70 Circuit Maroc 2019

Circuit MAROC

 

Tanger, Rabat, Casablanca, Fez, Volubilis, Meknes, Marrakech.

 

Perioada: 25.11.2019 - 03.12.2018

 

 

Ziua 1. D Bucuresti Otopeni - Malaga - Tanger – Rabat

 

Intalnire la ora 5:00 cu insotitorul de grup roman la aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe cursa BLUE AIR cu destinatia Malaga. Sosire in Malaga, ora 10:20 si deplasare spre Tarifa pentru imbarcare pe feribot.

 

Sosire la Portul Tanger, unde are loc intalnirea cu ghidul nostrum din Maroc. Se va vedea orasul Tanger, oras cosmopolit situat in apropiere de stramtoarea Gibraltar unde se vorbesc cele mai multe limbi si se intalnesc cele mai multe culturi. Urmatoarea oprire va fi la Cornice, unde vom vizita frumosul bulevard de langa mare.

 

Ne continuam drumul catre Rabat, capitala politica a tarii. Aici putem vizita Marina Bouregreg, portul in care vom avea ocazia sa ne bucuram privirea cu frumosul Palat Regal (Mechouar), Oudayas Garden & Kasbah, necropola Chellah si Turnul Hassan.

 

           Cina si cazare hotel Chellah 4* (sau similar)

 

Ziua 2. L Rabat - Casablanca - Marrakech

 

Dupa micul dejun, vom continua cu o vizita a orasului Casablanca, vom incepe turul din Piata Centrala, apoi vom traversa vechiul oras pana la Cartierul Habous, vizita souk-urilor si bazarelor, Mahakina, intram la Catedrala Notre Dame Lourdes, cornisa si cartierul de lux al orasului - Anfa Seara, Villa Mirador si Villa dar Saada, coboram si admiram Moscheea Hassan al II-lea (exterior) - una din cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, vedem Piata Mohamed al V-lea cu fantana, edificii administrative, Piata Natiunilor Unite.

 

Apoi ne deplasam la Marrakech                            Cina si cazare hotel Rawabi 4* (sau similar)

 

 

 

Ziua 3. Ma Marrakech

 

Micul dejun va fi urmat de o vizita la Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia (la exterior), Ben Youssef Madrasa, Marrakech Medina si Djemaa El Fna. Continuam experienta cu o plimbare prin piata traditionala situata in orasul vechi. Doritorii vor avea timp liber pentru pranz si o sesiune de cumparaturi. Seara revenim la hotel pentru a lua cina.

 

Cina si cazare hotel Rawabi 4* (sau similar)

 

Ziua 4. Mi Marrakech - Volubilis - Fez

 

Mic dejun. Incepem ziua cu o vizita a celui mai important sit arheologic roman din Maroc, Volubilis, unde vom vizita Basilica si capitolul. Continuam drumul catre Fez.

 

       Cina si cazare hotel Menzeg Fes 4* (sau similar)

 

Ziua 5. J Fez

 

Dupa micul dejun vom vizita cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vom vizita Medina Fez el Bali unde sa afla Moscheea Quarouiyen - cea mai veche universitate a islamului; scoala coranica Attarine Medersa cu superbe decoratiuni pe care o admiram din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici, cartierul vopsitorilor de piele - Deddaghine aflat in aproprierea pietei Seffarine, unde diferiti maestri prelucreaza pieile de animale.                             Cina si cazare hotel Menzeg Fes 4* (sau similar)

 

 

Ziua 6. V Fez - Tanger

 

Dupa micul dejun ne vom deplasa catre Tangers, oras cosmopolit situat in apropiere de stramtoarea Gibraltar unde se vorbesc cele mai multe limbi si se intalnesc cele mai multe culturi.

 

Vizitam "Cartierul primaverii" din Tanger, cu locuinte foarte frumoase, cu gradini mari, apoi vom vedea Palatul regal din Tanger si vom ajunge pana la Cap Spartel, despre care se spune ca era punctul de reper al navigatorilor spanioli la intoarcerea acasa din explorari, in sensul ca atunci cand il vedeau se considerau ajunsi acasa. Langa Cap Spartel se poate vizita Grota lui Hercule.

 

                 Cina si cazare hotel El Oumina Puerto Tanger 4* (sau similar)

 

Ziua 7. S Tanger - Malaga

 

            Dupa micul dejun luam feribotul spre portul Tanger pentru traversare in portul Tarifa. Optional,excursie de o jumatate de zi în Gibraltar, micuta colonie, teritoriu Britanic superb  amplasatla  poalele  stâncii  omonime  situata  la  confluenta  Marii  Mediterane  cu Oceanul Atlantic.

           În rezervaţia maimutelor Upper Rock există o colonie de macaci, care încânta micii vizitatori. Se merge prin rezervatie in cel mai sudic punct al Europei : Punta Europa. Se  urca  la  Balconul  Reginei  pentru o  panorama  asupra Africii  si  Stramtorii Gibraltar. Moment unic. Tot aici pentru

turisti exista si pestera St. Michael de o frumusete specifica, unde regulat au loc si diverse concerte.

 

Continuam drumul catre Marbella.

Cina si cazare hotel 3*

 

Ziua 8. D Marbella

 

Timp liber in Marbella unde putem vizita centrul orasului - Casco Antiguo, care contine zidul alcazaba, denumit pur si simplu Castelul, adica zidul imprejmuitor al celei mai vechi asezari Marbella. Aceasta si-a extins rapid multiple brate dincolo de zid, pentru a se contura in ceea ce se cheama astazi, partea veche a orasului.

 

Mai putem vizita Muzeul Bonsai, ce contine una dintre cele mai importante colectii de bonsai din Europa si cea mai impresionanta gama de maslini in forma bonsai din lume, un periplu de impact, intr-o oaza de artistic natural.                                                                                  Cina si cazare hotel 3*

 

 

Ziua 9. L Malaga

 

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi apoi transfer la aeroportul din Malaga pentru check-in BLUE AIR, ora 17:30 si imbarcare cu destinatia Bucuresti – Otopeni.

 

Vom ateriza in Bucuresti la ora 00:45.

 

SERVICII INCLUSE
        
Ghid roman insotitor;
Zbor  Bucuresti  – Malaga –Bucuresti, compania Blue Air;
Transfer aeroport – hotel – aeroport;
Transport cu autocar pe tot parcursul circuitului;
Transport feribot Spania – Maroc – Spania;
Cazare 8 nopti in camera dubla, hotel 3* - 4*;
Demipensiune;
Excursiile zilnice si tururile prevazute in program;
Ghid local pe toata perioada circuitului;

NU SUNT INCLUSE

Taxele de aeroport si combustibil, 185 euro depersoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion);
Asigurare medicala de calatorie;
Asigurare storno;
Intrarile la obiectivele din program;
Excursiile optionale;
Intrarea la Moscheea Hassan al II-lea, 15 euro/persoana;
Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi;

 

 

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?