56 RUSALII 2019 Atena

Excursie speciala de Rusalii                      

...... locuri din Patrimoniul UNESCO

Pe urmele Eroilor antici

Insula Eghina + Atena + Cap Sunion + Micene + Epidaur +

Canalul Corint + Nafplio

ODIHNÃ...... ......LECŢII DE ISTORIE...........DISTRACŢIE...........CUMPÃRÃTURI        

Programul excursiei:

 

Ziua 1. Bucuresti . Atena.

            Intalnire la aeroport cu conducerea agentiei C&D PARTNER TOUR! Zbor spre Athena. Bine ati venit in Grecia!  Bine ati sosit in tara care te face la orice pas sa exclami plin de uimire: wooow!!!. Gradina Zeilor ne asteapta cu surprize minunate!

Transfer la hotel.

Timp la dispozitie pentru plaja, baie, odihna, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc sau excursie optionala la Athena. Se va face un tur panoramic al orasului Atena, pentru a admira armonia vechilor constructii grecesti, romane, bizantine si neoclasice. Incepem turul nostru cu Piata Omonia. Urmeaza Biblioteca Nationala, Universitatea, Academia si Piata Syntagma. Aici ne asteapta spectacolul schimbarii garzii de catre evzoni, in fata monumentului Soldatului Necunoscut. Ritualul complet este de mare atractie pentru toti turistii care imortalizeaza pe pelicula “spectacolul”.

Din programul nostru nu lipsesc Stadionul Olimpic, Templul lui Zeus Olimpianul si Poarta lui Hadrian, ce delimiteaza orasul vechi de Atena moderna. Incheiem cu Acropolisul, ce troneaza de milenii asupra acestor imprejurimi invaluite in legenda si mister.

Avem timp liber in cartierul Plaka, vechiul cartier ,“Montmartre- ul Atenei” pentru plimbari si cumparaturi.                                                                                                                  Cazare si Masa  Hotel 4*

                                                      

Ziua 2. Hotel. Cap Sounion. Timp liber.    

Mic Dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja, pentru a beneficia de facilitatile hotelului, plimbari, cumparaturi, odihna etc

Spre seara pentru a prinde apusul de soare, Excursie optionala la faimosul Cap Sounion, ultimul punct al Greciei continentale; o destinatie extrem de pitoreasca.

Printre coloanele Templului lui Poseidon, putem admira un mirific orizont marin. Si cum sa nu ne simtim mai rasfatati de soarta decat batranii zei ai antichitatii, cand scrutam zarea de pe cel mai sudic promontoriu al Aticii? Privelistea unica i-a inspirit pe poeti inca din antichitate si ne va inspira si pe noi sa strabatem cu imaginatia secolele si sa incercam sa retraim marile evenimente istorice care au avut loc in  Grecia antica.

Ne intoarcem la hotel pentru odihna, plaja, baie, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc.    

Dupa masa de seara ascultam muzica, socializam si ne bucuram de atmosfera de vacanta.        

                                                                                                                                 Cazare si Masa  Hotel 4*

Ziua 3. Hotel. Insula Eghina. Insula Moni. Timp liber.

Mic dejun. Transfer cu autocarul in portul Pireu. Imbarcare pe vasul Poseidon pentru Croaziera in Insula Eghina, acolo unde se afla Manastirea Sfantul Nectarie cu Moastele Sfantului – considerat mare facator de minuni si izbavitor de boli. Ajunsi in port frumusetea insulei ne incanta: “Viata bate filmul” si de data aceasta. Vom vizita manastirea si vom avea timp la dispozitie pentru plimbare, cumparaturi etc

Tot dupa vizitarea manastirii vom face si o mica croaziera pentru a ajunge la Insula Moni, un mic paradis salbatic cu statut de gradina zoologica deoarece aici traiesc in libertate fel de fel de animale si pasari salbatice. Insula nu este locuita dar avem cateva taverne si binenteles una din cele mai frumoase plaje din Grecia. Tarmurile stancoase, extrem de spectaculoase, scaldate in apele ei nemaipomenite ne vor face sa exclamam plini de entuziasm ca am ajuns in Paradis.

Timp liber la dispozitie pentru plaja, baie, plimbare etc.              

Intoarcere in Portul Pireu unde vom avea timp la dispozitie pentru a vizita micile magazine de suveniruri si bazarul. Ziua splendida se va incheia la hotel unde vom avea parte de distractie si voie buna.

                                                                                                                       Cazare si Masa  Hotel 4*

Ziua 4 Hotel. Peloponez. Micene. Epidauros. Nafplio. Timp liber.   

            Mic dejun. Optional Excursie in Peloponez.  Prima oprire va fi la Canalul Corint - lung de 6 Km ce leaga Marea Egee de Marea Ionica.

Intram in Peninsula Peloponez unde se viziteaza: Nafplio (un oras port, de un pitoresc deosebit, cu stradute medievale), un oras refacut dupa proiectele initiale care ne va incanta si ne va lasa o amintire deosebit de placuta.  Nafplio numit si Naplio di Romania este prima capitala a Greciei în 1828. Aici vom vedea si Cetatea lui Palamidi cu cele 857 de trepte ale sale.

Apoi vom ajunge la  Micene (locul unde a inflorit cea mai veche civilizatie greaca), unde se viziteaza Colonia antica Micene si Mormantul lui Agamemnon(regele cetatii Micene). Intram in istorie si ne simtim privilegiati.

Ultima oprire va fi la Epidaur – teatrul antic in aer liber cu o acustica deosebita. Probele de acustica atunci cand stam pe scaunele vechilor senatori greci vor fi incredibile. Ne oprim apoi sa vedem Muzeul de la Epidaur cu salile de operatii si instrumentele vechilor medici greci etc.  

Peloponezul impresioneaza nu numai prin bogatia istoriei si culturii, dar si prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali). Deci vom avea un drum foarte frumos spre Hotel.                                                               Cazare si Masa  Hotel 4*

 

Ziua 5 Athena. Bucuresti.

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru odihna, ultimile cumparaturi, plimbari, vizite etc.  Avem timp liber in cartierul Plaka, “Montmartre- ul Atenei”, unde ne asteapta magazine de suveniruri, taverne, restaurante si piatete pitoresti sau putem merge pe artera pietonala Ermou, unde expun cele mai cunoscute firme din lume.      

            Transferul la aeroport dupa 5 zile pline in care am combinat vizitele cu odihna, timpul shoppingul cu distractia. S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de micul concediu. Sosire Romania.

... 5 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda dvs. cu amintiri!
 

TARIF

LOC IN CAMERA DUBLA

Perioada 15.06.2019 - 20.06.2019

260 euro


SERVICII INCLUSE:
• 5 zile pline (4 nopti) cazare la hotel 4* regiunea Attica;
• Regim de masa Demipensiune-2 mese pe zi;
•  Transfer cu autocar aeroport–hotel-aeroport;
•  asistenta turistica din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
• Bilet de avion: de la 215 Euro/ persoana, bagaj de mana max. 8 kg, taxe de aeroport incluse;
• Bagaj de cala 23 kg: 52 Euro/ bagaj/ dus-intors;
• asigurarea medicala si storno;
•  excursiile optionale din program;
•   intrari la obiective turistice (unde este cazul);
•   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic.

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?