47 Muntenegru+Coasta Dalmatiei+Albania 2019 august

   Excursia specialã a lunii august 2019

Un singur concediu: 3 TARIMuntenegru munte + mare = concediu perfect  

       + Croatia(Coasta Dalmatiei) + Albania

 

ODIHNÃ LA MUNTE SI LA MARE..... LECŢII DE ISTORIE......DISTRACŢIE....CUMPÃRÃTURI

Muntenegru: natura salbatica, râuri tumultoase, munti maiestuosi cu lacuri de cristal si plaje umbrite de copaci exotici… greu de ales ce anume sa vizitezi mai intai.

Conform zicalei “esentele tari se pastreaza in sticlute mici”, Muntenegru, desi este o tara mica, isi uimeste vizitatorii cu frumusetea peisajelor, spectaculoasele coaste de la Marea Adriatica, monumentele istorice si orasele medievale. Fiind o tara atat de mica, ai avantajul ca dimineata poti sa faci plaja pe malul Adriaticii, si la pranz sa pleci intr-o drumetie in muntii inalti si salbatici.

 

Ziua 1. Mi 28 august : Bucuresti. Dubrovnik-Croatia. Insula Sveti Stefan. Muntenegru-Ulcinj.

Plecare din BUCURESTI spre Muntenegru, una dintre comorile turistice ale Europei, loc de intalnire al turistilor din intreaga lume. Aterizare la Dubrovnik, oraş inclus in patrimoniul UNESCO.  Bine ati venit in Croatia !      Imbarcare in autocar pentru a ajunge în vechiul oras Dubrovnik, « perla Adriaticii », o bogatie de vestigii istorice si culturale, unul din primele 10 cele mai bine conservate oraşe medievale din lume. 

 Intrare, prin Pile Gate – Poarta principala de intrare, in cetatea Dubrovnik, orasul fortareata; începem Turul de oras si admiram: Biserica Franciscana unde se afla cea mai veche farmacie din lume, fantana lui Onofrio, fortareata Lovrijenac, fortareata Minceta. Urmãm principala artera pietonala din cetate - Stradun si vom întâlni: Biserica votiva San Salvadore, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, Turnul cu ceas – simbol al orasului, Biserica Sf. Blaise, Manastirea Dominicana, Portul vechi si fortareata Ravelin.

Timp liber la dispozitie pentru a intra la obiectivele turistice, pentru cumparaturi, pentru a degusta la una din numeroasele terase produse mediteraneene sau chiar pentru o scurta plaja si baie. Apa este limpede si calda.

Un oras superb, o zi incredibila. Pãrãsim cu parere de rau orasul si ne indreptam catre destinatia noastra finala in Muntenegru: Statiunea Ulcinj.

In drum vom opri pentru fotografii la Insula Sveti Stefan – statiunea emblematica a Muntenegrului. Tot aici se gaseste si celebra plaja Milocer cu vila Milocer, fosta resedinta de vara a Reginei Marija Karadordevic din Serbia. Ne vom uita si inspre debarcaderul in stanca unde venea chiar fostul presedinte Tito sa faca plaja. Cadru natural de exceptie : palmieri, leandri, maslini, tufe de aloe si de rozmarin etc.

Ne continuam drumul incantati. Vom trece si prin statiunea turistica Bar  considerata la fel o minunatie printre statiunile turistice… Vom trece pe langa faleza superba si terasele ce ne asteapta deschise. 

Continuam drumul si ajungem in Ulcinj, perla a litoralui muntenegrean. Bine ati  venit ! 

                                                   Cazare si masa Hotel Otrant 4* 

                                                                                                                                        

Ziua 2. J 29 august: Ulcinj. Odihna, timp liber la mare. Distractie.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului. Pentru fanii de excursii subacvatice, există o serie de centre de scufundare profesionale, dar si cu echipament simplu de vacanta cu ajutorul carora doritorii pot explora marea de culoarea smaraldului, cu vegetatie si fauna marina superba.

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.                               Cazare masa Hotel Otrant 4* 

 

Ziua 3. V 30 august: Ulcinj. Croaziera pe Lacul Scutari. Podgorica. Albania-orasul Shkoder.

               Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Astazi vom avea ca vizita optionala: Albania. Totodata vom face si o Croaziera pe Lacul Scutari si un tur panoramic a orasului  Podgorita, capitala Muntenegrului.

Plecam dimineata spre Albania, o tara mica dar care are multe de oferit. Se va vizita orasul Shkoder, considerat a fi sufletul Albaniei.  Aspectul foarte caracteristic al orașului este format prin juxtapunerea de case vechi si strazi inguste unit cu ziduri de piatră și clădiri moderne. Zona centrala a fost renovata si a devenit un loc de plimbare si cumparaturi deosebit de placut.  Orașul și zona înconjurătoare sunt binecuvântate cu o mare varietate de elemente naturale și culturale. Cele mai atractive cartiere ale orasului sunt considerate a fi Pjaca, identificată ca fiind principalul centru al orașului între statuile Maicii Tereza si a eroului national, Luigi Gurakugi,  Gjuhadol, cartierul în jurul uneia din cele mai pitorești străzi care face legătura intre Catedrala din partea de est a orașului cu mijlocul orașului. Catedrala ortodoxa si Marea Moschee a orasului vor fi alte 2 locuri unde ne vom opri in periplul nostru prin oras.  Ultima oprire va fi la legendarul castel Rozafa cunoscut, de asemenea, ca Rozafati. Castelul este inconjurat de fortificatii de tip venetian si se ridica pe un deal stancos la 130m deasupra nivelui marii, langa raurile Bojana si Drin.

Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si plimbari. Preturile sunt incredibil de mici si gasim in unele magazine lucruri de calitate.

Cu bratele pline de cadouri ne intoarcem la autocar pentru a pleca mai departe sa facem o croaziera pe Lacul Schoder, declarat rezervatie naturala. Este cel mai mare lac din Peninsula Balcanica situat la frontiera dintre Muntenegru şi Albania. Are 390 kmp si este de fapt un fost braţ al Mării Adriatice. Munţi abrupţi, câmpii şi mlaştini mărginesc lacul, ca şi sate mici, cu fortăreţe şi mănăstiri vechi. Ne urcam pe vas pentru a admira peisaje de o frumusete incredibila. Binenteles ca voia buna ne va insoti pretutindeni!  La intoarcere trecem pe langa mici golfuri ale lacului unde stau cuibarite sate pitoresti. Vom face un popas pentru a degusta vinurile locale si preparatele traditionale

Continuam drumul spre capitala Muntenegrului Podgorica.  Orasul reprezinta un amestec de stiluri arhitecturale. Din perioada turcilor au ramas Orasul Vechi, doua moschee, Turnul cu Ceas si podul. Centrul urban e in plina dezvoltare si a fost mutat pe celalalt mal al raului Ribnica. O alta atractie turistica a orasului este Biserica Sf. Gheorghe, construita in sec X, pe dealul Gorica.

              Timp liber la dispozite. Oprirea in orasul vechi ne imbie si la cumparaturi: suveniruri dar si “produse de firma”. Nu plecam inainte de a gusta la una din numeroasele restaurante “de epoca” renumitul vin muntenegrean: Vranac.                                                                                                                                              Cazare si masa Hotel Otrant 4* 

Ziua 4. S 31 august: Ulcinj. Odihna, timp liber. Distractie.  

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Individual, puteti face excursii in orasele de pe coasta. Puteti alege sa faceti plaja si baie in locuri noi.

Se spune ca pe Costa Muntenegreana, sunt plajele scaldate de apa cea mai limpede si clara din lume. Gasim aici un sirag de asezari risipite de-a lungul unor plaje idilice dantelate de stanci, cu golfulete ale caror ape au o culoare incredibila de smarald. Micile porturi pline cu iahturi luxoase, vilele superbe si din nou culoarea incredibila a marii creeaza o atmosfera de vacanta superba.                        

Este sambata seara deci este Party! Petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Voia buna ne va insoti toata seara.                                                                      Cazare si  masa Hotel Otrant 4* 

                                                                                                                                              

Ziua 5.  D 01  septembrie: Ulcinj. Croaziera pe Coasta Dalmatiei.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Optional, Croaziera pe Coasta Dalmatiei. Vom admira peisaje fantastice, vom opri in golfuri cu ape de culori superbe, vom vedea localitati vechi , vom face plaja si baie, vom dansa si ne vom bucura din plin de zilele de vacanta.      Sunt locuri unice in lume de o frumusete ce nu poate fi descrisa in cuvinte.

Vom opri si pentru un pranz minunat, pentru a degusta specialitatile de peste, de fripturi sau fructe de mare si bineînteles, renumitul vin muntenegrean: Vranac. Ca de obicei distractia si voia buna ne vor insoti pretutindeni! 

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica adusa tocmai din Romania. Socializare, dans, momente de bucurie petrecute impreuna. Se vor incheia noi prietenii iar voia buna ne va insoti toata seara!

                                                   Cazare si masa Hotel Otrant 4* 

Ziua 6. L 02 septembrie: Ulcinj. Odihna, timp liber. Distractie.  

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.                            Cazare si masa Hotel Otrant 4* 

 

Ziua 7. Ma 03 septembrie: Ulcinj. Odihna la munte. Parcul Durmitor. Canionul Raului Tara.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Optional, excursie la Parcul Durmitor si la Canionul Raului Tara, ce se inalta uimitor pana la 2 522 de metri!

Durmitor, care inseamna "adormit” intr-unul dintre dialectele Muntenegrului antic, a fost preluat pe "Lista Patrimoniului Mondial" UNESCO in 1980, impreuna cu raurile Tara, Draga si Susica, ale caror canioane brazdeaza Parcul National Durmitor. Canionul este el insusi un monument, care se intinde pe 80 de kilometri si are o adancime de 1300 metri, fiind al doilea ca marime dupa Marele Canion din Statele Unite! Este o zona de o frumusete coplesitoare cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si  peisajele spectaculoase. Vom traversa unul din cele mai spectaculoase poduri, Djurdjevica Tara, peste inaltimile canionului si strabatem peisajele magnifice, continuand traseul , trecand pe langa Canionul Moraca si Biogradska Gora, singura padure tropicala ramasa din Europa.

Dupa o zi minunata ne indreptam rapid spre hotel pentru a prinde o ultima baie in mare. O zi splendida…..

                                                                                                                                             Cazare si masa Hotel Otrant 4* 

Ziua 8.  Mi 04 septembrie. Ulcinj. Odihna, timp liber la mare. Distractie.  

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Seara, optional petrecere la restaurant cu muzica pentru a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii iar voia buna ne va insoti toata seara.                        Cazare si masa Hotel Otrant 4* 

 

Ziua 9. J 05 septembrie. Ulcinj. Kotor. Fiordul Kotor. Mausoleul Lovcen. Parcul National Lovcen. Cetinje.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului, etc

Optiona,l excursie la Kotor si Boka Kotorska unul din cele mai frumoase golfuri din lume, deseori denumit “Fiordul Sudului” fiind inclus în top 10 mondial. Ambele sunt obiective turistice incluse in Patrimoniul UNESCO.

Prima oprire va fi in Orasul Kotor, un oraş încărcat de istorie, situat în extremitatea continentală a Boka Kotorska (Golful Kotor) ce are forma unui fluture cu aripile desfacute. El este situat pe o fâşie de pământ între apele golfului cu acelaşi nume şi pereţii stâncoşi ai Munţilor Lovcen, care ating înălţimi de 2000 de metri.

Deoarce orasul a fost controlat de venetieni inca din secolul X,  influenţa acestora se simte în arhitectura clădirilor din piatră cu obloane verzi, care s-au păstrat până astăzi.  Se intra in cetate prin Poarta Mare şi se ajunge în Piaţa Oruzja. În acest loc pot fi admirate Turnul cu Ceas, construit în anul 1600, fiind foarte bine conservat, Catedrala, Marele Arsenal Veneţian şi alte clădiri care poartă amprenta arhitecturii epocii în care au fost construite. La Cetatea Sfântul Ioan, vor urca doar cei puternici - sunt 1350 de trepte.

Timp liber la dispozitie pentru a ne plimba pe străduţele înguste şi întortocheate al oraşului, care abundă de terase şi magazine.

După plecarea de la cetate ne îndreptam spre port, unde, pe langă luxoasele yachturi admiram şi impunătoare vase de croazieră, cu care vin turişti de toate naţionalităţile pentru a vedea pe viu unul din cele mai bine conservate oraşe medievale de pe coasta Adriaticii. In limita timpului disponibil putem face si o mica croaziera care ne va incanta privirile. Datorită frumuseţii golfului, a oraşului vechi, dar şi a împrejurimilor pitoreşti vom bifa poate cea mai frumoasa excursie optionala pe care o facem aici in Muntenegru.

După plecarea din Kotor ne îndreptatam către celălalt obiectiv “foarte vizitat” - Mausoleul Lovcen, situat în Parcul Naţional cu acelaşi nume. Mausoleul este ridicat în memoria lui Petar II Petrovic Njegos, cel mai mare domnitor şi în acelaşi timp poet muntenegrean, pe locul dorit de acesta, pe care iniţial a ridicat o mică mânăstire. Urcarea la monument se face printr-un tunel avand cateva zeci de scari. Merita! Ajungem apoi la platforma de unde se vede golful Kotor. Peisajul poate nu poate fi descris in cuvinte.

Ultima oprire in aceasta zi va fi in orasul Cetinje, capitala istorica si culturala a Muntenegrului, astazi  rezedinta a presedintelui Muntenegrului. Oraselul are numeroase spatii de cultura care ne vor incanta. Vorbim de Muzeul Regelui Nicolae , un edificiu grandios. Colecţii de artă, documente şi cărţi nepreţuite, trofee de război şi arme rare, îmbrăcăminte sau mobilier din secolul al XVI-lea; Manastirea Cetinje , manastire ortodoxa ce adaposteste opera de arta si relicve foarte pretioase. Ultimul obiectiv pe care il vedem în Cetinje este Biserica Vlasca (Biserica Vlahilor), cea mai veche construcţie din Cetinje, despre care se spune că are gardul confecţionat din ţevile puştilor inamicilor capturaţi.     

Timp liber la dispozitie pentru a intra in atmosfera vechiului oras, pentru a “gusta” din atmosfera de istorie creata de numeroasele cladiri vechi si taverne unde se servesc numeroase bunatati.  Iubitorii de cultura pot in acest timp sa-si continue periplul prin oras vizitand Muzeul etnografic, Muzeul Biljarda, Biserica Ćipuru, Muzeul Naţional, Muzeul Miodrag Djurić Dado.                                                                                 Cazare si masa Hotel Otrant 4* 

Ziua 10 V 06 septembrie. Ulcinj. Odihna, timp liber. Distractie.  

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie, plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru  plimbari, cumparaturi, scufundari, sporturi nautice sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului, etc

Ultima seara petrecuta in Muntenegru. Ultima petrecere inainte de plecare: muzica, dans, voie buna. Deja toti suntem prieteni iar relatiile dintre noi ne-au creat cadrul unui concediu reusit din toate punctele de vedere.

                                                   Cazare si masa Hotel Otrant 4* 

Ziua 11 S 07 septembrie Ulcinj. Budva. Plecare spre Romania.

Mic dejun. Plecare spre Budva, regina litoralului muntenegrean, o simfonie la tarmul marii.

Statiunea este considerata metropola turistica  a tarii atat datorita plajelor sale cat si a peisajelor de vis care o imprejmuiesc. Golful in care este asezata statiunea este privilegiat si de condiţiile variate de vegetaţie, datorită munţilor Lovćén şi Paštrovići aflaţi în apropierea staţiunii, ce oferă de la înălţimea lor o minunată panoramă.

Menţionat în scrierile sale şi de către Sofocle, oraşul vechi de mai bine de 2600 de ani, oferă vizitatorilor muzee arheologice înconjurate de fortificaţii, biserici precum: Sfântul Sava, Sfânta Maria, biserica albă Sfânta Treime şi cea mai reprezentativă, al cărui turn/simbol se observă din orice punct al staţiunii, lăcaşul de cult Sfântul Ion. Nu departe de Budva se află mănăstirile Stanjeviči, Sfântul Arhanghel Mihail, Mânăstirea Bunului Dumnezeu şi Podostrog. Dupa ce vom face un mic tur pietonal vom avea timp la dispozitie pentru a ne bucura de frumusetile naturii, de o cafea buna la unul din localurile din statiune sau pentru a face ultimele cumparaturi.

Relaxati, bronzati, cu plamanii oxigenati cu aer de munte, cu imaginele de neuitat din tarile pe care le-am vizitat plecam spre Romania. Au fost 11 zile de neuitat pe care le vom  nota cu litere de aur in agenda noastra cu amintiri!


SERVICII INCLUSE:
•  bilet avion Bucuresti - Dubrovnik - Bucuresti, escala la  Viena, compania Austrian Airlines;
•  10 nopti cazare cu HB/AI la hotel Otrant 4*;
•  transfer aeroport Dubrovnik – statiunea Ulcinj;  
•  transfer  Statiunea Ulcinj – aeroport Dubrovnik;
•  Excursie la Dubrovnik;
•  Excursie la Budva;
•  taxe rutiere,  taxe de parcare;
•  asistenta turistica din partea staffului agentiei;
•  vizite la obiectivele turistice ,conform programului turistic


NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
• Taxe de aeroport: 175 Euro (pot suferi modificari);
•  asigurarea medicala ~ 46 RON. Se asigura de catre asigurator plata serviciilor medicale direct in tara de destinatie.
•  taxa de statiune;
•   intrari la obiective turistice (unde este cazul);
•   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic.

Atentie! : Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarilor care nu tin de ea, respectiv diferitelor blocaje rutiere sau datorita politicii muzeelor locale.
    Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tara vizitata.

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?