85. Elevi 2019

       Excursie in Spania

             Incursiune in tara viselor

 

                                             ..........8 zile incredibile............     

  •  ACASA la Marea Mediterana intr-o atmosfera de distractie absoluta
  • ACASA redescoperind locuri despre care am invatat la istorie si geografie    
  • ACASA intr-o tara cumparaturilor                   

                                                

                LECTII DE ISTORIE....GEOGRAFIE..dar si...ODIHNA....DISTRACTIE

 

J Ziua 1  Bucuresti.  Plecare Barcelona

Imbarcarea in avion pe aeroportul Otopeni cu destinatia Barcelona. Informarea turistilor privind programul turistic din zilele urmatoare.

        Transfer in Statiunea Calafell statiune situata pe Costa Brava pe litoralul Marii Mediterane in apropierea Barcelonei.

                    Plaja si baie in Marea Mediterana in renumita statiune de pe Costa Brava

                                                                                                                               Cina. Cazare Hotel 3*

V Ziua 2  Costa Brava

      Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru odihna , plaja , cumparaturi si pentru a benefiacia de facilitatile hotelului si a litoralului spaniol.                                                Cina. Cazare Hotel 3*

                                                                                                                             

S  Ziua 3  Costa Brava (Barcelona)

  Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru odihna , plaja , cumparaturi si pentru a benefiacia de facilitatile hotelului si litoralului spaniol sau excursie optionala in Barcelona Bine ati venit in orasul lui Gaudi ! Tur panoramic de oras, pentru a vedea; Cartierul Gotic, Catedrala, Palau Reial Major, Muzeul de istorie al oraşului Barcelona, Muzeul Frederic Marès, Palau de la Generalitat de Catalunya, Casa de la Ciutat, Santa Maria del Mar (superbă basilică şi suprem exemplu de arhitectură gotică mediteraneeană).

          Vom continua turul vizionand Palau d’Aguilar cu Muzeul Picasso, Carrer Montcada (una dintre cele mai frumoase străzi ale Barcelonei sec. XIV), Plaça de la Llana, Palau de la Música, Parcul Ciutadella cu Museu d’Art Modern, Piata Catalunya, Sagrada Familia, Arcul de Triumf, faimoasa magistrală Rambla (numai pentru trecători) cu biserica renovată Mare Déu Betlem şi Palau Moja, Museu d’Art Contemporani, Palau de la Virreina, spectaculoasa piaţă de fructe Boqueria, Gran Teatre del Liceu, Palau Güell.

           Vom coborî înspre mare pentru a vedea Monumentul lui C. Columb (un lift duce vizitatorii până în vârful coloanei de 59 metri la care se mai adauga cei 7,60 m. ai statuii – monumentul este simbolul actual al Barcelonei),  Museu Marítim cu replica Galerei Real din bătălia de la Lepanto din anul 1571, Acvariul (cel mai mare din Mediterana) si Palau de Mar.

            In turul nostru vom vedea unele din cele mai importante obiective din Barcelona, operele marelui si nonconformistului architect catalan Antoni Gaudi y Cornet, inclusiv celebrele case realizate de architect: Casa Vicenç (Calle les Carolines - o casa ca in povestile celor 1001 nopti), Casa Calvet (Cale de Casp), Casa Batlló (Passeig de Gracia) si Casa Millá - La pedrera (C. de Provença) precum si celebrul Templu Sagrada Familia, care este asemanat cu o explozie de lava inghetata instantaneu. La Sagrada Familia – ansamblul lui Gaudi, situat in centrul orasului format din stalagmite, stalactite si turnuri cilindrice, reprezinta  o minune arhitecturala.

           O altă parte interesantă a oraşului o reprezintă aşezarea olimpică din anul 1992: Estadi Olímpic, Palau Sant Jordi şi zona înconjurătoare cu: Castell de Montjuïc, Parc d’Atraccions de Montjuïc, Plaça d’Espanya, La Font Màgica(Fântâna fermecată), Pavilioanele expoziţiei, Palau Nacional cu Museu d’Art de Catalunya, Poble Espanyol  (un interesant muzeu al localităţilor spaniole) şi Fundació Joan Miró (una dintre cele mai frumoase galerii  moderne  ale Europei).  

          Seara o incheiem cu o minunata plimbare pe cunoscuta strada Rambla, o promenada cosmopolita. Strada este animata pana la orele diminetii, catalunezii fiind cunoscuti pentru distractiile nocturne stropite din plin cu sangria si dansuri latino.                                                                              Cina. Cazare Hotel 3*

     

 D Ziua 4  Costa Brava

            Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru odihna , plaja , cumparaturi si pentru a benefiacia de facilitatile hotelului si  a litoralului spaniol.                                                                       Cina. Cazare Hotel 3*

        

L Ziua 5 Costa Brava. Monseratt. Andorra.

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru odihna , plaja , cumparaturi si pentru a benefiacia de facilitatile hotelului si a litoralului spaniol sau optional excursie in paradisul cumparaturilor, o mica bijuterie a Europei: Principatul Andorra.

Este o excursie pentru oricine doreste sa se relaxeze intr-un minunat oras din mijlocul Pirineilor, sa guste frumusetea capitalei orasului - Andorra la Vella - sa faca cumparaturi, cunoscut fiind faptul ca orasul este un paradis fiscal cu preturi “tax free” atat la numeroasele magazine din oras cat si la renumitele centre comerciale Punt de Trobada - cel mai mare din Andorra si Rives, loc unde fac “shopping istet” turisti din toata lumea.

La intoarcere vom vedea Monserrat, un extraordinar altar catalan, unde intalnim masivul Serra del Montserrat. Acest munte mai este numit in limba catalana si La muntaya dels cent cims“ (Muntele cu 100 de piscuri). Cuibãrita între piscuri de secole, faimoasa Manastire din Monteserrat este centrul credintei catalane. Complexul este situat la 1200 metri altitudine, in masivul cu dimensiuni de 11 km lungime pe 5,5 km latime. Aici se afla si este protejata “La Moroneta” - Madonna Neagra, datand din sec. al XII-lea (simbolul credintei catalane, statueta este consideratã de toatã lumea catolica fãcãtoare de minuni) si o colectie impresionanta de picturi celebre (aici functioneaza cel de-al doilea mare muzeu al lumii catolice, dupa cel de la Vatican).

           Dupa vizitarea Manastirii si a Muzeului, vom pleca catre pivnitele unde se pregateste si se pastreaza pana la  fermentare completa Cava catalana (sampania catalana) cunoscuta la noi in tara sub marca FreixenetVom vedea care este procedeul de fabricare si vom servi din di              Cina. Cazare Hotel 3*   aflate aici. 

M Ziua 6 Costa Brava

             Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru odihna , plaja , cumparaturi si pentru a benefiacia de facilitatile hotelului si a litoralului spaniol.                                                Cina. Cazare Hotel 3*

     

Mi Ziua 7 Costa Brava. Valencia.

            Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru odihna , plaja , cumparaturi si pentru a benefiacia de facilitatile hotelului si litoralului spaniol sau excursie optionala la Valencia.

            Incepem turul orasului cu centrul istoric al Valenciei unde vom gasi vechea catedrala a orasului in Plaza de la Reina. Traversati Plaza de la Virgen pentru a vizita palatul Palau de la Generalitat, cea mai veche biserica a Valenciei San Nicolas, basilica De La Virgen De Los Desamparados - este o bazilica gotica. Ultimele creatii moderne, futuriste, apartin arhitectului Santiago Calatrava. Timp liber la dispozitie pentru a intra in atmosfera placuta a orasului pentru plimbari, cumparaturi, degustari de produse traditionale.                         Cina. Cazare Hotel 3*

                                                                                                  

J  Ziua 8  Plecarea spre Bucuresti

            Mic dejun. Plecare spre aeroport dupa 8 zile de neuitat in care Odihna si distractia a fost insotita de itoria unei tari de o frumusete aparte. Fiecare loc vizitat ne-a trezit simtaminte inconfundabile apropiindu-ne mai mult de frumusetile Planetei Pamant.

           

Pret total cu toate taxele incluse :555 Euro   

Pretul include:

               -transport cu avion Bucuresti–  Barcelona

               -transport cu avion Barcelona – Bucuresti

               -taxele de aeroport si alte taxe adiascente

-7 nopti cazare  in camere duble  + 2mese pe zi la hotel 3 stele

-Pretul nu include:

-transfer aeroport-hotel 11euro

-transfer hotel-aeroport 11 euro

-excursiiile optionale si intrarile la obiective turistice

-asigurarea medicala

 

Acte necesare:

-pasaport  valabil cel putin 6 luni sau Carte de Identitate.

-imputernicire notarila din partea parintilor minorilor a unei persoane desemnate ca insotitor.

-cazier judiciar pentru persona desemnata ca insotitor.

         

    ...8 zile de neuitat pe care le veti nota  cu litere de aur in agenda Dvs cu amintiri...

           

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?