64 PE URMELE REFORMATORILOR 2019

Excursia primaverii: Pe urmele Reformatorilor

Martin Luther & Jan Hus

+ +

locuri din Patrimoniul UNESCO

          Praga + Berlin  + Wittenberg

       Augsburg +Leipzig + Munchen

             ODIHNÃ..... LECŢII DE ISTORIE......RELAXARE....CUMPÃRÃTURI

Ziua 1. Duminica.  Bucuresti. Berlin. Praga. 350 km (4h)

            Plecare cu avionul spre Berlin. Bine am ajuns in Germania! Preluarea de la aeroport  si continuarea calatoriei cu autocarul pana la Praga, unul din cele mai frumoase orase din Europa .

           Aici vom vizita: Podul Carol, Mala Strana, Piaţa Primariei Vechi, Capela Betleem – unde a predicat Jan Hus, Palatul Rosenberg, Turnul  Powder Tower, cartierul Stare Mesto cu Monumentul Jan Hus, Cartierul evreiesc, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor).        

                                                                                                                                                   Cazare Praga(1) 

Ziua 2. Luni.  Praga.

Mic dejun. Continuarea vizitei in minunatul oras. Astazi vom avea pe ordinea de zi : Catedrala Sf. Vitus, Vechiul Palat regal si expozitia Istoria Pragăi, Biserica Sf. Gheorghe, Strada de aur (cu casa cea mai mica din Europa), Turnul Daliborka. Vom avea aici si un timp la dispozitie pentru plimbare, odihna, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.                                                                                          Cazare Praga(2) 

                         

Ziua 3 Marti.  Dresda. Posdam.  Berlin. 450km (5h si 30min)

Mic dejun. Astazi vom avea prilejul sa vizitam unul dintre cele mai frumoase orase germane, Dresda, capitala Saxoniei, situata pe raul Elba.

Vom vizita Centrul vechi al orasului,  Dresdner Schloss ( Castelul Dresda ), locuit in trecut de regii Saxoniei si de electori, a carui particularitate este amestecul de stiluri arhitecturale, de la renascentist, baroc si clasic. Vom continua cu vizitarea Palatului Zwingler – magnific ansamblu architectural baroc, Opera, Fürstenzug, impunatoare Catedrala catolica Sanctissimae Trinitatis (Hofkirche), folosita in trecut ca biserica a familiei regale, Biserica Doamna Noastra, Terasa Brühl, Catedrala luterana Fraeunkirche, Primaria.

Continuarea drumului si vizitarea unui alt oras de o frumusete aparte: Posdam.

Aici vom vedea –Palatul de Vară al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare, Palatul Sanssouci aflat in patrimonial UNESCO. Este un palat care rivalizeaza cu palatul Versaille si care ne va incanta privirile. Splendoare si maretie…!!!                                                                                                               Cazare Berlin(3)

                                                                                                                                         

Ziua 4 Miercuri.  Berlin.

Mic dejun. Incepem vizita imensului oras Berlin cu un tur panoramic cu opriri in Noua zona Guvernamentala ,Poarta Brandemburg, Cladirea vechiului Reichstag, Memorialul Zidului Berlinului. Ne vom opri si in Piata Gendarmenmarkt (cea mai frumoasa din oras) apoi vom vizita Palatul Charlottenburg (stil baroc). Cea mai interesanta oprire va fi pentru noi la  Muzeul Pergamon (colectie de antichitati din toata lumea care ne va ajuta sa patrundem in istoria veche).  

Daca timpul ne va permite vom face si o croaziera pe raul Spree. Nu vom simti bine avand si un timp  dispozitie pentru plimbare, odihna, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

   Cazare Berlin(4)

                     

Ziua 5. Joi.  Eisenach. Witemberg. Leipzig. Erfurt. 500 km (6h)

Mic dejun. Astazi va fi o zi cu totul deosebita: vom merge pe urmele lui marelui reformator Luther. Vom vizita Wittemberg - casa lui Luther, Manastirea Augustiniana, cel mai mare muzeu protestant din lume. Va fi un moment emotionant si oprirea la  Biserica de la Castel - unde au fost bătute cele 95 de teze, ale reformatorului,  moment 0 pentru inceperea Reformatiunii.

In centrul vechi al orasului vom vedea Casa lui Melachton celalat reformator care si-a pus amprenta pe Europa. Incantati , cu inimile pline de emotie vom pleca mai departe si ne vom opri la Leipzig unde vom vedea - Biserica Sf Toma – cu mormantul lui Bach, orasul vechi, Muzeul Bach, si frumoasa Primarie construita in annul 1899.

Ultima oprire va fi deasemeni plina de emotie pentru ca vom vizita orasul Erfurtpartea veche a orasului unde vom vizita manastirea unde s-a calugarit Luther. Aici a  descoperit Biblia si au inceput in sufletul lui marile intrebari legate de Mantuire si de Caracterul lui Dumnezeu               Cazare Eisenach (5).                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ziua 6 Vineri Eisenach. Nuremberg. Munchen. 500km (5h si 30 min)

           Mic dejun. Vom incepe ziua chiar in Eisenach facand o excursie pietonala in Centrul vechi al orasului. Vom vedea apoi Castelul Wartburg - Luther s-a ascuns 300 de zile si a tradus Nous Testament, monument UNESCO. Vom vizita deasemeni locul de nastere al lui Bach, marele compozitor care a creat opere geniale de o spiritualitate inegalabia. Dupa amiaza vom ajunge la Nuremberg orasul unde a avut loc judecarea nazismului si a conducatorilor nazisti dar si locul plin de amintirile reformei. Vom vizita: Zidurile cetatii, Biserica Sf Laurentiu, Hauptmarkt, Biserica Doamnei Noastre. Dupa inca o zi minunata ne vom indrepta spre hotel pentru o binemeritata odihna.                                                                             Cazare Munchen(6)

                                                 

Ziua 7 Sambata Munchen. ....castelele Bavariei.

           Mic dejun.  Timp la dispozitie pentru drumetie, iesire in natura, inchinare. Excursie la unul din castele BavarieiNeuschwanstein. Legendarul castel Neuschwanstein sau “castelul de basm” a fost construit de regele Ludwig al II-lea al Bavariei in varful unei stanci abrupte, avand ca fundal Alpii Bavarezi. Regele a dorit ca acest castel sa fie construit “in adevaratul spirit al vechilor castele ale cavalerilor germani”.

              Prima impresie atunci cand vezi castelul Neuschwanstein este ca te afli intr-o lume de basm. Neuschwanstein este unul dintre cele mai vizitate castele din Europa si atrage anual cca 1,3 milioane de vizitatori. Acest castel este sursa de inspiratie pentru castelul Disney al Frumoasei din padurea adormita.

Cazare Munchen(7)

Ziua 8 Duminica Munchen. Berlin. 600km (6h si 30min)

            Mic dejun. Este ulima zi si nu vom pleca inainte de a face o ultima vizita in Orasul Munchen – capitala exuberanta a Bavariei ce se afla la poalele Alpilor. Orasul a fost descris acum 150 de ani de Heinrich Heine astfel: “Munchen este cuibarit intre arta si voie buna ca un sat intre dealuri”. Orasul este faimos pentru palatul Nymphenburg, pentru centrul istoric cu Piata Marienplatz, Cladirea Primariei-Rathaus si Catedrala Frauenkirche.

Plecare spre Romania dupa 8 zile pline in care am combinat vizitele cu odihna, timpul de introspectie a valorilor religioase cu relaxarea.

 S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de micul concediu.                                                                                                                              Sosire Romania.   

.........8 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda dvs. cu amintiri!

 

Perioada

Loc in camera  dubla

Copil 2-12 ani in camera dubla

Loc in camera singla

27 octombrie

565 euro

 

 

 

 

 

SERVICII INCLUSE:
•  transfer dus - intors cu autocar de la aeroport la hotel si apoi  de la hotel la aeroport 
•  Excursiile  la toate obiectivele turistice din program •  8 zile pline (7 nopti ) Cazare cu MD la hoteluri de 3* conforma programului.
•  Autocar cu sofer la dispozitie pe tot traseul turistic.
•  Cazare si masa sofer
•  Taxe de drum,  
•  asistenta turistica din partea agentiei;
        
        
 NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
•  asigurarea medicala ~22 RON. Se asigura de catre asigurator plata serviciilor medicale direct in tara de destinatie;
•   excursiile optionale din program;
•   intrari la obiective turistice (unde este cazul);
   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic;
•  taxe parcare autocar
•  taxe de oras aproximativ 3 euro / persoana / noapte, 
 
*Tariful este valabil pentru  grup de minim 40 pers.

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?