72 Polonia + Germania

Excursie de 1 Decembrie 2019 ...... locuri din

....Patrimoniul UNESCO

Polonia + Germania

Cracovia + Varsovia + Wieliczka + Auschwitz + Berlin + Posdam

 

ODIHNÃ...... ......LECŢII DE ISTORIE...........DISTRACŢIE...........CUMPÃRÃTURI        

 

Pogramul excursiei:

 

Ziua 1. Bucuresti . Berlin .

            Intalnire cu conducerea agentiei si plecare din Bucuresti spre Berlin. Bine ati venit in Germania!! Excursie la Posdam pentru a vizita Palatul de Vară al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare, Palatul Sanssouci aflat in patrimonial UNESCO. Este un palat care rivalizeaza cu palatul Versaille si care ne va incanta privirile. Splendoare si maretie…..                                          

            Transfer la hotel in Berlin, capitala Germaniei,  notabila printre capitalele Europei nu numai prin mărimea, vechimea si frumuseţea sa, cat pentru indestructibilitatea sa, o adevarata Pasare Phoenix care a renăscut de din cenuşa războiului.  

            Seara optional mergem sa sarbatorim si sa servim masa de 1 decembrie-ziua Romaniei la un restaurant. Atmosfera de sarbatoare, voie buna , muzica romaneasca. La multi ani Romania!

                                                                                                                                    Cazare  Hotel 4* Berlin

Ziua 2. Berlin . Posdam.

Mic dejun.  Timp liber la dispozitie pentru a ne bucura de o ultima plimbare prin oras, pentru a face cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Tur pietonal al orasului Berlin pentru a cunoaste capitala plina de farmec a uneia din cele mai mari, mai dezvoltate si mai vechi tari din Europa.  Intram in partea veche si istorica a orasului. Putem vizita Palatul Charlottenburg (stil baroc) şi Muzeul Pergamon (colecţie de antichitaţi, secţiile de artӑ islamicӑ şi Orientul Mijlociu).  Ne oprim in Piaţa Gendarmenmarkt (cea mai frumoasӑ din oraş). Nu uitam de Poarta Brandenburg si de piata Alexander Platz si nici sa facem daca este timp bun o croazierӑ pe râul Spree. Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru a continua explorarea orasului pentru a vizita pietele de craciun, pentru plimbari prin oras sau pentru odihna                                         Cazare  Hotel 4*Berlin

                                               

                                                                                                                           

 

Ziua 3 Cracovia. Lagarul de la Auschwitz.

Mic dejun.  Plecare spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinta a regilor polonezi un oras a carui frumusete aduce anual milioane de vizitatori din intreaga lume.

Vizita lagarul de concentrare de la Auschwitz. Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagăr de concentrare nazist din Polonia, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a avut un rol de distrugere în rândul populaţiei evreieşti din Europa şi nu numai a acesteia. Peste 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminaţi în acest lagăr. El a fost ca în marea majoritate a lagărelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS. Momente emotionante. Continuarea drumului spre Cracovia, un oras de o frumusete aparte.                                                                                                Cazare  Hotel Polonia Cracovia

           

Ziua 4 Cracovia.  

Mic dejun. Tur pietonal al orasului Cracovia. Minunat,  incredibil, totul pare decupat dintr-o poveste.... Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Vom vedea: Piata Principala - Rynek Glowni - una dintre cele mai mari piete medievale din lume, aflata in mijlocul orasului vechi, plina de biserici, restaurante si baruri. Admiram tarabele renascentiste ce anima centrul vechi si Biserica Sfanta Maria- o constructie gotica cu 2 turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa, Poarta Floriana si Fortareata Barbakan- o frumoasa constructie ce dateaza din secolul al XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului, apoi Hala comerciala medievala (Sukiennice), turnul Primariei, Monumentul lui Mickievicz, Universitatea Iagello. Alaturi de fortareata Barbakan şi poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la est, Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc, Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) şi la vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor).

Continuam cu Catedrala – locul unde a fost depus recipientul cu sangele Papei Ioan Paul al 2-lea imediat dupa beatificare, Districtul Kazimierz si nu in ultimul rand Castelul Wawel – locul de veci al regilor si eroilor Poloniei. Catedrala Wawel, cunoscuta şi sub numele Catedrala Sfintilor Stanislaw si Vaclav, se afla pe dealul Wawel din Cracovia. Are o istorie de 1.000 de ani si a fost locul traditional de inscaunare a monarhilor Poloniei. Aici mai vedem – resedinta medievala a regilor polonezi (porti, bastioane, Catedrala Wawel, Muzeul Catedralei, Palatul Regal), Parcul Arheologic, Grota Diavolului.

        Cazare  Hotel Polonia Cracovia

Ziua 5 Cracovia. Wieliczka. Varsovia.

Mic dejun. Plecare spre Varsovia capitala Poloniei. Vizita la Wieliczka – oras situat in apropierea Cracoviei, unde se afla una dintre cele mai mari si mai frumoase mine de sare din lume. In interior, se afla Capela St. Kinga - o biserica in subteran unde totul este facut din sare.

Muzeul si catedrala subterana construite din sare (patrimoniu UNESCO) a fost vizitate  de mari personalitati printre care si  de Goethe si Balzac. Si pentru noi va fi o excursie de exceptie…Continuarea drumului si sosire pentru cazare in Varsovia.

Bine ati venit in Varsovia! Orasul este notabil printre capitalele Europei nu numai prin mărimea, vechimea si frumuseţea sa, cat pentru indestructibilitatea sa, o adevarata Pasare Phoenix care a renăscut de nenumarate ori din cenuşa războiului. Tur panoramic de oras pentru a ne orienta in privinta localizarii obiectivelor turistice dupa care ajungem la hotel pentru cazare. 

                                                                       Cazare  Hotel Novotel Centrum 4* sau similar Varsovia                                                                                                                       

Ziua 6. Varsovia.

Mic dejun. Tur pietonal de jumatate de zi a orasului Varsovia pentru a ne incarca cu energia unei capitale pline de farmec.  Vom incepe cu partea veche si istorica a orasului, unde admiram Columna lui Sigismund (Columna si statuia il comemoreaza pe Regele Sigismund III Waza, care in 1596 a mutat capitala Poloniei din Cracovia la Varsovia), Piata orasului vechi - Rynek Starego Miasta cu atractiile sale reconstruite dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, Catedra Sfantul Ioan, Biserica Sf. Martin, Biserica Iezuitilor, Monumentul lui Chopin, casele medievale de locuit de aici si de pe malul Wislei, Barbacanul (fortareata medievala), precum si stradutele ticsite cu cafenele si restaurante.    

Optional, vizitarea Castelului Regal – fosta resedinta a monarhilor polonezi, acesta fiind distrus de bombardamentele germane din timpul invaziei Poloniei. Reconstructia sa a inceput in anul 1971, iar astazi o aripa a cladirii apartine Muzeului National.

Timp liber la dispozitie pentru a ne bucura de plimbarea prin oras, pentru a face cumparaturi

(de exemplu: Polonia este si un mare producator de blanuri) la Arkadia Shopping Center care ne asteapta sa descoperim 180 magazine ale celor mai importante brand-uri europene si nu numai, 20 restaurante si fast-food-uri, etc sau individual putem  vizita si partea noua a orasului pentru a admira Palatul Krasinski, Palatul Justiţiei, Monumentul Revoltei din Varsovia, Teatrul, Opera de stat, Palatul Jablonowski, Mormântul Eroului Necunoscut, Parcul Saski, Primăria si Monumentul Eroilor din Ghetoul Evreiesc, Primăria.

                                                                                 Cazare  Hotel Novotel Centrum 4* sau similar Varsovia

Ziua 7. Varsovia. Bucuresti.

Timp liber la dispozitie pentru relaxare, plimbare, cumparaturi in marele oras.  Seara transferul la aeroport dupa 7 zile pline in care am combinat vizitele cu odihna, timpul de cumparaturi cu distractia. S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de micul concediu. Sosire Romania.

 

... 7 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda dvs. cu amintiri!

 

Perioada 01.12.2019 - 07.12.2019

LOC IN CAMERA DUBLA

A 3-A PERS. IN DUBLA

 

 SINGLE

 

 585 euro

 

 

 

SERVICII INCLUSE:

• 7 zile pline/ 6 nopti : 2 nopti Hotel in Berlin + 2 nopti  Hotel Cracovia + 2 nopti Hotel Varsovia cu cu mic dejun;
•  Bilet de avion Bucuresti – Berlin 
•  Bilet de avion Varsovia  - Bucuresti;
•  Transfer aeroport – hotel - aeroport;
•  Excursii 
- Berlin
- Posdam
- Cracovia, 
- Wieliczka. 
-Varsovia
- Lagarul de la Auschwitz.
taxe rutiere, taxe de intrare in oras a autocarului, taxe de parcare;
•  asistenta turistica din partea agentiei;


NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

•  asigurarea medicala si storno;
•  excursiile optionale din program;
•   intrari la obiective turistice (unde este cazul);
•   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic;
•  Bagaj de cala, 1 piesa 32 kg: 36 euro/dus-intors.
•  taxa de oras: 3 euro / persoana / noapte, se plateste la receptia hotelului.

 

 

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?