74 1 mai in Portugalia 2019

1 Mai... în Portugalia   

                                  Lisabona ~ Porto

                       LECTII DE ISTORIE......RELIGIE......ODIHNA....CUMPARATURI 

 

Se viziteaza: 

LISABONA  ►FATIMA ►PORTO ►CAPO   DEL  ROCA  ► COIMBRA ►SETUBAL ► OBIDOSBATAHLIA  ►SINTRA  ►EVORA MARIA de  ALCOBACA ► SESIMBRA ►NAZARE ►TOMAR

 

29 Aprilie Ziua 1 Bucuresti – Lisabona.

            Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroport pentru imbarcare. Sosire! Bine ati venit in Lisabona! De la aeroport vom fi preluati pentru transfer la hotel si pentru a face un tur de ora panoramic de oras. Totul este colorat si respira o atmosfera relaxanta si vesela.

Putem considera incerepea turului orasului cu Ponte 25 de Abril (Salazar), pod suspendat ce traverseaza Raul Tagus legand Lisabona de Almada (pod comparat cu Golden Gate - San Francisco).

Vom patrunde apoi in partea veche a orasului, cu impresionantele cladiri construite in stilul Art Nouveau, pieţele pavate cu mozaicuri, strãduţe medievale împânzite de cafenele si magazine etc.

Un reper important al orsului este Turnul Belem aflat in Pantrimoniul UNESCO inca din 1983. Admirăm superba arhitectură în stil manuelin. O alta capodopera gotica din Patrimoniul UNESCO. este Manastirea Jeronimos, apoi Basilica Estrela, unde este mormantul reginei portugheze Maria. Un loc aparte este: Praça do Comércio, piața publică unde ne bucurăm si de priveliștea uimitoare oferită de estuarul râului Tejo.  

De aici ajungem in Piaţa Rossio, aşa cum numesc localnicii Praca de Dom Pedro IV din districtul Baixa. Statuia înaltă de 27 de metri, ce îl întruchipează pe Dom Pedro IV este un alt reper important al orasului! Monumentul are, la bază, patru statui alegorice. Sub forma a patru figuri feminine, acestea întruchipează patru virtuți importante în cultura portugheză: Puterea, Moderaţia, Justiţia şi Înţelepciunea.             Librăria Bertrand este este cea mai veche librărie din lume, înființată fiind în 1732!

Vom mai vedea si Cartierul Alfama, zona comerciala Bairro Alto, Oceanarium-ul ( cel mai mare acvariu din Europa ) si Parcul Edward al VII-lea, Avenida da Liberdade si alte locuri care ne vor incanta si la care ne vom intoarce sa le vizitam pe indelete.

Transfer la hotel, cazare si timp liber la dispozitie pentru a ne familiariza cu imprejurimile, cu facilitatile hotelului pentru plimbare, degustari de produse portugheze si apoi intoarcere la hotel                                                                                                                                                               Cazare  Lisabona

30 Aprilie Ziua 2 Lisabona. Timp liber. Spectacol Fado.

Mic Dejun. Timp liber la dispozitie turistilor  pentru a beneficia de facilitatile hotelului, plimbari, cumparaturi, degustari de vinuri, odihna sau continuarea explorarii orasului pe cont propriu. Se mai pot face cumparaturi in centrul comercial Vasco Da Gama etc, putem vizita Panteonul Lisabonei si Mănăstirea Sao Vicente, unde se afla mormintele Casei regale de Braganza, putem merge in orasul nou unde putem intra in Oceanarium care este cel mai mare din Europa etc 

La pranz vom merge optional sa servim masa de paste in stil romanesc cu oua vopsite, miel, vin rosu si cozonac la un restaurant deosebit.  Va fi o atmosfera placuta si vom putea sa simtim romaneste si la mii de kilometri departare

Seara la ora 21 doritorii pot participa optional la o seara de Fado renumita muzica traditionala portugheza.                                                                                                                              Cazare Lisabona                                                   

01 Mai Ziua 3 Porto – Coimbra

           Mic Dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru a continua explorarea orasului Lisabona sau  excursie optionala de exceptie in Porto si Coimbra.

            Prima oprire va fi in orasul Coimbra, prima capitala a Portugaliei, unde vom vizita una din cele mai vechi Universitati din Europa, Catedrala ( sec. XII ) si ne vom bucura de atmosfera tipic portugheza din cartierul Baixa, parte a patrimoniului UNESCO. Traversat de Raul Mondego, Coimbra este orasul natal a 6 regi portughezi. Orasul este unul foarte pitoresc cu stradute inguste invitandu-te la orice pas sa ii descoperi farmecul si unicitatea. Ne vom opri si pentru o cafea buna sau o mica specialitate portugheza la una din numeroasele terase. Minunat!!!!

            Ne continuam drumul si ajungem in Porto care este al doilea oras ca mărime din Portugalia. Acesta este diferit din multe puncte de vedere de Lisabona. Vom trai o alta experienta unica si deosebit de interesanta.

            Orasul este situat la gura râului Douro deci are privilegiul asezarii intr-o zona care cuprinde o zona inalta si un rau. Pe valea râului Douro admirăm peisajul terasat, cu case care ne fac să visăm să ne mutăm, cândva, cu totul, aici. Alto Douro este de fapt regiunea unde isi are originea vinul de Porto.

            Intram in oras traversand o constructie reprezentativă, podul metalic Ponte Dom Luís  emblema orasului, construit de discipolul faimosului arhitect Eiffel. Acesta leagă Porto de Vila Nova de Gaia.

            Prima oprire o vom face vizitand optional una din Cramele unde vom gusta vinurile de Porto care sunt emblema nationala.

            Impactul cu zona sau cartierul Ribeira cu ale sale clădiri neoclasice reprezentative este impresionant. UNESCO a inclus orașul pe lista Patrimoniului Mondial.  Avem de vizitat locuri pline de istorie, promenade magnifice și biserici în stil baroc. O sa ramanem uimiti de Torre dos Clérigos și impozanta catedrala a oraului numita Sé. Apoi ne vom minuna de libraria Lello y Ermao, de Bisericile Carmo si Carmelita cu faţade impodobite cu azulejos in alb si albastru.

            O plimbare lejeră pe Ribeira ne face să simțim istoria prin ca o realitate concreta  pentru că ai, efectiv, senzația că te-ai întors în timp.!

            Vom face optional si o mica Croaziera pe Raul Duro pe sub cele 5 poduri, cele mai renumite si faimoase din Europa, pana la varsarea raului in Atlantic. Imaginile si senzatiile de vis ne vor crea o stare de spirit deosebita.

            Vom avea si timp liber la dispozitie pentru plimbare, pentru servirea mesei si pentru a ne bucura de frumusetile acestui oras de vis. Intoarcere in Lisabona dupa o zi de vis.                            Cazare  Lisabona

 

02 Mai Ziua 4 Lisabona. Timp liber. Sintra. Cabo de Roca. Carcais. Estoril.

               Mic Dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru a continua explorarea pe cont propriu a orasului Lisabona. Se poate intra la muzee, se pot face cumparaturi, se pot vizita locurile pe care le-am vazut in turul panoramic sau pur si simplu vom colinda pe strazile acestui minunat oras in cartierele pitoresti: Bairro Alto, Baixa, Alfama etc.

               Dupa amiaza excursie la optional  excursie intr-un orasel de vis: Sintra, oras inconjurat de numeroase castele si palate cu un farmec deosebit. Datorita valorii sale istorice a fost inclusa in patrimoniul universal UNESCO. Vom vedea : Palacio Pena si Palacio National, locul de resedinta al regilor Portugaliei, ruinele fostei manastiri Nossa Senhora da Pena (ordinul Ieronimilor).

Mergem apoi la cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca, unde cum scria Luis de Camoes ”se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Boca do Inferno, frumusete naturala cun rar poate fi vazuta si Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic.

Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa. Atmosfera de vacanta din statiune ne va incanta si ne va ispiti sa mai venim si altadata.                                                                                                                                     Cazare  Lisabona

 

 03 Mai Ziua 5  Lisabona. Obidos. Nazare. Fatima. Batalha. Alcobaca. Tomar. 

            Mic Dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru a continua explorarea orasului Lisabona sau  excursie optionala  in locuri de o frumusete si rezonanta culturala, istorica si religioasa aparte: Odios, Alcobaca, Nazare, Batalha, Fatima si Tomar.

            Prima  vizita va fi in vechiul oras Obidos. Când îl numim “vechi”, ne referim la faptul că există din anul 208 Î.C.! Fortărețele, străzile sale întortocheate, cu fațade gotice și case expansive au făcut din acest oraș un… dar de nuntă! Regele Dinis I l-a oferit în dar proaspetei sale soții, Regina Isabela, în anul 1282. Dale colorate, ghivece cu flori și magazine cochete ne fac să zâmbim la tot pasul.

            Vom avea si putin timp liber la dispozitie pentru o gusta celebru lichiorul de Ginja. Cu gust de cireșe, dulceața sa parfumată se lasă degustată cu ochii închiși, savurând fiecare acord din buchetul de arome pe care nu îl poți uita, odată descoperit. Este ideal și pentru adus acasă, drept suvenir!

O a doua oprire va fi la Manastirea Alcobaca, prima catedrala gotica din Portugalia. Construcția a început în 1178 și a continuat de-a lungul secolelor următoare ajungând la splendoarea de azi. Extrem de bogat ornamentate, mormintele care se gasesc aici sunt adevărate opere de artă, extrem de elaborate, prezentând scene din istoria Portugaliei, scene biblice, sau pur și simplu fantezie.

Ne indreptam apoi spre Nazare, un port pescaresc ce se intinde de-a lungul unui frumos golf pe malul oceanului Atlantic. Va fi un alt moment deosebit de interesant in care vom cunoaste o altfel de Portugalie o tara minunata in simplitatea si frumusetea ei naturala.

Vizitam apoi Batalha orasul unde vom gasi o catedrala asemantatoare cu Notre Dame din Paris. Manastirea Batalha, este unul din cele mai frumoase monumente din Portugalia si parte a Patrimoniului Universal UNESC, o adevarata capodopera a artei manueline. Vom ramane impresionati de locul vizitat si istoria lui fantastica.

Plecam spre Fatima, cu popas la Grutas da Moeda « Grotele Monedelor » cunoscute pentru frumusetea lor naturala, descoperite din 1971. Continuam drumul spre unul din cele mai importante centre de pelerinaj din lume, vestit datorita sanctuarului  din  Basilica Maicii Domnului, locul in care se spune ca s-a aratat Fecioara Maria. Vizitarea Basislicii si a Catedralei moderne Igreja da Santíssima Trindade, recent construita, intr-un stil futurist, situata in partea opusa a Esplanadei ne va crea o stare spirituala deosebita.  

            Ultima oprire va fi la Tomar pentru a se admira castelul Cavalerilor Templieri  si splendida manastire de la Tomar – Manastirea Ordinului lui Hristos. La origine, ansamblul de clădiri a fost o fortăreață a Ordinului Templierilor. După dizolvarea Ordinului Cavalerilor Templieri, în secolul al XIV-lea, ramura portugheză a Ordinului s-a transformat în Ordinul Cavalerilor lui Hristos și a sprijinit întreaga campanie de descoperiri maritime ale Portugaliei secolului al XV-lea. Din 1983, Mănăstirea se află pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.  

            O zi plina dar o zi minunata, locuri , peisaje si oameni minunati ne-au incantat si ne-au creat o stare psihica demna de invidiat.                                                                                                                                            

04 Mai Ziua 6 Lisabona. Evora. Sesimbra. Setubal. Bucuresti

   Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Lisabona, sau optional, excursie la Evora ,Sesimbra si Setubal. Vom traversa Peninsula Arrabida pe Ponte 25 de Abril declarata parc natural si vom ajunge in Almada unde se face o oprire la statuia lui Hristos Regele (Monumento Cristo Rei), monument inaugurat in 1959 unde se poate urca cu liftul.

               Vom continua drumul pana la Evora unul dintre cele mai frumoase orase din Portugalia si cu siguranta in topul celor mai fermecatoare destinatii turistice, incluse pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial. Este un spatiu cu o atmosfera aparte, unica; un orasel medieval pastrat foarte bine. Aici putem admira Centrul Istoric, Capela dos Ossos din Biserica S. Francisco, Apeductul unic prin cladirile construite intre arcadele sale, Termele romane si Templul Dianei, datand din sec. I, precum si catedrala romanica din sec. XII.  Calcam din nou pe istorie intorcandu-ne in timp cu sute de ani...Vom avea si timp liber la dispozitie.

            Apoi se viziteaza satul tipic pescaresc Sesimbra, strajuit de frumosul castel maur din sec.XII. Se face un popas la o faimoasa crama unde se poate degusta vinul vechi ”Muscatel”. Se continua drumul prin Muntii Arrabida, cu peisaje magnifice si se ajunge in orasul Setubal, important port de pescuit inca din perioada romana. Admiram centrul orasului cu monumentele cele mai reprezentative: Biserica Sao Juliao si Manastirea lui Isus, cladire istorica, una dintre primele cladiri in stil manuelin.

            Ne indreptam apoi spre Lisabona-aeroport, trecand pe al doilea pod, cel mai lung pod suspendat din Europa, ce traverseaza estuarul raului Tagus, numit Vasco da Gama.                        

Sosire la aeroportul din Lisabona si imbarcarea in avion dupa 7 zile de neuitat in care ne-am odihnit, am vizitat locuri superbe, am legat prietenii, ne-am apropiat unii de altii si ne-am umplut bateriile pentru un nou an de munca.                                                                                                    Sosire Bucuresti                  

    

 

PERIOADA

LOC CAMERA DUBLA

CAMERA SINGLA

29 Aprilie – 04 Mai 2019

730 euro

915 euro

SERVICII INCLUSE:
• 5 nopti cazare, 6 zile  + mic dejun  la hotel de  3* in Lisabona. 
• Transport avion Bucuresti – Lisabona - Bucuresti;
• Taxe aeroport;
• Transfer aeroport - hotel - aeroport;
• Tur panoramic al orasului Lisabona;

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL EXCURSIEI:
•  asigurarea medicala 39 RON;
•  asigurarea storno+medicala 55 RON;
•  excursiile optionale mentionate in program;
•  intrarile la obiectivele turistice;
•  alte servicii care nu sunt incluse in programul turistic.
•  Masa de Paste.

 

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?