87. Spania Barcelona si ...UNESCO 2019

Spania: Barcelona +......

4 orase superbe ....Patrimoniul UNESCO

Principatul Andorra + Monserrat- 

   Barcelona + Madrid + Toledo

ODIHNÃ............LECŢII DE  ISTORIE...........DISTRACŢIE...........CUMPÃRÃTURI        

 

 

Se viziteaza: 

  • Barcelona:  Sagrada Familia, Catedrala, Cartierul Gotic, Stadionul Olimpic, Palatul Sant Jordi, Colina Montjuic, Portul Olimpic,  Piata Spania,  Piata Catalunia, Las Ramblas, Fantanile Magice, Complexul monahal Monserrat etc
  • Andora:        capitala Andorra la Vella,  complexe comerciale cu “tax free”, Biserici si Catedrale,   
  • Madrid:    Palatul Regal si gradinile sale « Campo del Moro , «  Gradinile Sabatini » ,   Muzeul Prado,  Puerto del Sol, Piata Spaniei, monumentul lui Cervantes, Plaza Mayor, Catedrala Nuestra Senora dela Almudena etc
  • El EscorialCatedrala, manastire, Palatul si Mausoleurile  regilor Spaniei etc
  • Toledo :      Catedrala Cidului, Sinagoga El Transito,  Muzeul Sefardi, Manastiresa San Juan de los Reyes, Palatul regal, Atelierul de sabii, Muzeul Sefardi, Podul San Martin, Biserica Sf Toma, etc
  • Monserrat:  La Muntaya dels Cent Cims, Pivnitele pentru sampania Cava Catalana, La Moroneta-statuia facatoare de minuni, Muzeul de arta Monserrat, Complexul Monahal cu Manastirea Monserrat etc

 

Vineri Ziua 1. (8 noiembrie) Bucuresti. Barcelona.

Impreuna, conducerea agentiei  si turistii  plecare din Bucuresti spre Barcelona.  

Bine ati venit in orasul lui Gaudi ! Tur panoramic de oras, pentru a vedea; Cartierul Gotic, Catedrala, Palau Reial Major, Muzeul de istorie al oraşului Barcelona, Muzeul Frederic Marès, Palau de la Generalitat de Catalunya, Casa de la Ciutat, Santa Maria del Mar (superbă basilică şi suprem exemplu de arhitectură gotică mediteraneeană).

          Vom continua turul vizionand Palau d’Aguilar cu Muzeul Picasso, Carrer Montcada (una dintre cele mai frumoase străzi ale Barcelonei sec. XIV), Plaça de la Llana, Palau de la Música, Parcul Ciutadella cu Museu d’Art Modern, Piata Catalunya, Sagrada Familia, Arcul de Triumf, faimoasa magistrală Rambla (numai pentru trecători) cu biserica renovată Mare Déu Betlem şi Palau Moja, Museu d’Art Contemporani, Palau de la Virreina, spectaculoasa piaţă de fructe Boqueria, Gran Teatre del Liceu, Palau Güell.

           Vom coborî înspre mare pentru a vedea Monumentul lui C. Columb (un lift duce vizitatorii până în vârful coloanei de 59 metri la care se mai adauga cei 7,60 m. ai statuii – monumentul este simbolul actual al Barcelonei),  Museu Marítim cu replica Galerei Real din bătălia de la Lepanto din anul 1571, Acvariul (cel mai mare din Mediterana) si Palau de Mar.

            In turul nostru vom vedea unele din cele mai importante obiective din Barcelona, operele marelui si nonconformistului architect catalan Antoni Gaudi y Cornet, inclusiv celebrele case realizate de architect: Casa Vicenç (Calle les Carolines - o casa ca in povestile celor 1001 nopti), Casa Calvet (Cale de Casp), Casa Batlló (Passeig de Gracia) si Casa Millá - La pedrera (C. de Provença) precum si celebrul Templu Sagrada Familia, care este asemanat cu o explozie de lava inghetata instantaneu. La Sagrada Familia – ansamblul lui Gaudi, situat in centrul orasului format din stalagmite, stalactite si turnuri cilindrice, reprezinta  o minune arhitecturala.

           O altă parte interesantă a oraşului o reprezintă aşezarea olimpică din anul 1992: Estadi Olímpic, Palau Sant Jordi şi zona înconjurătoare cu: Castell de Montjuïc, Parc d’Atraccions de Montjuïc, Plaça d’Espanya, La Font Màgica(Fântâna fermecată), Pavilioanele expoziţiei, Palau Nacional cu Museu d’Art de Catalunya, Poble Espanyol  (un interesant muzeu al localităţilor spaniole) şi Fundació Joan Miró (una dintre cele mai frumoase galerii  moderne  ale Europei).  

          Seara o incheiem cu o minunata plimbare pe cunoscuta strada Rambla, o promenada cosmopolita. Strada este animata pana la orele diminetii, catalunezii fiind cunoscuti pentru distractiile nocturne stropite din plin cu sangria si dansuri latino. Transfer la Hotel.                                                      Cazare Barcelona(1)        

                                                                                  

Sambata Ziua 2. (9 noiembrie)   Barcelona. Andorra.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor in Barcelona,  pentru odihna, vizite individuale la obiective turistice, plimbari, cumparaturi sau

Optional excursie in paradisul cumparaturilor, o mica bijuterie a Europei: Principatul Andorra.

Este o excursie pentru oricine doreste sa se relaxeze intr-un minunat oras din mijlocul Pirineilor, sa guste frumusetea capitalei orasului - Andorra la Vella - sa faca cumparaturi, cunoscut fiind faptul ca orasul este un paradis fiscal cu preturi “tax free” atat la numeroasele magazine din oras cat si la renumitele centre comerciale Punt de Trobada - cel mai mare din Andorra si Rives, loc unde fac “shopping istet” turisti din toata lumea.

 Daca este zapada, cine doreste poate sa isi petreaca ziua skiind pe numeroasele partii din jurul orasului. Intoarcere in Barcelona dupa o zi minunata.

              Seara, optional petrecere la un  restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice,     se vor incheia prietenii noi si voia buna ne va insoti toata seara.                   Cazare Barcelona(2)                                                                                                                                                                                                                                                                      Duminica Ziua 3 (10 noiembrie) Barcelona.  Montserrat. Madrid.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor,  vizite la principalele obiective turistice din Barcelona, pentru odihna,  plimbari, etc.

Pentru cei care au mai vizitat Barcelona, optional excursie la Monserrat, un extraordinar altar catalan, unde intalnim masivul Serra del Montserrat. Acest munte mai este numit in limba catalana si La muntaya dels cent cims“ (Muntele cu 100 de piscuri). Cuibãrita între piscuri de secole, faimoasa Manastire din Monteserrat este centrul credintei catalane. Complexul este situat la 1200 metri altitudine, in masivul cu dimensiuni de 11 km lungime pe 5,5 km latime. Aici se afla si este protejata “La Moroneta” - Madonna Neagra, datand din sec. al XII-lea (simbolul credintei catalane, statueta este consideratã de toatã lumea catolica fãcãtoare de minuni) si o colectie impresionanta de picturi celebre (aici functioneaza cel de-al doilea mare muzeu al lumii catolice, dupa cel de la Vatican).

           Dupa vizitarea Manastirii si a Muzeului, vom pleca catre pivnitele unde se pregateste si se pastreaza pana la  fermentare completa Cava catalana (sampania catalana) cunoscuta la noi in tara sub marca Freixenet.  Vom vedea care este procedeul de fabricare si vom servi din diversele sortimente aflate aici. 

Dupa amiaza tarziu  plecare cu trenul de mare viteza spre Madrid. Dupa 2 ore si jumatate deja suntem in capitala Spaniei, Madrid, oras supranumit si “orasul galactic” sau “orasul elegantei”.    Cazare Madrid(3)

                                                                                                                                           

Luni Ziua 4 (11 noiembrie) Madrid. El Escorial. Toledo.

            Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru odihna,  vizite la diferite obiective turistice, plimbari, cumparaturi etc.  Optional excursie la Toledo  si la El Escorial.  Prima oprire va fi la Escorial, localitate simbol pt. rolul Spaniei lui Filip al II-lea în perioada Contra-Reformei. Mânăstirea, fosta reşedinţă a Regelui Spaniei, este un muzeu deosebit, nucleu de cultură, ce a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO.  Muzeul se afla in incinta unui  complex arhitectonic, format din manastire, palat si mausoleu regal, construit de Filip al II-lea in 1584 si caracterizat ca fiind “a opta minune a lumii” ridicata in cinstea Sfantului Laurentiu (San Lorenzo). Constructia in forma unui gratar, amintind de martiriul Sfantului Laurentiu, a durat 21 de ani si reprezinta unul dintre cele mai mari edificii din lume.

Continuarea drumului si oprire in Toledo  – oras monument national, inclus in Patrimoniul Unesco în care a trăit şi creat faimosul El Greco Situat intre coline si inconjurat de raul Tajo, fosta capitala a Spaniei Vizigotice este un adevarat oras muzeu. Admirăm Catedrala Cidului,  biserica si Manastirea San Juan de los Reyes construita in timpul “Regilor Catolici”,  Palatul Regal , Atelierul de sabii, Biserica San Juan,  Muzeul Sefardi,  Podul San Martin şi zidurile fortăreţei medievale. In biserica Sf. Toma vom intâlni capodopera lui El Greco, care ilustreaza “Funerariile Contelui Orgaz”. Vom face o scurta plimbare pe jos in Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, etc.  Intoarcere in Madrid.

             Seara, optional petrecere la un  restaurant cu muzica live pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia prietenii noi si voia buna ne va insoti toata seara.   Cazare Madrid(4)                          

                      

Marti  Ziua 5 (12 noiembrie) Madrid.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru odihna,  vizite la diferite obiective turistice, plimbari, cumparaturi etc. 

Optional tur de oras pietonal. Vom vedea  zona medievala cu Plaza Mayor, Puerta del Sol, Piata Cibele si Gran Via ( principala artera comerciala a orasului ), Palatul Regal, faimosul Muzeu Prado, Muzeul figurilor de ceara etc.  Timp la dispozitie în Madrid pentru vizite la obiective turistice, pentru plimbari, cumparaturi etc.

            La ora 16:30  ne imbarcam in autocar pentru transferul la aeroport dupa 5 zile pline in care am combinat vizitele cu odihna, timpul de cumparaturi cu distractia.

             S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de micul concediu.    

 

   Sosire Romania.

       ...5 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda dvs. cu amintiri!...

SERVICII INCLUSE:
•  2 nopti cazare Barcelona, Hotel de 4* cu mic dejun;
•  2 noapte cazare Madrid, Hotel de 4* cu mic dejun;
•  transfer aeroport - hotel - aeroport; 
•  transfer cu tren Barcelona – Madrid;
•  Tur de oras Barcelona;
•  asistenta turistica din partea agentiei. 

Nota: se pot face rezervari la cerere si in alte hoteluri decat cele recomandate de agentie!

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
•  asigurarea medicala;
•  intrari obiective turistice;
•  excursiile optionale;
•  BILET DE AVION
De la 115 euro/pers/dus-intors, în funcţie de data cumpãrãrii!

 ...., Madrid, El Escorial, Monserrat, Toledo, Barcelona Andorra, locuri care nu au nevoie de prezentare!!!!.....vom calatori si ne vom odihni vom respira aerul curat al muntilor sau briza marii ,vom fi mai relaxati si mai fericiti ca niciodata.........ce poate fi mai semnificativ decat aceasta excursie ?                                                                                                                                  

 

Site-uri utile: pentru locurile care vor fi vizitate in cadrul excursiei:

 (se apasa tasta ctr si in acelasi timp se da clic pe adresa)

 

Barcelona :                        https://www.youtube.com/watch?v=GD1qnZHbjSE 

Andorra :                          https://www.youtube.com/watch?v=FdSmtBBBZGA                               

Madrid:                             https://www.youtube.com/watch?v=Zu0xOFM5JDY                                    

El Escorial:                       https://www.youtube.com/watch?v=Dit9j0-3dSE

Toledo:                              https://www.youtube.com/watch?v=Y_PBSL6NN3Q

Monserrat:                        https://www.youtube.com/watch?v=ZZS1yVH2FC4

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?