45 Toscana & Insula Elba 2019 iunie

Excursia lunii iunie 2019

     “Munte si mare, plaja si excursii, locuri minunate!“

Toscana + Insula ELBA

ODIHNA..... LECTII DE ISTORIE......DISTRACTIE....CUMPARATURI

 

Ziua 1 11 iunie:  Plecare spre Italia, regiunea Toscana. Chianciano Terme.

Plecare cu avionul din BUCURESTI spre Perugia - Italia.   Suntem preluati de autocar si vom calatori spre orasul sfant Assisi, un loc incarcat de traditie, religie si istorie, si renumit loc de pelerinaj pentru credinciosi; tur pietonal: Basilica Sf. Francisc (cele 2 biserici suprapuse, frescele lui Giotto, mormantul Sf. Francisc).

Vom pleca mai departe catre micul orasel Perugia. Tur pietonal cu: vechea cetate etrusca din sec 7 Î.H., cele mai importante monumente ale orasului din jurul Pietei IV NoiembrieFontana Maggiore, Domul – in care se pastreaza inelul de nunta al Fecioarei Maria, Palazzo Priori – aici se afla Galeria Nationala a regiunii Umbria. Dupa mica incursiune in istoria orasului ne vom indrepta spre locul de cazare situat in inima Toscanei, statiunea cu bai termale, Chianciano Terme.                                                 Cina si  Cazare Hotel President 4* Chianciano

  

Ziua 2 12 iunie  Chianciano Terme.  Relaxare.  Distractie.  

            Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru a beneficia de facilitatile hotelului, pentru a merge la Baile termale: piscina, spa, sau pentru plimbari, cumparaturi, degustari de vinuri si prepárate traditionale.

Chianciano Terme este situat în inima Italiei fiind unul dintre centrele spa din renumitele stațiuni de vacanță din aceasta minunata țara. În ciuda renumelui, orașul Chianciano Terme nu are decat 7000 de locuitori dar acest oraș din provincia Siena găzduiește mii de turiști și este echipat cu facilități excelente. O combinatie fericita a locatiei, a frumusetii peisajelor sale si a apele sale vindecatoare.

Cand vorbim de zona Toscanei nu putem sa nu amintim de minunile, culturale, gastronomice și artistice. Chianciano Terme oferă o locatie excelenta ca punct de plecare pentru a cunoaste in profunzime zona, pentru a ne odihni, pentru a descoperi cultura si arta italiana inclusiv partea culinara îmbunătățită continuu cu ocazia diferiteleor  festivaluri, târguri. Se pune accent in general, pe produsele locale dar si internationale. Mancare excelenta si vin fara egal. Acest mic oraș sienez a fost fondat inițial de etrusci purtand urmele unei civilizații faimoase care a profitat din plin adaugand la plăcerile vieții, binecuvantarea apelor care curg în zonă care au proprietăți de tonifiere și vindecare.

Chianciano poate fi, de asemenea, un punct de plecare pentru a explora împrejurimile, de la Lacul Trasimeno la zona Valdichiana Village unde se gaseste unul din cele mai renumite Outleturi din Italia...(deci si cumparaturi!!! Uraaa!) dar si zonele de tara din Toscana cu peisajele si aromele lor extraordinare.  Deasemenea Centrul vechi, aleile de promenada si parcurile nu ne vor lasa sa nu exclamam la  tot pasul: wooow!

Seara optional petrecere privata organizata de noi, pentru noi. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.                      Cina si  Cazare Hotel President 4* Chianciano

 

 

 

Ziua 3 13 iunie Pitigliano. Montalcino. Pienza. Montepulciano. Arezzo.

            Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc. sau   Optional, excursie in 5 orãşele de excepţie din provincia Toscana.

Incepem cu Pitigliano, orasul fara granite. Acesta este cocoțat pe o creastă vulcanică a carei inclinatie inconfundabilă face orasul să iasă în evidență de la kilometri distanță și îi conferă un farmec suprarealist. Este cunoscut si sub numele de Micul Ierusalim datorită prezenței îndelungate a unei comunități evreiești. Pitigliano poate fi considerat un muzeu în aer liber, o colecție impresionantă de edificii cu o importanță inimaginabilă. Monumentele medievale și renascentiste alcătuiesc un sector important constituit dintr-o catedrală, o biserică, o frumoasă cetate și ziduri impunătoare din piatră care înconjoară toate aceste minunății.

A doua oprire va fi in orasul Montalcino - locul de nastere a vinului Brunello di Montalcino, unul din cele mai cunoscute vinuri din Italia. Este un oras situat pe un varf de deal, de unde exista o priveliste de vis. Superb! Admiram privelistea , degustam renumitele vinuri si plecam mai departe incantati. 

Daca vorbim de frumusetea peisajului din Toscana, atunci Val d'Orcia reprezinta chiar chintesenta acestuia. Orasul Pienza se afla situat chiar in „inima” acestei regiuni si in 1996 a fost declarat ca facand parte din Patrimoniul Cultural al Umaniatii (UNESCO) ca si intreaga regiune Val d”Orcia, de fapt. Orasul asezat pe o culme si are o istorie de poveste. Este vorba de povestea dragostei Papei Pius al doilea fata de asezarea natala pe care si-a propus sa o transforme intr-un model de oras ideal. Nu a reusit sa il termine dar ceea ce a realizat in acest oras a ramas peste secole ca o dovada a puterii sentimenului de iubire. Superb!

Nu plecam bine si ne oprim din nou, in Montepulciano, un oraș medieval cu o tenta renascentista de exceptie. Este asezat pe o creastă de calcar de 605 m fiind un important producător de alimente și băuturi. Renumit pentru carnea produsa aici, pentru brânză si pentru pastele "pici" cu linte si miere dar si pentru vinul său. Cunoscătorii îl consideră ca facand parte din Vino Nobile, care nu ar trebui să fie confundat cu vinurile varietale.

Ca o incoronare a acestei zi de exceptie vom ajunge in orasul Arezzo, o minune a lumii medievale care s-a pastrat in timp desi o mare parte din oras a fost distrusa in al doilea razboi mondial. Vom vizita Catedrala din Arezzo de pe vârful dealului care prezintă plafoane boltite și o frescă exceptionala a Mariei Magdalena din secolul al XV-lea. În apropiere vom vizita, Basilica di San Francesco ce are o capela decorată cu mai multe fresce de Piero. Nu vom ocoli nici Bazilica di San Domenico ce conține "crucifixul" din secolul al XIII-lea, pictat de Cimabue care este de o valoare inestimabila.  Aici vom avea timp la dispozitie pentru a gusta produsele traditionale, pentru a ne plimba si a vizita orasul. Vom ramane impresionati...

Ne reintoarcem la hotel, fascinati dupa o asemenea zi pe care nu o vom uita niciodata.                                                                                                                                    Cina si  Cazare Hotel President 4* Chianciano

                                                          

Ziua 4 14 iunie Chianciano Terme. Siena. Florenta. Zona viticola si Cramele Chianti.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc. sau  Optional, excursie la Siena, Chianti Winery-Agricola Montefioralle si Florenta.

Prima oprire va fi la Siena, candva orasul rival al Florentei, unul dintre cele mai captivante orase ale Italiei. Aici vom gasi o concentrare de medieval incredibila, o arhitectura gotica in exces si farmecul unui oras pastrat intact de sute de ani. Aici vom admira splendida Catedrala de secol XIII si Piazza del Campo cu Fontana Gaia, Pallazo Publico si Torre de Mangia. Vom avea si timp liber pentru a ne bucura de mâncãrurile si vinurile Toscanei la unul din numeroasele restaurante specifice, sau pentru cumpãrãturi.

Continuam drumul si ajungem la Azienda Agricola Montefioralle Winery, unde vom testa vinul produs aici. Crama este localizata în Montefioralle, un sat medieval frumos situat la o distanță scurtă de Greve, in Chianti. Ni se ureaza bun venit si suntem invitati sa gustam Chianti Classico.

Continuam drumul si vom vizita Florenta  istorica si culturala, leaganul Renaşterii, orasul lui David, al lui Michelangelo si al Nasterii Venerei de Boticelli. Tur pietonal in care vom vedea Santa Maria del Fiore, cu maiestuosul Dom al lui Bruneleschi, o minune a tehnicii la acea vreme, Clopotnita lui Giotto, Baptisteriul, cu renumitele usi de bronz cu basoreliefuri biblice, Piazza della Signoria, veritabil "muzeu în aer liber", Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio şi Basilica Santa Croce (mormintele lui Galileo Galilei, Michelangelo, Rossini).

Timp liber pentru plimbari si cumparaturi. Intoarcere la hotel.

                                                                                    Cina si  Cazare Hotel President 4* Chianciano

                                                                                                                                                                                                                                                                 

Ziua 5 15 iunie  Croaziera pe lacul Trasimeno – Insula Maggiore. Cumparaturi in Outletul  Valdechiana . Croaziera spre Insula Elba.

            Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului sau  Optional, croaziera pe lacul Trasimeno.

Ne vom imbarca pe vas din minunatul oras Passignano si vom merge catre insula Maggiore, unde vom vedea Castelul Gugliemi si oraselul vechi.

La intoarcere, in limita timpului disponibil, ne putem opri la Valdichiana Outlet Village pentru cumparaturi. Dupa amiaza ne intreptam spre Ferryboat pentru a ajunge in Insula Elba, locul unde a fost exilat Napoleon si de unde si-a pregatit revenirea in Glorie. Sosire in Insula.                         Cina si Cazare Hotel Fabricia 4* Portoferraio                                                     

 

Ziua 6 16 iunie Insula Elba-Portoferraio.  Relaxare. Distractie.

Mic dejun. Astazi va fi o zi de relaxare totala desi parca obisnuiti cu vizitele in locuri minunate parca ne-ar veni sa tragem o fuga pana in centrul statiunii Portoferraio unde sa incercam sa intram in  atmosfera specifica locului.  Dar mai este si maine o zi...

 

Seara optional petrecere privata de Bun Venit! Oare ce surprize vor mai fi? Glume, dans, dedicatii! Minunat!

                                                                                                               Cazare Hotel Fabricia 4*Portoferraio        

 

Ziua 7 17 iunie Insula Elba-Portoferraio. Tur de insula.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, baie, scufundari, odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului  sau

Optional, vom face un mic tur de insula de cateva ore. Vom porni impreuna parcurgand drumuri flancate de leandri, dealuri acoperite de maslini sau lamai, ne vom lasa incantati de frumusetea stancilor infratite cu marea de clestar, vom descoperi plaje idilice in golfulete cu apa de smarald , mici sate uitate de timp si peisaje fantastice!

Vom opri in statiuni si localitati superbe, vom face plaja si baie in locuri incredibil de frumoase , vom proba produsele culinare deosebite, ne vom plimba si ne vom relaxa fericiti.

Seara optional petrecere privata organizata de noi, pentru noi. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara                                   Cina si Cazare Hotel Fabricia 4* Portoferraio

         

Ziua 8 18 iunie Insula Elba-Portoferraio. Croaziera in jurul insulei.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, baie, scufundari, odihna, cumparaturi, plimbari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului  sau Optional, va propunem o excursie foarte populară, o minicroaziera cu un vas specific .    Vom putea face snorkeling sau scufundari cu echipament profesionist, vom admira peisaje fantastice, vom opri in golfuri cu ape de culori superbe, vom vedea localitati vechi , vom face plaja si baie.

              Unul dintre secretele insulei este că, indiferent de gusturi sau dorinţe, întotdeauna gasesti ceva plăcut de făcut! Pornim din nou spre hotel pentru masa de seara! Vom dormi foarte bine…

Seara optional petrecere privata organizata de noi pentru noi. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.                                   Cina si Cazare Hotel  Fabricia 4* Portoferraio

                                

Ziua 9 19 iunie Insula Elba. Timp liber. Plaja. Distractie .

          Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari si vizite in oras, pentru a beneficia de facilitatile hotelului . Va fi o zi de relaxare adevarata care ne va incanta!

            Atentie iubitori de scufundari! Insula este locul ideal pentru scufundări. De aici putem închiria bărci care ne pot duce in locuri de o frumusete fara seaman. Aici apa e perfectă pentru această activitate şi veţi descoperi câteva specii de peşti uriaşi, protejate prin lege.

           Seara optional, ultima petrecere privata organizata de noi pentru noi inainte de a pleca spre tara. Concurs de dans, premii...voie buna!                                                                      Cina si Cazare Hotel Fabricia 4* Portoferraio

 

Ziua 10 – 20 iunie Insula Elba. Plecare spre Romania.

Mic dejun. Transfer in portul Porteferraio, pentru imbarcare pe ferry-boat.

Deplasare spre Bologna, capitala provinciei Emilia-Romagna. Vom incerca sa profitam la maxim de cele cateva ore pe care le petrecem aici, cu un tur pietonal ce va cuprinde:  Piazza Maggiore, piata centrala a orasului, Piazza Nettuno cu Fontana del Nettuno, Palazzo Comunale (vechea primărie), Palazzo PodestaPalazzo de NotaiPalazzo Re Enzo,  Basilica San Petronio, Archiginnasio - o clădire ce gazduieste Biblioteca Municipală, Torre Garisenda si Torre degli Asinelli, Pinacoteca Nazionale - cea mai importantă galerie de artă a orașului.

Inainte de a pleca spre aeroport, timp liber pentru cumparaturi sau plimbare. 

Transfer aeroport dupa 10 zile de vis!...cuvintele sunt prea slabe pentru a cataloga aceasta vacanta!

...10 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda Dvs. cu amintiri!

 

 

Perioada

Loc in camera dubla

Camera Single

Al 3-lea adult in dubla

11.06 - 20.06. 2019

940 euro

1100 euro

890 euro

Copil 3-10.99 ani cu 2 adulti in camera dubla plateste 695 euro + taxe aeroport.

 

 

 

 

SERVICII INCLUSE
10 zile de vacanta:
o    4 nopti cazare cu demipensiune la hotel 4* Chianciano Terme;
o    5 nopti cazare cu demipensiune la hotel 4* Portoferraio, Insula Elba;
Bilet de avion Bucuresti - Perugia / Bologna - Bucuresti;
1 geanta de mana dimensiuni 42x32x25cm sau mai puţin;
1 piesa bagaj de cala maxim 23 kg;
transfer aeroport - hotel - aeroport;
transfer hotel - ferry-boat - hotel;
transport ferry-boat;
Excursie Assisi; 
Excursie Perugia;
Excursie Bologna;
taxe rutiere,  taxe de parcare;
asistenta turistica din partea agentiei;
vizite la obiectivele turistice, conform programului turistic.

NU SUNT INCLUSE
taxe aeroport: 150 euro/pers
asigurarea medicala+storno - 68 lei/persoana;
 (se incheie in aceeasi zi cu contractul);
excursiile optionale din program;
intrari la obiective turistice (unde este cazul);
intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic;
taxa de oras (se achita la hotel).
 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?