95. PASTE 2019 autocar ISTANBUL

LECTII DE ISTORIE....ODIHNA....DISTRACTIE....CUMPARATURI

 

 

  Ziua 1 Vineri :  Plecare spre Istanbul.

Ora 06.00, plecare din BUCURESTI din fata Garii de Nord vis a vis de coloane.

Traversarea Bulgariei pe traseul Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora

Intrare in Turcia cu oprire la Edirne ( anticul Adrianopolis ) – capitala Imperiului Otoman pentru scurta vreme. Vizita la Mosheea Sulimye Cami – capodopera celebrului arhitect Sinai.

Se continua drumul spre Istanbul.. Dupa amiaza ajungem pe malul European al Bosforului si pornim intr-un un tur panoramic din autocar in care admiram Moscheea Albastra, Hagia Sofia, Moscheea lui Soliman Magnificul , Hipodromul, Turnul Galatei si Cartierul Taksim.

Seara putem cina in orasul vechi la unul din zecile de restaurante  unde muzica orientala si aroma deosebita a bucatariei orientale ne vor incanta simturile.

Noaptea, sub lumina lunii care se oglindeste in apele Bosforului putem sa mergem la una din numeroasele taverne unde vom asculta lautari de toate natiile, sarbi, romani , greci bulgari sau tigani, ne canta vechi romante “ sau muzica moderna asa incat sa ne simtim cat mai bine.

Vom descoperi din viata de noapte a Istanbulului, o lume pestrita si vesela, de negustori ambulanti, arabi, crestini sau evrei sau de alte natii. Toti vand cate ceva , toti au ceva de zis, ne indeamna sa le povestim “ cine suntem si ce vrem” . Toti sunt politicosi si ne invita sa bem un ceai cu ei sau sa fumam o narghilea impreuna. Limba comuna se gaseste imediat, vom descoperi aici ca stim turceste de o viata.

Seara ne vom retrage in camerele noastre de hotel dupa o zi plina obositi dar bucurosi. 

        Cazare Istanbul.

Ziua 2 Sambata  Istanbul. Vizite la obiective turistice. Noaptea de inviere.

            Mic dejun. Vizitarea Istanbulului,  vechiul Constantinopol, Capitala Imperiului Roman de Rasarit. Se vor vedea :

  • Moscheea Albastra una din cele mai frumoase moscheii din lume rivalizand cu cea de la Meca ,
  • Biserica Sf Sofia - Biserica Sfintei Intelepciuni  inaugurata de catre imparatul Iustinian in anul 537,
  • Palatul Topkapi fosta resedinta a sultanilor timp de 400 de ani cu Palatul, Haremul si faimosul tezaur al sultanilor.
  • Timp liber la dispozitia turistilor sau optional:

-Taversarea faimoaselor poduri suspendate Bosfor si Fatih

-Urcarea pe cea mai inalta colina din Istanbul “Camlica Hill” unde se poate vedea o panorama extraordinara a orasului

-Vizita la Palatul Dolmabahce, ultimul palat al sultanilor ,copie a Palatului Versailles din Franţa datorită asemănării stilurilor.....

  • Pregatirea pentru noaptea de paste.
  • Optional Cina de Paste.  Seara deplasare la Biserica Ortodoxa Romana “Sf Parascheva” pentru participare la Slujba Invierii.                                                                          Cazare Istanbul

Ziua 3 Duminica Istanbul. Croaziera. Seara turceasca.

            Mic dejun tarziu. Dupa amiaza optional Croaziera pe Bosfor (canalul care desparte 2 continente) : calatorim pe Bosfor spre Cornul de Aur. Masa de pranz o putem lua la unul din numeroasele restaurante  de pe celalalt mal al Bosforului in partea asiatica a Istanbulului intr-o atmosfera de poveste....

Timp liber la dispozitie pentru plimbari, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Optional Seara turceasca cu cina şi spectacol specific oriental. Dans si muzica in acordurile venite parca din alta lume....                                                                                                                        Cazare Istanbul.

                                                                                                                 

Ziua 4 Luni Istanbul. Cumparaturi.

            Mic dejun. Timp liber pentru shopping, vizita la numeroasele bazare sau cartiere de cumparaturi, sau pentru vizite obtionale la alte obiective turistice sau pur si simplu pentru odihna sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Cumparaturile se pot fac  in Grand Bazar si Bazarul Egiptean, pe bulevardele de lux cu magazine de firma din intreaga lume, la Mall-urile numeroase sau pe strazile din cartierele Laleli, Taxim, Osmanbay etc.

De la ora 09.00 cand se deschid magazinele si pana la ora 19.00, ora de inchidere totul este un adevarat furnicar. Miile de oameni care alearga din magazin in magazin creeaza o atmosfera unica, pe care putin probabil sa o mai intalniti in alt colt al lumii. Magazinele sunt  vizitat zilnic de un numar impresionant de oameni: peste 400.000 de persoane iau parte la acest „spectacol” zilnic. Vanzatorii sunt foarte amabili si rabdatori chiar si cu cei mai nehotarati clienti. Nu uitati ca aici totul se negociaza !!

Seara optional cina la un restaurant cu muzica live pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia prietenii noi si voia buna ne va insoti toata seara.

Cazare Istanbul.

Ziua 5 Marti Istanbul. Insula Printului. Plecarea spre tara.

Mic dejun. Dimineata timp liber pentru ultime cumparaturi, vizite, odihna sau optional excursie la Insula Printului. . Cu putin noroc delfinii vor insoti vaporul nostru pana acostam pe Insula Printului (Buyuk Ada) pe care o vizitam. Tur de insula cu trasura…oaaaa ! Tot aici vom lua si masa de pranz. La intoarcere vom trece din Fanar in Galata, ca sa urcam in Turnul Galatei, cel mai vechi turn inca functional.

Plecarea spre Romania dupa 5 zile de odihna, distractie, cumparaturi, pregustarea a Vacantei de vara. Se vor incheia prietenii, vom cunoaste o alta cultura, vom face fotografii si ne vom bucura de zilele libere de paste. Sosire in Romania.

 

 

SERVICII INCLUSE:    

•  transport cu autocar  Bucuresti  –  Istanbul  
•  transport cu autocar Istanbul - Bucuresti
•  tur de oras pentru a viziona principalele obiective turistice.
•  transport cu autocar pentru vizite la obiectivele din program, serile optionale, biserica ortodoxa din Istanbul, croaziera etc 
•  taxe rutiere,  taxe de parcare
• 4 nopti la hotel de 4*: www.hotelipekpalas.com/ 
•  mic dejun
•  asistenta turistica
• vizite la obiectivele turistice ,conform programului turistic
*Tariful este valabil pentru  grup minim 40 pers.


NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:


•  asigurarea medicala ~30 RON. Se asigura de catre asigurator plata serviciilor medicale direct in tara de destinatie.
•   intrari la obiective turistice (unde este cazul). 
•   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic
Atentie! : Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarilor care nu tin de ea, respectiv diferitelor blocaje rutiere sau datorita politicii muzeelor locale.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din Turcia.

PLECARE

           Pret  LOC CAMERA DUBLA

                            26 aprilei 2019

                           260 EURO

 

5 zile de neuitat pe care le veti nota  cu litere de aur in agenda Dvs cu amintiri

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?