88. Spania Madrid si ...UNESCO 2019

Spania si....Patrimoniul UNESCO

Octombrie 2019......7 orase superbe

                Madrid            

     Toledo + Salamanca + Segovia

       Avila  +  Aranjuez   + Cuenca

ODIHNÃ............LECŢII DE  ISTORIE...........DISTRACŢIE...........CUMPÃRÃTURI        

 

Se viziteaza: 

  • Madrid:    Palatul Regal si gradinile sale « Campo del Moro , «  Gradinile Sabatini » ,   Muzeul Prado,  Puerto del Sol, Piata Spaniei, monumentul lui Cervantes, Plaza Mayor, Catedrala Nuestra Senora dela Almudena etc
  • El EscorialCatedrala, manastire, Palatul si Mausoleurile  Regilor Spaniei etc
  • Aranjuez:     Palatul Regal si gradinile Principe si Parrtere
  • Salamanca:  Cea mai veche Universitate din Spania, orasul vechi etc
  • Avila:           Zid de fortificatie, Turnurile orsului, Biserica Gotica etc
  • Segovia:        Apeductul din Segovia, Catedrala, Alcazarul etc
  • Cuenca:        Orasul de pe stanca, Podul San Paolo, etc.
  • Toledo :      Catedrala Cidului, Sinagoga El Transito,  Muzeul Sefardi, Manastiresa San Juan de los Reyes, Palatul regal, Atelierul de sabii, Muzeul Sefardi, Podul San Martin, Biserica Sf Toma, etc

 

Vineri Ziua 1. (11 octombrie) Bucuresti. Madrid.

Impreuna, conducerea agentiei  si turistii  plecare din Bucuresti spre Madrid.  

Bine ati venit in capitala Spaniei, orasul galactic denumit si “orasul elegantei” ! Tur panoramic de oras, pentru a vedea orasul. Ne vom opri in zona medievala si vom vedea Plaza Mayor, Puerta del Sol, Piata Cibele si Gran Via ( principala artera comerciala a orasului ). Dedicăm timp explorării Palatului Regal şi a faimosului Muzeu Prado care adaposteste una dintre cele mai celebre colectii de arta din lume putand fi comparat oricand cu Muzeul Luvru, cu British Museum sau cu Muzeul Hermitaj...

Timp liber în Madrid pentru a beneficia de facilitatile hotelului, vizite, plimbari si cumparaturi etc               

Seara, optional petrecere la un  restaurant cu muzica live pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia prietenii noi si voia buna ne va insoti toata seara

            Cazare Madrid(1)        

Sambata Ziua 2. (12 octombrie)   Madrid. Toledo. Aranjuez

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor in Madrid,  pentru odihna, vizite individuale la obiective turistice, plimbari, cumparaturi sau

Optional excursie la Toledo – oras monument national, inclus in Patrimoniul Unesco în care a trăit şi creat faimosul El Greco Situat intre coline si inconjurat de raul Tajo, fosta capitala a Spaniei Vizigotice este un adevarat oras muzeu. Admirăm Catedrala Cidului,  biserica si Manastirea San Juan de los Reyes construita in timpul “Regilor Catolici”,  Palatul Regal , Atelierul de sabii, Biserica San Juan,  Muzeul Sefardi,  Podul San Martin şi zidurile fortăreţei medievale. In biserica Sf. Toma vom intlni capodopera lui El Greco care ilustreaza “Funerariile Contelui Orgaz”. Vom face o scurta plimbare pe jos in Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, etc.

Plecam apoi spre  Aranjuez, oras care inca pastreaza splendoarea palatelor, a gradinilor si a strazilor in stilul castillan cu dumbravi si alei inguste! Vom vizita Palatul Regal si gradinile Principe si Parrtere!                   

Seara, optional petrecere la un  restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice,  se vor incheia prietenii noi si voia buna ne va insoti toata seara.                                        Cazare Madrid(2)                                                                                                                                                                                                                                                                             Duminica Ziua 3 (13 octombrie) Madrid. Cuenca. El Escorial.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor,  vizite la principalele obiective turistice din Madrid, pentru odihna,  plimbari, etc.  sau

Opţional excursie la Escorial, localitate simbol pt. rolul Spaniei lui Filip al II în perioada Contra-Reformei. Mânăstirea fosta reşedinţă a Regelui Spaniei este un muzeu deosebit, nucleu de cultură, ce a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO.  Muzeul se afla in incinta unui  complex arhitectonic, format din manastire, palat si mausoleu regal, construit de Filip al II-lea in 1584 si caracterizat ca fiind “a opta minune a lumii” ridicata in cinstea Sfantului Laurentiu (San Lorenzo). Constructia in forma unui gratar, amintind de martiriul Sfantului Laurentiu, a durat 21 de ani si reprezinta unul dintre cele mai mari edificii din lume.     

Vom pleca apoi spre Cuenca, unul din cele mai interesante orase ale Spaniei, datorita faptului ca e construit pe o bucata de stanca si toate casele se pravalesc la vale, pe marginile abrupte ale stancii!

Merita vazut un asemenea oras unic chiar si pentru arhitectura deosebita a caselor suspendate. O priveliste ametitoare asupra orasului ne-o ofera podul din fier forjat San Pablo unde vom face fotografii deosebite!

           Ne vom intoarce la Madrid dupa o duminica “ca-n povesti”! Excelent!

            Seara, binenteles optional petrecere la un  restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. ... voia buna ne va insoti toata seara!                                                                                                     Cazare Madrid (3)

                                                                                                                                           

Luni Ziua 4 (14 octombrie) Madrid. Segovia. Avila. Salamanca.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor,  vizite la principalele obiective turistice din Madrid, pentru odihna,  plimbari, etc.  sau

Optional excursie in alte 3 orase unice din Patrimoniul UNESCO. Vom incepe cu o vizita la Segovia care alaturi de Toledo sunt cele 2 orase muzeu din regiunea Castilla despre care toate ghidurile tursitice spun ca nu trebuie ratate! Apeductul din Segovia este cel mai bine pastrat zid de acest gen din lume! Orasul se mandreste deasemenea cu Catedrala, ultima in stil Gotic ridicata in lume si cu Alcazarul care a fost sursa de inspiratie pentru crearea Palatului Fermecat din Disneyland!  

Ne vom opri apoi la Avila este un sat medieval cu un incredibil zid de fortificatie (cel mai bine pastrat zid medieval) ridicat pentru a proteja spaniolii de invaziilor arabe! Zidul are 82 de turnuri semicirculare si o biserica in stil gotic demne de vizitat! 

            Ultima oprire va fi la Salamanca!! Orasul este in stil renascentist si este cunoscut pentru cea mai Veche Universitate din Spania! Este asadar un oras studentesc cu o arhitectura deosebita, un fel de Oxford al Spaniei! Incercam sa prindem aici si apusul cand soarele incalzeste cladirile in culoarea mierii si face din Salamanca un oras stralucitor! La fel orasul face parte din Patrimoniul UNESCO! Timp la dispozitie pentru a ne bucura de frumusetea orasului, pentru a lua masa la un restaurant, pentru cumparaturi etc.

                                                                                                                                                   Cazare Madrid (3)                    

Marti  Ziua 5 (15 octombrie) Madrid. Plecare spre Romania

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru odihna,  vizite la diferite obiective turistice, plimbari, cumparaturi etc.

O ultima zi pentru a gusta din famecul capitalei spaniole situata in inima peninsulei, chiar in centrul campiei Castillian. Madridul este un oras cosmopolit, centru de afaceri, sediu central pentru administratia publica, guvern, parlament si casa Familiei Regale Spaniole. Avem timp berechet chiar si pentru a “studia” infrastructura moderna in contrast cu aspectul istoric pe care-l vom regasi pe multe dintre strazile si cartierile sale pe care le vom strabate.

 Pentru doritorii de cultura in aceasta ultima zi putem merge sa vedem si Real Teatro (Teatrul Roial), care include si Casa Operei restaurata in anul 1850, Parcul Buen Retiro, impunatoarea Biblioteca Nationala, care contine o parte dintre arhivele istorice ale Spaniei. Ce ziceti sa mergem si la Muzeul figurilor de ceara bine dotat si deosebit de interesant.

Ne vom opri probabil si la unul din restaurantele specifice si binenteles shoping, shoping, shoping.....

            La ora 17  ne imbarcam in autocar pentru transferul la aeroport dupa 5 zile pline in care am combinat vizitele cu odihna, timpul de cumparaturi cu distractia.

             S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de micul concediu.                                                                                                                                                     Sosire Romania.

       .......5 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda dvs. cu amintiri!..........

 

SERVICII INCLUSE:
•  5 Zile complete, 4 nopti cazare Madrid cu Mic dejun inclus in Hotel de 4 * situat in centru
•  transfer Aeroport Madrid – Hotel 
•  transfer Hotel – Aeroport Madrid
•  tur de oras Madrid
•  Tur de oras Barcelona
•  asistenta turistica din partea agentiei pe tot parcursul excursiei

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
•  asigurarea medicala;
•  bilet de avion
•  intrari obiective turistice
•  excursiile optionale
Atentie:se pot face si rezervari la cerere si in alte hoteluri si pensiuni sau alte structuri de cazare decat cele recomandate de agentie!

...., Madrid, El Escorial, Segovia, Toledo, Aranjuez, Avila, Salamanca, Cuevca, El Escorial locuri care nu au nevoie de prezentare!!!!.....vom calatori si ne vom odihni vom respira aerul curat al muntilor, vom vizita locuri unice din Patrimoniul UNESCO ,vom fi mai relaxati si mai fericiti ca niciodata.........ce poate fi mai semnificativ decat aceasta excursie ?

Site-uri utile: pentru locurile care vor fi vizitate in cadrul excursiei:

 (se apasa tasta ctr si in acelasi timp se da clic pe adresa)

Segovia :                        https://www.youtube.com/watch?v=YBrqj_gM8lM

Avila :                          https://www.youtube.com/watch?v=RfOrEJeZ6O0

Madrid:                       https://www.youtube.com/watch?v=Zu0xOFM5JDY                                    

El Escorial:                 https://www.youtube.com/watch?v=Dit9j0-3dSE

Toledo:                        https://www.youtube.com/watch?v=Y_PBSL6NN3Q

Salamanca:                 https://www.youtube.com/watch?v=PvsHCaFrz14

Aranjuez:                    https://www.youtube.com/watch?v=v_lvcCGqFJo

Cuenca:                       https://www.youtube.com/watch?v=ooKkxU3LFTA

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?