93. Tarile Nordice elevi

 

Program special pentru elevi

    Tarile Nordice

           5 Zile  de  neuitat

                                   

 •   DANEMARCA  excursie complexa, de neuitat pe urmele urmasilor vikingilor
 •   SUEDIA una din cele mai spctaculoase si frumoase tari din Europa.
 •   TIVOLI cel mai vechi parc de distractie din Europa.                  

 

                                          ISTORIE,   DISTRACTIE,    RELAXARE

 

Ma. Ziua 1  Marti Plecare spre Danemarca.

 1. Intalnire cu profesorii si Imbarcarea in avion pe aeroportul Otopeni cu destinatia Copenhaga. Bine ati venit!
 2. Incepem experienta daneza cu un Tur al orasului pentru a-i admira frumusetile istorice si arhitectonice: Primaria (Radhus), Palatul Amalienborg – resedinta familiei regale, unde zilnic la pranz are loc ceremonialul schimbarii garzii, Piata Palatului cu statuia ecvestra a lui Frederik V, una dintre cele mai impunatoare din Europa. Palatul Christian al VIII-lea, Palatul Christian al VII-lea, care este folosit de regina pentru a primi oaspetii, dar care este ocazional deschis pentru tururi ghidate sau expozitii speciale, Vechiul Port Nyhavn (locul unde marinarii mancau, beau si dormeau - arhitectura si atmosfera pastreaza inca parfumul timpului), Bursa, Fantana Gefion si
 3. faimoasa statuie Mica Sirena (Den Lille Havfrue) inspirata din povestirea lui Andersen, simbolul capitalei daneze, vor completa turul frumoasei Copenhaga.
 4. Iesire in oras pentru o plimbare de seara pentru a ne familiariza cu centrul capitalei noaptea.                                                                                                                                                                     Cazare  Copenhaga

Mi. Ziua 2 Miercuri Danemarca

            Mic dejun.

 1. Deplasare la Roskilde pentru a vedea Marea cadedrala cu mormintele regilor danezi, suedezi si norvegieni,
 2. Hillerod, pentru a vizita Castelul Frederiksborg construit la 1600, resedinta regala de vara, adapostind si Muzeul Danez de Istorie, cladire remarcabila a carei imagine se reflecta in lacul pe care este construit.
 3. Deplasare de la Hillerod la Helsingor (Elsinore), locul tragediei lui Hamlet - Printul Danemarcei.
 4. Dupa amiaza Timp liber pentru explorarea pe cont propriu a acestui oras fascinant, desprins parca din povesti: Palatul Rosenborg, Palatul Christiansborg (sediul Parlamentului Danez) - rezultatul a doua incendii majore in 1794 si 1884, palatul este marturie a trei ere de arhitectura daneza), statuia lui Hans Christian Andersen, Biblioteca Regala "Diamantul Negru".           Cazare Copenhaga

                                                                                                                          

 

 

 

J  Ziua 3 Suedia

  Mic dejun. Plecare in Suedia pentru a vizita urmatoarele locuri turistice:

Stockholmul este considerat de turisti cel mai frumos oras din lume, fiind bogat in parcuri, muzee si monumente pe care merita sa le vizitati.

Tur de oras cu vizitarea princilapelor obiective: 

1.   Palatul Regal (in suedeza - Kungliga Slottet, cea mai mare resedinta regala din lume), care adaposteste istoria familiei regale suedeze de la origini pana in prezent si unde, la ora 12,00 se poate admira schimbarea garzii regale la palat, Biserica Cavalerilor, Parlamentul, UniversitateaStadshuset  - Primaria Orasului, in care se pot vizita faimoasele sali: “Sala Albastra” si “Sala Aurita”, unde are loc decernarea si banchetul decernarii Premiilor Nobel.

   2.  O fermecatoare zona pe unde merita sa mai faceti o plimbare este Vechiul Oras (Gamla Stan, cu cladiri vechi din sec. al VIII-lea), o mica insula in  mijlocul Stockholm-ului unde se gasesc toate locurile si monumentele de renume istoric si felurite taverne, berarii, cafenele; puteti ajunge acolo trecand unul din cele patru mici poduri care o desparte de Stockholm. Cu strazi inguste si pitoresti si cu cladiri vechi, insula este plina de restaurante cosmopolite, magazine cochete cu parfumul Evului Mediu, iar Piata Mare este vestita pentru cafenelele fermecatoare si Muzeul Nobel.

   3.   Puteti face o mini-croaziera in arhipelag, merge la cumparaturi; va dam mai jos cateva idei de a vizita locuri renumite ale capitalei, pentru a va intregi imaginea construita déjà despre Stockholm.

      4.  Pentru a cuprinde intr-o privire intreg Stockholm-ul puteti urca in Kaknastornet (Turnul de Televiziune Kaknas) cel mai inalt Turn Panoramic din Scandinavia care se inalta la 155m.

5.  Merita sa fie  vizitat si cel mai popular loc de pe arhipelag si anume Palatul Drottningholm (o versiune mai mica a Versailles-ului), resedinta familiei regale care, desi locuieste aici, majoritatea palatului este deschisa publicului. In parc se afla versiunea suedeza a Marelui Trianon, exoticele pagode ale Pavilionului Chinezesc (Kina Slott) si comoara cea mai valoroasa a insulei Teatrul de Curte Drottningholm. 

6. Dupa amiaza puteti face o vizita la Skansen – muzeu in aer liber unde sunt expuse case suedeze vechi, Nordiska Museet unde veti gasi traditii, obiceiuri si uzante ale poporului suedez si ale trecutului sau Viking sau puteti face o plimbare cu vaporasul printre insulele care formeaza Arhipelagul Stockholm. Intoarcere in Copenhaga.                                           Cazare Copenhaga                                                                                  

V Ziua 4 Danemarca

Mic dejun.

 1. Timp liber la dispozitie pentru plimbari prin Copenhaga ,recomandam vestita strada pietonala Stroget (1,5 km),
 2. portul vechi Nehavn sau o calatorie cu vaporasul de o ora pe canalele capitalei daneze.
 3. Seara se poate vizita Parcul Tivoli (care l-a inspirat pe Walt Disney), un parc de distractii complex care este o incantare atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.                 Cazarea la  Copenhaga

 

S Ziua 5  Plecare spre Romania.

       Mic dejun. Plecare spre aeroportul regal din Copenhaga si imbarcarea in avion dupa 5 zile de neuitat in care relaxarea  s-a confundat cu istoria, in care fiecare loc vizitat ne-a trezit simtaminte inconfundabile apropiindu-ne mai mult de cultura europei  si unii de altii.

                                                                                                                                  Sosire Bucuresti

 

PERIOADA

   LOC            CAMERA

 

 

 

30 Aprile 2019

640 EUR

 

 

 

 

SERVICII INCLUSE:    
•  transport cu avion  Bucuresti  –  Copenhaga  
•  transport cu avion Copenhaga - Bucuresti
•  transferuri aeroport – hotel - aeroport
•  tur panoramic de oras + vizita micii Sirene cu autocarul modern, clasificat pentru curse internationale
• excursiile prezentate in program
•  taxe rutiere,  taxe de parcare
• 4 nopti cazare + mic dejun la hotel renovat situat exact in centrul capitalei
•  asistenta turistica asigurata de  profesorii insotitori.

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

•  taxa de aeroport=110 eur/pers
•  asigurarea medicala 47 RON. Se asigura de catre asigurator plata serviciilor medicale direct in tara de destinatie in cuantum de pana la 30 000 de euro
•  intrarile la obiectivele turistice 
•  Deplasarile prin oras cu mijloacele de transport.

 

De la statuia Micii sirene simbolul capitalei daneze la palatele regale maiestoase pline de amintiri, de la Parcul de distractie Tivoli pana la Castelul care l-a inspirat pe schasepedre cand a scris Hamlet, de la arhipelagul crenelat al capitalei suedeze la farmecul  inconfundabil al vechilui oras si Palat al regilor suedezi vom calatori pe urmele vikingilor si ai regilor tarilor nordice si vom respira aerul plin cu parfum de istorie si devotament. Ce poate fi mai semnificativ decat aceasta excursie !!!

 

.....5 zile de neuitat pe care le veti nota  cu litere de aur in agenda Dvs cu amintiri....

 

*Tarif valabil pentru  grup minim 25 pers.

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?