55 Paste 2019 in Grecia - Muntele Athos

Excursie unicã: Paste în Grecia

cu vizitã la  Muntele Athos

SI EXCURSII:

SOFIA  ► MANASTIREA RILA  ►CROAZIERA PE MARE

► KAVALA SI INSULA THASSOS  PESTERA PETRALONA    ► SALONIC

 

ODIHNA..... LECTII DE ISTORIE......DISTRACTIE....CUMPARATURI

 

 

Se viziteaza:         Ÿ     Muntele Athos:   https://www.youtube.com/watch?v=OjQZuMa7L9M

                   https://www.youtube.com/watch?v=vPv4nFM7Jas

 

Ziua 1.: Bucuresti. Muntele Athos. Sofia. Manastirea Rila.

Plecare din BUCURESTI spre Grecia. Informatii, voie buna, povestiri haioase, si bineinteles...deschiderea barului in autocar.  

Prima oprire va fi in Sofia, la Grand Mall Bulgaria, unul din cele mai mari si mai frumoase malluri din Sudul Europei. Servirea mesei si cumparaturi de Paste. Firme de marca dar si magazine cu marfuri ieftine vor fi .... luate cu asalt.

Drumul continua cu o oprire la Manastirea Rila, aflata in PATRIMONIUL UNESCO.  O manastire si un loc de o frumusete incredibila. Nu vom avea cuvinte sa ne exprimam incantarea...

Ne urcam in autocar plini de energie, multumiti de ce am vazut si ne indreptam spre destinatia finala: Statiunea Ouranopolis de la poalele muntelui Athos.                             Cazare Hotel XENIA **** Ouranoupolis.                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                  

Ziua 2. Ouranopolis. Odihna, timp liber. Paste ortodox la Biserica Romaneasca. Masa traditionala

            Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, plimbari, pentru a cunoaste imprejurimile, inchirieri scutere pentru mici trasee, diving, plimbari cu salupele, pescuit, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului, etc.. Pregatire pentru sarbatorirea Pastelui in stil ortodox.

Pregatirea de Paste

Optional participarea la Slujba de Paste la Biserica Romaneasca din Salonic cu slujba in limba romana. Momente inaltatoare spiritual petrecute impreuna in stil ortodox.

Optional, dupa slujba, servirea mesei de Paste in stil romanesc la un restaurant cu produse traditionale: miel, oua rosii, cozonac, vin rosu

Cazare Hotel XENIA **** Ouranopoulis

 

Ziua 3. Ouranopoulis. Odihna, timp liber. Kavala. Croaziera Insula Thassos.

            Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, , pentru a cunoaste imprejurimile, inchirieri scutere pentru mici trasee, diving, plimbari cu salupele, pescuit, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului 

sau optional excursie la Kavala si Croaziera in Insula Thassos.

             Prima oprire se va face in orasul Kavala, al doilea oras ca marime din Macedonia, asezat in amfiteatru cu vedere la mare. Vom patrunde in cartierul medieval Panagia asezat intr-o peninsula si apãrat de ziduri vechi.

O atractie speciala este apeductul, care leaga Cetatea asezata pe deal de orasul modern. Acesta a fost construit in secolul XVI de nimeni altul decat de Suleiman Magnificul. Este emblema orasului Kavala.

In orasul vechi vom trece pe stradute vechi atat de inguste incat putem auzi si ce se vorbeste in casele vechi, care de care mai interesanta.  Ajungem la casa rosie din secolul al XVIII-lea a lui Muhammed Ali, fondatorul Egiptului Modern. Mergem si pana la Moscheea lui Halil Bey. Deoarece moscheea se afla sus pe deal, de aici se poate admira o frumoasa panorama asupra orasului.  Sus pe deal este Castelul. Acesta este bine conservat si poate fi vizitat. Privelistea din turn este magnifica.

Dupa atata cultura si istorie si mai ales dupa efortul fizic, ne intremam la o cafenea in port, admirand vapoarele, cerul senin de un albastru nepãtat si savuram ambianta mediteraneana. Totul pe principiul “cand esti in Roma poarta-te ca romanii”, cand esti in Grecia adopta atitudinea contemplativã a localnicilor.

Vom lua apoi vasul de Croaziera pentru a vedea de pe mare Insula Thassos. Vom strabate locuri declarate parcuri naturale sau rezervatii.

Insula este de o frumusete aparte: golfuri cu ape turcoaz şi plaje salbatice cu nisip fin sau stanci ne vor oferi privelisti cu adevarat minunate.

Vom vizita deasemenea si orasul Thassos, pentru  o masa minunata, pentru a degusta specialitatile de peste, de fripturi sau fructe de mare si bineînteles renumita branza greceasca. Ca de obicei distractia si voia buna ne vor insoti pretutindeni!

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara     

                                                                                                         Cazare Hotel XENIA **** Ouranoupolis

.                                                                                                                                                                                                                                                                         

Ziua 4. Urcarea pe Muntele Athos - pentru domni. Croaziera in jurul muntelui - pentru doamne.

Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, plimbari, pentru a cunoaste imprejurimile, inchirieri scutere pentru mici trasee, diving, plimbari cu salupele, pescuit, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului, etc..sau Optional

            - Ptr Barbati: cu autorizatia obtinuta in tara odata cu inscrierea la excursie, urcare pe muntele Athos, Grădina Maicii DomnuluiSfântul Munte (Agion Oros), Bastionul Ortodoxiei .  

Ne imbarcam pe un vapor care ne duce în Munte. Plutim paralel cu coasta peninsulei vreme de un ceas si jumătate. Aveam un sentiment de bucurie lăuntrică. Mănăstirile sunt impresionante, iar micile chilii, pierdute prin verdele ierburilor, lângă mare, atesta un mod linistit de viată si o filosofie a îndepărtării de desertăciunea lumii.  

Acostam in portul Dafni. In functie de traseu vom vizita – cateva manastiri, opera de arta. Vom aborda trasee superbe. Athosul este o altfel de lume. Nu-l poți compara cu nimic altceva de pe acest pământ binecuvântat de Dumnezeu. Timpul parcă s-a oprit în veacurile de odinioară ale Imperiului bizantin iubitor al dreptei slăviri. De altfel, viața athonită e „racordată” la ora bizantină.

Odată ce ai călcat pe el, Sfântul Munte Athos are darul de a te umple de un dor mistuitor greu de definit. Dorul unei pregustări din linistea divina. Puțini sunt aceia care nu revin. O parte din cei ce nu revin sunt cei ce au rămas.

Deci dacă vrei să știi ce înseamnă viață monahala autentică, vino la Athos! Dacă vrei să realizezi cât de contrafăcute și false sunt multe din valorile lumii noastre, vino în Sfântul Munte!

Ptr Doamne: optional Croaziera in jurul muntelui. Este o croaziera de care nu te plictisesti niciodata chiar daca ai mai fost de cateva ori inainte. Vom naviga aproape de coasta  pentru a putea admira si fotografia manastirile si asezarile calugaresti de pe munte. Se fac opri, urca preoti la bord , suntem insotiti de delfini pe tot parcursul excursiei. Imaginile sunt incredibile. Totul pare dintr-o ilustrata cu grija aleasa pe care vrei sa o trimiti unor prieteni buni. O zi superba pentru doamne!  

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara     

                                                                                                 Cazare Hotel XENIA **** Ouranopolis

                                                                                                                         

 

Ziua 5.  : Pestera Petralona. Salonic. Cumparaturi. Plecare spre Romania.

Mic dejun . Plecarea spre tara. In drum oprim la  Pestera Petralona, o pestera de o frumusete deosebita care este situata la 300 de metri sub nivelul marii si are o lungime de 2 km. Nu vom regreta ca ne-am oprit aici, interiorul este magnific!  

Continuam drumul si oprim in Salonic, al doilea oras ca marime al Greciei, capitala Macedoniei.

Dupa o scurta vizita la Biserica Sfantul Dumitru vom avea timp liber pentru cumparaturi atat la magazinele de firma cu preturi foarte avantajoase cat si la bazarul unde vom gasi lucruri ieftine si fel de fel de cadouri.

Doritorii de cultura vor putea merge la Turnul Alb, in orasul vechi, la muzee si in alte locuri de interes.

Plecarea spre Romania dupa 5 zile de concediu complet cu vizite, odihna, spiritualitate, cumparaturi...distractie. S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat de zilele libere de care beneficiem cu ocazia zilei de Paste.                                                                                 Sosire Romania.

 

SERVICII INCLUSE:
•  transport autocar  Romania - Grecia - Romania  ;
•  4 nopti cazare in hotel de 4* cu facilitati SPA, in camera cu vedere la mare
•  mic dejun
•  vizita Manastirea Rila;
•  vizita la Pestera Petralona;
•  vizita orasul Salonic;
•  asistenta turistica din partea agentiei;
•  vizite la obiectivele turistice , conform programului turistic.
•  demersuri pentru obtinere autorizatie vizita Muntele Athos

** obligatoriu, la inscriere copie dupa Cartea de Identitate.


** Tarif valabil pentru  grup minim 40 pers **


NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
•  asigurarea medicala, aprox. 37 RON. Se asigura de catre asigurator plata serviciilor medicale direct in tara de destinatie.
•   excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice (unde este cazul). 
•   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic
Atentie! : Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarilor care nu tin de ea, respectiv diferitelor blocaje rutiere sau datorita politicii muzeelor locale.
    Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tara vizitata.
 

 

PERIOADA

  LOC IN CAMERA DUBLA

AL 3-LEA ADULT IN DUBLA

CAMERA SINGLE

1 COPIL 2-11 ANI

 IN CAMERA CU 2 ADULTI

27- 01 mai 2019

230 EURO

175 euro

280 euro

GRATUIT

Achita transport autocar: 45 €

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?