Ioan, Casa Fecioarei Maria.

Dupa amiaza timp liber pentru odihna, pentru a ne reface dupa calatorie, pentru plaja, baie, plimbari, cumparaturi, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc. Optional se poate face o mini croaziera pe mare cu servirea mesei de pranz.         Cina si Cazare Hotel Charisma Deluxe 5* (sau similar) Kusadasi

                                                                

Mi. Ziua 4 (25 Septembrie)  Smirna.  Philadelfia. Sardes. Thyatira. Pamukale.

        Mic dejun. Plecare spre Pamukale numit si Castelul de bumbac. Prima oprire va fi la  Izmir al doilea oras ca marime din Turcia. Este vechea cetate Smirna(2), cetate antica cu rezonanta biblica deosebita.          Ne vom continua drumul pentru a vizita alte 3 locuri unde au fost Bisericile Biblice. Vom merge la Philadelphia(5), apoi vom vizita  Sardes(6) – capitala Lydiei antice vom vedea Gymnasium – ul si alte obiective turistice interesante. Ne vom intrepta apoi spre Muntele alb nu inainte de a vizita locurile vechii cetati  biblice Thyatira(7). Sosire Pamukale, orasul alb.                            Cina si Cazare Hotel Halici Thermal 4* (sau similar)  Pamukale

                                                                                                                 

        

 

 

 

 

J.  Ziua 5 (26 Septembrie)  Pamukale. Laodiceea. Hierapolis.

           Mic dejun. Vizita Pamukkale, oras situat aproape de Denizli. Este o statiune cu ape termale si terase de calcar, fiind considerat o adevarata minune a naturii. Tot astazi vom vizita orasul Afroditei , Afrodias si apoi, orasul antic Hierapolis, unde putem admira maiestria contructorilor antici care au lasat aici mostenire o bogata mostenire arheologica inclusiv baia termala, recent restaurata si transformata in muzeu. . Ultima oprire va fi la  Laodiceea . Vizitarea anticei biserici a Laodiceei. (4)  Ne vom opri pentru a pastra cateva momente pentru a rememora amintiri despre vechea cetate.Dupa amiaza timp liber pentru o baie in apele termale pentru plimbari cumparaturi etc                                                                                    Cina si Hotel Halici Thermal 4* (sau similar)  Pamukale.

 

V Ziua 6 (27 Septembrie)  Pamukale. Cappadocia.

Mic dejun. Astazi plecam spre comorile Cappadociei trecand prin orasul Konya. Traseul continua prin stepele din centrul Anatoliei spre Nevsehir. Dupa amiaza ajungem in tinutul magic al Cappadociei, un adevarat peisaj selenar. Timp la dispozitie pentru a beneficia de facilitatile hotelului, pentru plimbari cumparaturi etc.   

                              Cina si  Cazare Hotel Burcu Kaya 4* (sau similar) Cappadocia Neveshir.                                             

 

S Ziua 7 (28 septembrie) Cappadocia. Odihna. Sabat in locurile antice crestine.

Mic dejun. Vizitam misterioasele orase labirintice subterane, sutele de bisericute din piatra gazduite de pustnici, unde putem admira fresce bizantine de o rara frumusete. Printre obiectivele noastre se numara Göreme, numita si capitala Cappadochiei, un veritabil  ‘muzeu in aer liber’.

Continuam explorarea Cappadociei, vizitand un alt orasel subteran din satuletele raspandite pe coline. Ne indreptam spre Urgup, vechiul centru turistic al regiunii, singura asezare rivala oraselului Goreme. La Kaymakli se viziteaza deasemenea orasul subteran, locul unde crestinii se ascundeau pe perioada persecutiilor.                                                                          Cina si Cazare Hotel Burcu Kaya 4* (sau similar) Cappadocia Neveshir.

 

D Ziua 8 (29 septembrie)  Cappadocia Istanbul.

Mic dejun. Plecare spre Istanbul cel mai mare oras din Turcia, vechiul Constantinopol. In drum vom face un tur panoramic al capitalei administrative a Turciei orasul Ankara. Ne vom continua drumul pentru a ajunge in capitala economica, vechiul Constantinopole astazi orasul Istanbul.          

                                                                  Cazare  Hotel Orka Royal 4* (sau similar) Istanbul      

 

L Ziua 9 (30 septembrie)  Istanbul.

      Mic dejun In Istanbul se viziteaza (pietonal) : Moscheea Albastra - Moscheea Sultanahmet (contruita intre 1609–1616 la comanda sultanului Ahmed I; constructia a starnit ostilitate la vremea respectiva deoarece o moschee cu 6 minarete reprezenta un sacrilegiu, rivalizand cu cele de la Mecca), Biserica si Muzeul Sf. Sofia, (Aya Sofya, Biserica Sfintei Intelepciuni, a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in anul 537; la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul IX, Hipodromul, Palatul Topkapi (Haremul sultanului un complex grandios care timp de 400 ani a fost resedinta sultanilor ), Tezaurul, Palatul, Biserica AZS din Istanbul.                           Cazare  Hotel Orka Royal 4* (sau similar) Istanbul.

 

Ma Ziua 10 (01 Octombrie)  Istanbul. Plecare spre tara.

Mic dejun. Dimineata timp liber pentru ultime cumparaturi, vizite, odihna. Dupa amiaza optional excursie la Insula Printului. Cu putin noroc delfinii vor insoti vaporul nostru pana acostam pe Insula Printului (Buyuk Ada) pe care o vizitam. Tur de insula cu trasura…oaaaa ! Cartiere de vile ramase incremenite in timp toate construite in stil victorian. Tot aici putem lua si masa de pranz. Va fi una din cele mai frumoase, exclusiviste si interesante excursii !                          Plecare spre Romania.

 

Mi Ziua 11 (02 Octombrie) Sosire in Romania.  Calatorie spre Romania dupa 10 zile de cursuri practice de istorie si religie, odihna, cumparaturi, etc. S-au incheiat prietenii, am cunoascut o alta cultura, am facut sute de fotografii , am calatorit pe urmele crestinilor din primul secol si ne-am bucurat de zilele libere.

     Sosire Bucuresti

 

...11 zile de neuitat pe care le veti nota  cu litere de aur in agenda Dvs cu amintiri...

 

PERIOADA

Loc in Camera Dubla

Camera Single

Al 3-lea Adult in  Camera Dubla

22.09 - 02.10.2016

385 euro

495 euro

345 euro

 

 

 

SERVICII INCLUSE:    

•  transport autocar (standard international) conform itinerariului;
•  3 nopti cazare cu mic dejun: 1 noapte Kusadasi 5*, 2 nopti Istanbul 4*;
•  5 nopti cazare cu demipensiune: 1 noapte Kusadasi 5*, 2 nopti Pamukkale 4*, 2 nopti Cappadocia 4*;
•  taxe de trecere a frontierei, taxe de drum, taxe de autostrada;

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

•  asigurarea medicala de calatorie (38 lei/pers);
•  asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 47 lei/persoana);
•  intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
•  alte taxe care nu tin de programul turistic.

*Tarif valabil pentru  grup minim 45 pers.

CONDITII DE CALATORIE

Intrarea pe teritoriul Republicii Turcia pentru cetăţenii români este permisă cu următoarele documente de călătorie româneşti:

Paşaport diplomatic ;
Paşaport diplomatic electronic ;
Paşaport de serviciu ;
Paşaport de serviciu electronic ;
Paşaport simplu ;
Paşaport simplu electronic ;
Paşaport temporar. 

Paşapoartele menţionate mai sus trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală.

Important: vă recomandăm să acordaţi atenţie la efectuarea controalelor de frontiră/vamale şi să vă asiguraţi că vi s-a aplicat în paşaport ştampila de intrare în Turcia. Lipsa ştampilei de intrare poate conduce la aplicarea de amenzi şi/sau expulzare (până la finalizarea cercetării se consideră că s-a intrat ilegal).

Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc.

 

TERMENE DE PLATA:

 • 30% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 50% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.          

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

 

OBSERVATII:

 • Documente necesare calatoriei: intrarea in Turcia se face doar pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc în Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare. Copiii au nevoie de pasaport individual.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Turcia conform standardelor proprii;
 • Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
 • Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile.  Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
 • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate. 
 • Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a intarzierilor anumitor turisti
 • Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si preferintelor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuarii cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia C&D Partner. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 • Agentia organizatoare poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii. 
 • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la transport si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

TURIST: Am luat la cunostinta si sunt de acord cu programul turistic si cu cele mentionate mai sus:___________________

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?