48 Sardinia+Corsica excursia anului 2019 august

Excursia specialã a verii 2019

Insulele Sardinia şi Corsica

ITALIA   si   FRANŢA

ODIHNÃ..... LECŢII DE ISTORIE......DISTRACŢIE....CUMPÃRÃTURI

 

Se viziteazã: 

  • Sardinia: Alghero, Cannigione, Arhipelagul La Maddalena, Coasta Smeralda, Orgosolo, Sassari, Nuoro, Olbia.
  • Corsica :  Bonifacio, Parcul National Regional, Ajaccio

 

 

Ziua 1. D 28 iulie : Bucuresti Otopeni. Sardinia. Alghero. Cannigione.

Plecare din BUCURESTI spre Sardinia, una din cele mai frumoase insule de la Marea Mediterana, loc de intalnire al turistilor din intreaga lume.

Aterizare la Alghero, singura asezare din Sardinia cu caracter  istoric autentic, unde vom vizita printre altele orasul vechi, Domul San Michele si Biserica San Francesco. Alghero este una dintre cele mai populare stațiuni din Sardinia, supranumită "Mica Barcelona". Catalanii au domnit aici vreme de patru secole începând cu 1354. Influenţa catalanilor se face simțită și astăzi, atât în limbaj, cât și în stilul arhitectural.

Timp la dispozitie pentru turisti in Alghero sau Optional  plimbare cu barca prin golf pana la Grotta di Nettuno, un ansamblu de pesteri deosebit de pitoresti. 

Seara, sosire in statiunea Cannigione, statiune si port turistic de pe coasta de nord-est a Sardiniei: Coasta Smeralda, cea mai renumita zona a Sardiniei.                                     Cina si Cazare Cannigione Blu Hotel Laconia 4* 

 

Ziua 2. L 29 iulie: Cannigione. Odihna, timp liber.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, jucat golf sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului, etc.. Pentru fanii de excursii subacvatice, există o serie de centre de scufundare profesionale, dar si cu echipament simplu de vacanta putem explora marea de culoarea smaraldului cu vegetatie si fauna marina superba.

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.

Cina si cazare Cannigione

Ziua 3. Ma 30 iulie: Cannigione. Odihna, timp liber.

               Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, plimbari, scufundari, jucat golf, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

               Optional Croaziera in arhipelagul La Maddalena , insulele Caprera si Spargi declarate parcuri naturale sau rezervatii. Arhipelagul este de o frumusete aparte: insulele cu ape turcoaz şi plaje salbatice cu nisip roz ne vor oferi privelisti cu adevarat minunate. Ne vom opri din loc in loc in golfulete cu plaje care de care mai frumoase pentru baie in mare, pentru a trai senzatii incredibile date de peisaj si de combinatiile de culori turcoaz-roz ale marii. Vom vizita deasemenea si orasul La Maddalena pentru un pranz minunat, pentru a degusta specialitatile de peste, de fripturi sau fructe de mare si bineînteles renumita branza sardiniana. Ca de obicei distractia si voia buna ne vor insoti pretutindeni!

                                                                                                                                                           Cina si cazare Cannigione          

Ziua 4. Mi 31 iulie: Cannigione. Costa Smeralda. Odihna, timp liber.

Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, plimbari, jucat golf, scufundari, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Individual, puteti face excursie pe Coasta Smeralda . Se spune ca pe aceasta coasta sunt plajele scaldate de apa cea mai limpede si clara din lume. Alaturi de Monaco si Capri, este una din zonele cele mai exclusiviste dintre destinatiile de plaja din Europa. Se pot vedea: Porto Cervo - cel mai important centru turistic de pe Costa Smeralda. Putem sa ne plimbam de-a lungul faimoasei Piazzetta unde sunt magazine ale designerilor renumiti. Baja Sardinia, o alta statiune minunata pe care o putem vizita. Nu este exclus sa intalnim vip-uri cunoscute, venite din toata lumea.             

Costa Smeralda este un sirag de asezari risipite de-a lungul unor plaje idilice dantelate de stanci, cu golfulete ale caror ape au o culoare incredibila de smarald. Micile porturi pline cu iahturi luxoase, vile superbe si din nou smaraldul incredibil al marii creeaza o atmosfera de vacanta superba.

                                                                                                                                               Cina si cazare Cannigione

Ziua 5.  J 01 august: Cannigione. Insula Corsica. Parcul National. Ajaccio.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, baie, plimbari, scufundari, jucat golf, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Optional, excursie in Insula franceza : Corsica. Numita de greci Kalista (in traducere “Cea mai Frumoasa”), Corsica este o insula franceza cu atmosfera italiana, sau cum scria Balzac “Corsica este insula franceza scaldata de soarele italian”. Diversitatea peisajului si faptul ca insula nu este atinsa de agresiunea dezvoltarii si a turismului, fac din Corsica o perla a Marii Mediterane. Loc de nastere al lui Napoleon Bonaparte, insula a apartinut Frantei doar 200 din cei 4.000 de ani de existenta.

Traversam cu ferry-boat-ul de la Sf. Teresa Gallura la Bonifacio, apoi ne indreptam spre Ajaccio, capitala imperiala si administrativa a insulei, care a stiut sa pastreze parfumul si monumentele specific mediteraneene, unde totul aminteste de fiul acestor locuri, marele corsican Napoleon Bonaparte, care s-a nascut aici. Sunt putine locuri in lume unde un spatiu atat de restrans poate evoca in atatea forme amintirea unei personalitati. La Ajaccio, ai impresia ca fiecare privire este supusa unui soc care-l evoca pe Marele Imparat, indiferent unde ai indrepta-o. Se viziteaza: Catedrala, Casa memoriala Napoleon Bonaparte, Muzeul Fesch, care adaposteste cea mai importanta colectie de pictura italiana din Franta, multe dintre exponate, adevarate capodopere, aduse aici din “expeditii” de catre Napoleon.

La intoarcere ne putem opri la  Golful Porto situat in partea centrala a Parcului National Regional, aflat sub protectia UNESCO gratie frumusetii naturii si a apelor de clestar. Parcul include unele dintre cele mai rare habitate gasite pe insula, cele mai inalte creste montane si peisaje impresionante.

Ultimele ore le vom petrece in Bonifacio, cel mai frumos si original oras din Corsica. Wowwww garantat! Este un oras fortificat, cocoţat in varful unei peninsule de calcar, foarte pitoresc, cu stradute inguste, cu tarmurile inalte de 50-60 metri, aflate in bataia vanturilor si valurilor care au luat astfel forme deosebite; la acestea se adauga siluetele fortificatiilor si impreuna creeaza un spectacol deosebit. Ca sa ajunga in port, vapoarele strabat un mic fiord, in stanga si dreapta nu vezi decat pereti de calcar alb. La intrarea in port panorama este deosebita. Spre seara, intoarcere cu Ferry-boat-ul in Insula Sardinia.

Cina si cazare Cannigione

 

Ziua 6. V 02 august: Cannigione. Coasta Smeralda.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari, scufundari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc.

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.

 Cina si cazare Cannigione             

Ziua 7. S 03 august: Cannigione. Odihna, timp liber.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari, scufundari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc.

Optional, Minicroaziera  pe Coasta Smeralda . Vom puta face scufundari cu echipament profesionist sau snorkeling. Vom admira peisaje fantastice, vom opri in golfuri cu ape de culori superbe, vom vedea localitati vechi , vom face plaja si baie, vom dansa si ne vom bucura din plin de zilele de vacanta.      

Sunt locuri unice in lume de o frumusete ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Parca am dori sa traim pentru totdeauna aici!!!!!

Cina si cazare Cannigione

Ziua 8.  D 04 august. Program diferit pentru grupul de turisti:

Pentru cei care pleacã spre Romania:

Mic dejun. Vizita Sassari, oras modern construit in jurul unui centru vechi incantator, cu stradute inguste si cladiri baroce.

Plecarea spre Romania dupa 8 zile de concediu complet cu vizite, odihna, cumparaturi...distractie.  S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat de zilele de concediu intr-una din cele mai frumoase destinatii turistice de pe mapamond.

                                                                                                                                                                      Sosire Romania                                 Pentru cei care mai rãmân înca 4 zile în Insula Sardinia. 

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari, scufundari, jucat golf,  pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc..

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.

                                                                                                                                                   Cina si Cazare Cannigione

Ziua 9. L 05 august. Cannigione. Nuoro. Orgosolo. Olbia.

Mic dejunTimp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, plimbari, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Optional, excursie la  satul Orgosolo si Nuoro. Orgosolo este cunoscut pe plan internațional pentru picturile sale celebre. Mai mult de 250 case împodobesc străzile din sat, un adevărat muzeu în aer liber.

Continuam drumul pana la Nuoro, adevarata "inima" a insulei romane, un oras vechi unde traditiile si specificul local sunt pastrate de secole. Vom vedea in sfarsit si ciudatele constructii de tip Nuraghe.

In partea veche a orasului putem admira cladirile si strazile clasice, cele cateva muzee si monumente, putem descoperi micile magazine cu obiecte de artizanat si suveniruri sau animatia pieţelor sardiniene. In acest centru istoric puteti vizita muzeul etnografic, puteti vedea Santuario de Madonna delle Grazie datând din 1670, puteti vizita casa memoriala Grazia Deledda sau Muzeul Arheologic.

La intoarcere, oprim in orasul Olbia pentru a vizita cele mai importante atracţii turistice:  centrul istoric al orașului, Biserica San Simplicio, vechile apeducte romane.Timp la dispozitie pentru cumparaturi, plimbari etc..

Cina si Cazare Cannigione                                                                                                  

Ziua 10 Ma 06 august. Cannigione. Odihna, timp liber.

Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, plimbari, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Seara optional continuarea petrecerii la un  restaurant cu muzica . Vor fi momente unice, se vor incheia prietenii noi si voia buna ne va insoti toata seara.

Cina si Cazare Cannigione

Ziua 11 Mi 07 august Cannigione. Plecare spre Romania.

Mic dejun. Mic dejun. Vizitam Sassari, oras modern construit in jurul unui centru vechi încantator, cu strãduţe înguste si cladiri baroce, magazine de cumparaturi si restaurante ispititoare. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie.

 

Plecare spre Romania dupa .........11 zile de neuitat pe care le vom  nota cu litere de aur in agenda noastra cu amintiri!

SERVICII INCLUSE:
• bilet avion Bucuresti - Alghero - Bucuresti cu escala la Roma, compania Alitalia;
•  transfer aeroport - Cannigione (Coasta Smerald);  
•  transfer  Cannigione– aeroport (Coasta Smerald); 
•  Excursie la Alghero si Grotta di Nettuno;
•  Excursie la Sassar;i
•  taxe rutiere,  taxe de parcare;
•  7 sau 10 nopti la hotel de 4*  cu 2 mese/zi: mic dejun + masa de seara / ; 
•  asistenta turistica din partea staffului agentiei;
•  vizite la obiectivele turistice ,conform programului turistic

*Tariful este valabil pentru  grup minim 40 pers.

Site hotel: http://www.bluhotels.it/hotel/sardegna/cannigione-di-arzachena-ot/blu-hotel-laconia  


NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
•  asigurarea medicala ~ 22 RON. Se asigura de catre asigurator plata serviciilor medicale direct in tara de destinatie.
•  taxa de statiune, programele distractive organizate de hotel, piscine si  activitati sportive 5 euro/zi/pers - se plateste la hotel
•   intrari la obiective turistice (unde este cazul). 
•   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic.
• Taxe de aeroport: 195 Euro

Atentie! : Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarilor care nu tin de ea, respectiv diferitelor blocaje rutiere sau datorita politicii muzeelor locale.
    Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tara vizitata.

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?