73 Program Polonia 2019

   Excursia toamnei Polonia

 

Varsovia  + Cracovia + Auschwitz+....

 

Joi Ziua 1. Bucuresti . Varsovia.

            Intalnire cu conducerea agentiei si plecare din Bucuresti spre Varsovia. Bine ati venit in Polonia!!

Bine ati venit in Varsovia! Orasul este notabil printre capitalele Europei nu numai prin mărimea, vechimea si frumuseţea sa, cat pentru indestructibilitatea sa, o adevarata Pasare Phoenix care a renăscut de nenumarate ori din cenuşa războiului. Tur panoramic de oras pentru a ne orienta in privinta localizarii obiectivelor turistice dupa care ajungem la hotel pentru cazare.                                              Cazare  Hotel Novotel Centrum 4* sau similar Varsovia                                                                                                                       

                     

Vineri Ziua 2. Varsovia.

Mic dejun. Tur pietonal de jumatate de zi a orasului Varsovia pentru a ne incarca cu energia unei capitale pline de farmec.  Vom incepe cu partea veche si istorica a orasului, unde admiram Columna lui Sigismund (Columna si statuia il comemoreaza pe Regele Sigismund III Waza, care in 1596 a mutat capitala Poloniei din Cracovia la Varsovia), Piata orasului vechi - Rynek Starego Miasta cu atractiile sale reconstruite dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, Catedra Sfantul Ioan, Biserica Sf. Martin, Biserica Iezuitilor, Monumentul lui Chopin, casele medievale de locuit de aici si de pe malul Wislei, Barbacanul (fortareata medievala), precum si stradutele ticsite cu cafenele si restaurante.     

Optional, vizitarea Castelului Regal – fosta resedinta a monarhilor polonezi, acesta fiind distrus de bombardamentele germane din timpul invaziei Poloniei. Reconstructia sa a inceput in anul 1971, iar astazi o aripa a cladirii apartine Muzeului National.

Timp liber la dispozitie pentru a ne bucura de plimbarea prin oras, pentru a face cumparaturi

(de exemplu: Polonia este si un mare producator de blanuri) la Arkadia Shopping Center care ne asteapta sa descoperim 180 magazine ale celor mai importante brand-uri europene si nu numai, 20 restaurante si fast-food-uri, etc

sau individual putem  vizita si partea noua a orasului pentru a admira Palatul Krasinski, Palatul Justiţiei, Monumentul Revoltei din Varsovia, Teatrul, Opera de stat, Palatul Jablonowski, Mormântul Eroului Necunoscut, Parcul Saski, Primăria si Monumentul Eroilor din Ghetoul Evreiesc, Primăria.

                                                                                 Cazare  Hotel Novotel Centrum 4* sau similar Varsovia

 

Sambata Ziua 3 Varsovia. Zelazowa Wola - orasul lui Chopin. Czestochowa. Kalwaria. Zebrzydowska. Cracovia.

Mic dejun. Plecare spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta

resedinta a regilor polonezi, un oras a carui frumusete aduce anual milioane de vizitatori din intreaga lume. Inainte de a ne desparti de regiunea capitalei vom merge sa vizitam Zelazowa Wola – un mic orasel situat la 50 km de capitala, unde in anul 1810 s-a nascut Frederic Chopin. Dupa un mic tur continuam drumul pentru a ajunge la Czestochowa.

            Aici vom opri la Manastirea Jasna Gora (anul 1382), cu miraculoasa icoana facatoare de minuni „Madona Neagra”, denumita astfel datorita culorii maslinii a fetei Fecioarei Maria. Complexul cuprinde Capela Maicii Domnului, sanctuarul celebrei icoane, biserica in care se savarsesc slujbele si un cenaclu, aflate chiar in incinta, la care se mai adauga asa numitele Apartamente Regale si Statii ale Crucii.

5 milioane de vizitatori vin aici anual. Este un loc special care are reverberatii aparte asupra spiritualitatii catolicilor.

Si pentru ca tot astazi este ziua vizitelor vom ajunge si la locul in care sunt ingropati regii Poloniei: Kalwaria Zebrzydowska. Inca din secolul XVII a devenit printre cele mai frecventate locuri de pelerinaj din Polonia. Construit de catre familia Zebrzydowski, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim prin acuratetea cu care bisericilie, manastirile si capelele au fost construite pe dealurile din zona. Aflat in patrimoniul UNESCO, complexul atrage anual milioane de vizitatori.                       Cazare  Hotel Polonia 3* sau similar Cracovia

                                                                                                          

Duminica Ziua 4 Cracovia.  

            Mic dejun. Tur pietonal al orasului Cracovia. Minunat,  incredibil, totul pare decupat dintr-o poveste.... Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Vom vedea: Piata Principala - Rynek Glowni - una dintre cele mai mari piete medievale din lume, aflata in mijlocul orasului vechi, plina de biserici, restaurante si baruri. Admiram tarabele renascentiste ce anima centrul vechi si Biserica Sfanta Maria- o constructie gotica cu 2 turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa, Poarta Floriana si Fortareata Barbakan- o frumoasa constructie ce dateaza din secolul al XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului, apoi Hala comerciala medievala (Sukiennice), turnul Primariei, Monumentul lui Mickievicz, Universitatea Iagello. Alaturi de fortareata Barbakan şi poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la est, Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc, Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) şi la vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor).

Continuam cu Catedrala – locul unde va fi depusa fiola cu sangele Papei Ioan Paul al 2-lea imediat dupa beatificare, Districtul Kazimierz si nu in ultimul rand Castelul Wawel – locul de veci al regilor si eroilor Poloniei. Catedrala Wawel, cunoscuta şi sub numele Catedrala Sfintilor Stanislaw si Vaclav, se afla pe dealul Wawel din Cracovia. Are o istorie de 1.000 de ani si a fost locul traditional de inscaunare a monarhilor Poloniei. Aici mai vedem – resedinta medievala a regilor polonezi (porti, bastioane, Catedrala Wawel, Muzeul Catedralei, Palatul Regal), Parcul Arheologic, Grota Diavolului. Timp liber la dispozitie pentru relaxare, plimbare, cumparaturi etc.                                                                                                                       Cazare  Hotel Polonia 3* sau similar Cracovia                                                                                                             

Luni Ziua 5 Cracovia. Wieliczka. Lagarul de la Auschwitz. Berlin. Bucuresti.

Mic dejun. Plecare spre Berlin. Prima oprire va fi la Wieliczka – oras situat in apropierea Cracoviei, unde se afla una dintre cele mai mari mine de sare din lume. In interior, se afla Capela St. Kinga - o biserica in subteran unde totul este facut din sare. Muzeul si catedrala subterana construite din sare (patrimoniu UNESCO) a fost vizitate  de mari personalitati printre care si  de Goethe si Balzac. Si pentru noi va fi o excursie de exceptie.

Excursia continua cu vizita la lagarul de concentrare de la Auschwitz. Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagăr de concentrare nazist din Polonia, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a avut un rol de distrugere în rândul populaţiei evreieşti din Europa şi nu numai a acesteia. Peste 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminaţi în acest lagăr. El a fost ca în marea majoritate a lagărelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS. Momente emotionante.

Continuarea drumului spre Berlin unde vom face in functie de timpul ramas un tur panoramic asupra zonei centrale cu o scurta oprire pe strada principala de cumparaturi.

            La ora 19:30 transferul la aeroport dupa 5 zile pline in care am combinat vizitele cu odihna, timpul de cumparaturi cu distractia. S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de micul concediu. Sosire Romania.

... 5 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda dvs. cu amintiri!

 

 

Perioada

LOC IN CAMERA DUBLA

26.09.2019 - 30.09.2019

 285 euro

BILET DE AVION

 

de la 200 euro/pers, in functie de data înscrierii !

 

SERVICII INCLUSE:

•  2 nopti cazare cu mic dejun la hotel Novotel Centrum 4* in Varsovia sau similar;
•  2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Polonia 3* in Cracovia sau similar;
•  Transfer cu autocar aeroport – hotel - aeroport;
•  Excursii cu autocar la dispozitie la:
Varsovia;
Cracovia;
Potsdam;
Zelazowa Wola - orasul lui Chopin;
Czestochowa; 
Kalwaria Zebrzydowska;
Wieliczka;
Lagarul de la Auschwitz;
•  taxe rutiere, taxe de intrare in oras a autocarului, taxe de parcare;
•  asistenta turistica din partea agentiei;
     


NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

•  asigurarea medicala si storno;
•  intrari la obiective turistice (unde este cazul);
•  intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic;

•  Bilet de avion Bucuresti – Berlin - Bucuresti (se achita obligatoriu);
•  Bagaj de cala, 1 piesa 23 kg: 55 euro/dus-intors.
•  taxa de oras, se achita la receptia hotelului
 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?