79 Program SCOTIA 2019

                                     SCOTIA

    “Vacanta de exceptie: calatorie si odihna + vizite in locuri inedite

 

Glasgow - (Universitatea, Catedrala, George Square, Royal Exchange, Primaria,Galeria de arta, Riverside Museum, Tenement House etc) +

Edinburgh – (Capela Rosslyn, Palatul Holyroodhouse, Capela Thistle, Arthur’s Seat, Castelul Edinburgh, Princess Street, Piatra Destinului, Galeria Nationala, Royal Museum etc)     

Highland – (Castelul Culzean, Lacul Lomond, Satul Luss etc)

Fort William – (Castelul Stirling, Trenul cu aburi Road to the Isles, Mallaig etc)

 

ODIHNA..... LECTII DE ISTORIE......DISTRACTIE....CUMPARATURI

 

 

Ziua 1 Plecare spre Glasgow. Edinburgh. Capela Rosselyn.

Intalnire la aeroportul Otopeni cu reprezentantul firmei pentru imbarcare zbor Blue Air cu destinatia Glasgow, unul din cele mai populare orase scotiene. Decolare ora 07:25 - aterizare ora 09:25. Transfer la hotel si Timp liber pentru odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului, pentru a cunoaste orasul sau

optional zi dedicata capitalei Scotiei: Edinburgh, orasul intins intre dealuri si mare, una din cele mai frumoase asezari din lume, capitala alintata galant ca “Grande Dame” sau “Atena Nordului”, oras aflat in Patrimoniul UNESCO.

Prima oprire va fi in satul Roslin pentru vizitarea Capelei Rosslyn cunoscuta gratie cartii lui Dan Brown “Codul lui Da Vinci”, care dezvolta ideea si credinta potrivit careia aici s-ar afla Sfantul Graal. In interiorul Capelei, vom descoperi extraordinare sculpturi in piatra - “o fascinanta Biblie in piatra”. Capela Rosselyn, misterul crestinatatii, sta ascunsa dupa un palc de copaci. Este locul nasterii masoneriei si a secretului pocalului sau a sangelui lui Isus? O sa vedem; sunt catacombe unde nu ai voie sa intri si imagini ciudate la orice pas in capela; mormantul ultimului cavaler templier.  Deci: arhitectura, sculpturi, forme, mister si toate ingredientele pentru a cobori in timp si a trai la maxim senzatiile intalniriI cu un asemenea loc ciudat.

Tur panoramic al orasului Edinburgh pentru o prima impresie despre partea veche a orasului, cu Castelul si despre partea noua  a orasului - New Town, situata la nord de Princess Street -  un exemplu de planificare urbana din sec. al XVIII-lea, in contrast cu haosul medieval al orasului vechi. Aceasta juxtapunere arhitecturala intriganta nu este egalata de nici un alt oras european. Calton Hill (la est de New Town) este o excrescenta vulcanica ce ofera privelisti ale orasului. In varful dealului se afla Observatorul – cu un dom in stil grecesc, Monumentul national, o copie neterminata a Parteonului din Atena, Monumentul Nelson si Monumentul Burns.

Autocarul ne va lasa apoi pe Princess Street – inima orasului si una dintre cele mai agitate strazi din Europa. Vom vedea Parlamentul (azi sediul judecatoriei); Biserica High Kirk of St. Giles (cu turnul in forma de coroana) cu superba Capela Thistle. Un loc aparte este: Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a Majestatii Sale Regina atunci cand se afla in Scotia; Tot aici se afla “Arthur’s Seat” = Tronul lui Arthur, sub forma unei stanci aflate in spatele palatului (stanca pe care a existat o fortareata pictata inca din sec. al V-lea, stanca pe care se afla castelul Edinburgh). Un loc aparte va avea vizita la Edinburgh Castle (care adaposteste bijuteriile coroanei scotiene, dar si “Piatra Destinului”) in care erau incoronati regii scotieni, insemn al orasului, unul din cele mai spectaculoase castele.

Dupa-masa, timp liber pentru a vizita marile muzee, galeriile de arta: National Gallery, Royal Museum sau pentru cumparaturi in marile centre comerciale: The Waverley Shopping Centre, St. James Shopping Centre etc.     

 Transfer inapoi la hotel.                                                                                                        Cazare Hotel Glasgow

                                                                                                    

Ziua 2 Glasgow. Castelul Culzean. Lacul Lomond. Luss.

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a cunoaste orasul sau optional mergem sa vizitam magnificul Castel Culzean, construit pe varful unei stanci. Atmofera de film, fantome si tot ceea ce se pastreaza din vechea Scotie. Minunat! Castelul este una dintre cele mai mari realizari ale arhitectului scotian, Robert Adam si ne  reaminteste totodata si de Generalul Eisenhower. In semn de recunostere din partea poporului scotian, un apartament de la etajul castelului a fost dat in proprietate pe viata generalului. Vom vedea si o colectie de picturi, arme, mobilier si portelanuri si un muzeu care comemoreaza realizarile lui Eisenhower.

De la realizari umane mergem sa cunoastem peisaje si lacuri scotiene a caror frumusete asa cum se stie este inegalabila. In acesta zi vom calatori pe malul lacului Lomond, cel mai mare si spectaculos “loch” din Scotia, dominat de silueta masiva a Muntelui Ben Lomond. Aici ne vom imbarca in  vapor si vom face o mica croaziera. Vom  vedea peisaje de vis locuri care ne vor ramane in suflet toata viata. La intoarcere ne vom opri pentru cateva momente intr-un satuc traditional, satul Luss unde fiecare casa este un colt de rai: flori si arhitectura de exceptie. Ne vom continua drumul spre hotel.

Ajunsi in Glasgow, vom face un tur panoramic  care include partea medievala cu Universitatea si Catedrala din sec. al XII-lea, singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugere in timpul lui Henric al VIII-lea si centrul nou, unde vom vedea George Square, Royal Exchange si Primaria. Sosire la hotel.      Cazare Hotel Glasgow

                                                                                                                                        

Ziua 3 Glasgow.  

Mic dejun. Timp liber pentru odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului sau pentru a cunoaste orasul cel mai iubit din Scotia.

Putem admira parcurile sale si cladirile in stil Victorian sau putem vizita catedrala medievala St. Mungo, singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugeri. Putem sa ne oprim si la Galeria de Arta, a doua galerie dupa Tate Gallery din Londra.

O alta optiune este Riverside Museum: Scotland’s Museum of Transport and Travel. Muzeul e organizat cronologic pe tipuri de mijloace de transport care au existat în Glasgow si poti petrece cel putin o zi aici. De la motocicletele (inclusiv cea a lui Ewan McGregor) si bicicletele care au facut inconjurul lumii sau al unei bucati din ea, la tramvaiele trase de cai, la primul metrou, la locomotive, avioane, cam tot ce e legat de transport se află în Riverside. Fiecare bucata de muzeu in care e asezat exponatul e recreata astfel incat sa fie in poveste: conversatii din tramvai, un colt cu costume, de toate...

Nu ar trebui sa ratam nici Tenement House, o casa ramasa intacta de la inceputul seolului 20. Vom iesi discutând diferențe culturale, mileurile, proprietatea privată și diferențele legislative.                          Cazare Hotel Glasgow     

                                                                                                                                                             

Ziua 4 Glasgow. Distilerie whisky. Seara scotiana.

Mic dejun. Timp liber pentru odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc Dupa amiaza pentru ca este Glasgow este whisky!!!. Deci optional vom vizita o distilerie unde vom degusta diferite sortimente din aceasta bautura populara aici in Scotia. Gusturi incredibile, autentice si nemaintalnite….

Aici vom face doar pregatirea pentru a lua masa de seara si a merge la un restaurant specific pentru a participa la o seara scotiana: muzica la instrumente specific, dansuri, antren….spectacol de exceptie. Wooow ce zi, ce seara!!!                                                                                                                             Cazare Hotel Glasgow

Ziua 5 Glasgow. Fort William. Trenuletul cu aburi. Mallaig. Castelul Stirling.

Mic dejun. Timp liber pentru odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului, pentru a cunoaste orasul sau optional excursie in Highland, adevarata Scotie, celebrul tinut al scotienilor munteni, tinutul ravnit si dorit de englezi. Nu exista aici nici mine de aur, nici agricultura, ci doar natura si aerul respirat de Robert Wallace.

Plecare dimineata devreme  pentru a ajunge la Fort William. Vom merge pe urmele lui …. Harry Potter, celebrul personaj care incanta imaginatia a milioane de copii si adulti. La fel ca si el vom fi purtati in lumea viselor de trenul cu aburi Jacobite, pe traseul pitoresc “Road to the Isles”, prin defilee grandioase, plaje superbe de nisip alb si satuce de munte cufundate in istoria iacobitilor, martore ale tentativei lui Bonnie Prince Charlie (Charles Edward Stuart) de a recastiga tronul britanic in secolul al XVIII-lea. Niste imagini pe care le vezi o data in viata, Nu degeaba au fost aratate acele privelisti in filmele despre highlanderi, sunt probabil unele din cele mai minunate privelisti care exista pe Terra.

Scotia inseamna in primul rand natura, natura in forma ei pura nealterata, natura si salbaticie care te face sa te simti tu insuti. Ajungem la Mallaig, un port tipic scotian. Dupa o mica incursiune prin oras si dupa ce am vizitat cateva localuri specifice ne intoarcem la trenulet pentru o noua calatorie de vis. Minunat, incredibil, superb…..cuvintele sunt prea putine pentru a descrie ceea ce vedem!

Inapoi spre Glasgow, vom opri la Stirling, orasel considerat de multi a fi capitala de drept a Scotiei, localitate cu strazi intortocheate si pavaje medievale. Aici, pe un deal vulcanic cu stanci abrupte, la o inaltime de 77 metri este asezat unul din cele mai importante si mai mari castele din Scotia: Castelul Stirling, resedinta regilor Stuart (1370 - 1603), locul preferat al reginei Maria. Esti pironit si nu stii unde sa te uiti mai intai. Este fascinant si in acelasi timp este real.                                                                                                                                Cazare Hotel Glasgow

                                                                                                                           

Ziua 6 Plecare spre Romania.

Mic dejun . Check-out si plecare spre aeroport pentru imbarcare spre Romania  dupa 6 zile, care mai de care mai inedita. Am patruns fascinati in impletirea naturii, a oraselor si castelelor grandioase cu stilul specfiic scotian in imbracaminte si in distractii. Am trecut cu rapiditate de la observarea istoriei straveche si a culturii vibrante a poporului scotian, ce continua sa prospere sub forta de necontestat a traditiei si religiei lor, la modernul in constructii, arta, in comportament si in organizarea societatii.

Am aflat ca da, se poate trece de la vechile orase cetati si castele impunatoare, de la cursele de caini  si, de la dulceata peisajelor salbatice la o tara moderna care te surprinde si incanta.

S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de zilele de vacanta.     

 Zbor spre Romania dupa 6 zile de neuitat pe care le vom nota cu litere de aur in agenda noastra cu amintiri!

 

 

Perioada 26 septembrie - 01 octombrie 2019

LOC IN CAMERA DUBLA

De la 595 Euro/ persoana

SERVICII INCLUSE:

•  Bilet de avion Bucuresti-Glasgow-Bucuresti 
•  Taxe de aeroport
•  Bagaj de mana 10 kg. 
•  Bagaj de cala max. 32 kg: 58 Euro/ 1 piesa/ dus-intors
•  5 nopti cazare cu Mic Dejun  la hotel 3* Ibis City Centre Glasgow
•  Transfer cu autocar aeroport – hotel - aeroport;
•  Taxe rutiere, taxe de intrare in oras a autocarului, taxe de parcare;
•  Asistenta turistica din partea agentiei;
   
Hotel Ibis City Centre Glasgow 3*
 http://www.ibis.com/gb/hotel-3139-ibis-glasgow-city-centre-sauchiehall-st/index.shtml

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

•  Asigurarea medicala si storno ~ 47 RON/ persoana;
•  Excursiile optionale din program;
•  Intrari la obiective turistice (unde este cazul);
•  Intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic;INCINL
• Taxa de oras, se achita la receptia hotelului: 

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?