27. 1 mai Croatia

Excursia speciala a primaverii

1 Mai minunat in

.... CROATIA     ►SLOVENIA   ►ITALIA

 

ODIHNA..... LECTII DE ISTORIE......DISTRACTIE....CUMPARATURI

 

 

Se viziteaza: 

  • Croatia:     Peninsula Istria (Porec, Pazin, Pola, Rovinj), Parcul National Plitvice, Insula Krk
  • Slovenia :   Pestera Postojna, Koper, Piran, Ljubljana.
  • Italia:         Venetia, Mestre.

Ziua 1. Seara la ora 19....plecare spre Venetia. Venetia - Opatija

Plecare din BUCURESTI spre Venetia. Transfer la Hotelul Kristal**** www.hotelkristalopatija.com din statiunea Opatija,  una din cele mai frumoase statiuni de la Marea Adriatica, oaza a standardelor inalte.  Totodata  Opatija este una din cele mai vechi statiuni turistice din Europa (1880).

 Statiunea este situatã în Golful Kvarner, intr-o zona cu climã mediteraneanã blândã, avand in jur un peisaj mirific cu un şir de plaje pitoreşti, umbrite de pãduri de gorun şi stejar. Vom vedea locuri care pur si simplu ne vor taia rasuflarea,  peisaje a caror frumusete cu greu poate fi descrisa in cuvinte.      

                                                                                                     Cina si Cazare Opatija                                              

Ziua 2. Opatija. Odihna, timp liber.

            Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, pentru a cunoaste imprejurimile, pentru                    plimbari, cumparaturi, scufundari  sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului, etc.. Putem face plimbari prin Opatija unde vom putea vizita: Biserica Sf.Jakov din sec.14, parcul Sf.Jakov constituit inca din anul  1845 apoi parcul in care vom gasi cel putin 150 de specii de flori sau ne putem plimba pe faleza Longamare care se intinde pe kilometri intregi. Seara, optional petrecere la un  restaurant cu muzica live pentru a asculta muzica, a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.

    Cina si cazare Opatija

Ziua 3. Opatija. Peninsula Istria. 540km

            Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, plimbari, scufundari, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Optional turul Peninsulei Istria.  Se viziteaza orasul Porec  cu renumita bazilica Sf. Eufratius (sec. 6), orasul vechi apoi continuam cu o incursiune in interiorul peninsulei Istria. La Porec vom ajunge trecand pe langa  Pazin, o cetate ce dateaza din sec. 13 (a carei arhitectura l-a inspirat pe Dante in descrierea Infernului). Turul continua cu vizitarea orasului Pola (oras care in intregime este un muzeu arheologic.) unde vom vizita ruinele din perioada romana - Amfiteatrul, Porta Gemina si Templul lui Augustus. Ultima localitate unde in functie de timp vom face un tur panoramic  va fi  Rovinj - oras vechi cu stradute inguste ce urca pana la catedrala Sf. Eufemia. Patrundem in istorie si acest lucru este extraordinar...

Seara, optional petrecere la un  restaurant cu muzica live. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.                                                                                    Cina si cazare Opatija                                                                                                                                                              

Ziua 4. Opatija. Pestera Postojna. Koper, Piran. Ljubliana-Slovenia. 340km

            Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, baie, plimbari, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului.

Optional excursie in Slovenia. Vom vizita aceasta tara mica, dar de o frumusete aparte, care ne va ramane in suflet. Vom merge pentru inceput in doua orase bijuterii arhitectonice: Koper, Piran. In  orasul Koper -  situat in  golful Trieste,  ne vom opri in centrul istoric foarte bine conservat unde vom vedea Catedrala Sfantul Nazarius - cea mai mare din Slovenia. Vom vizita apoi Palatul vechi construit in stil gotic venetian in sec 15. Apoi vom vizita si biserica din secolul 12 Carmine Rotunda. Ne vom opri apoi la Piran, "perla coastei slovene", probabil cel mai frumos oraş de coastă din Slovenia prin pozitie si atractiile de interes religios, cultural si istoricEste mai mult ca un oras de coasta italian fara toti turistii italieni,  explicabil deoarece Piran a fost parte din imperiul venetian din secolul al 13-lea pana la sfarsitul secolului al 18-lea. Ultima oprire inainte de a ajunge in Ljubljana va fi la Pestera Postojna.  Este cea mai renumita pestera din Europa (5 km prin mirifica lume subterana care se parcurg pietonal si cu trenuletul ). Vom ramane profund impresionati.

Plecare mai departe spre Ljubljana, capitala Sloveniei. Aici vom vizita castelul Ljubljana, Parlamentul, Primaria, cele trei poduri peste raul Ljubljanica si apoi vom intra in atmosfera orasului vechi cu stradute inguste si terase atragatoare unde vom avea timp liber la dispozitie pentru a simti atmosfera orasului.                                                                                                                       

                                                                                                                                 Cina si cazare Opatija

 

Ziua 5.  Opatija. Parcul National Plitvice. Paste ortodox la catedrala ortodoxa din Rijeka. 370km

Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru plaja, plimbari, cumparaturi ,  pentru a beneficia de facilitatile hotelului .

Optional excursie la Parcul National Plitvice – parc natural intrat in patrimoniul UNESCO. Facem un tur al celor 16 lacuri unite intre ele prin 92 de cascade spectaculoase. Vom merge pe podete de lemn pitoresti si plini de admiratie la fiecare colt ne vom afla in fata unui alt peisaj spectaculos si o alta cascada…care pur si simplu ne va taia respiratia!! Aici s-au turnat numeroase filme,  ca de exemplu Winnetou.                    Cina si cazare Opatija

.                                                                                                                          .                                           

Ziua 6. Opatija. Insula Krk. 175 km

Mic dejun tarziu. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari, scufundari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc.

Optional, vizita in Insula Krk cea mai mare insula si de o frumusete cunoscuta in toata lumea. Vom vizita Parcul National Krk si cateva orasele statiuni: Baska, Krk ( orasul vechi cu Castelul Frankopan, Turnul Patrat si Catedrala construita in secolul 5, Omisalj etc.). Ne vom plimba pe stradutelele pastrate intacte de sute de ani, ne vom opri la diferite terase , vom face cumparaturi.                                                                     Cina si cazare Opatija

                                                                                                                                

Ziua 7. Opatija. Croaziera printre insulele Croatiei.

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, cumparaturi, plimbari, scufundari, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc..

Optional, croaziera de-a lungul coastelor insulei Krk si a insulelor din jur. Peisaje minunate, golfuri cu ape de culori superbe, localitati vechi asezate pe stanci. Sunt locuri unice in lume de o frumusete ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Parca am dori sa traim pentru totdeauna aici!!!!!

Seara, optional petrecere la un  restaurant cu muzica live pentru a asculta muzica, a dansa si a ne bucura impreuna. Vor fi momente unice, se vor incheia noi prietenii si voia buna ne va insoti toata seara.

    Cina si cazare Opatija

Ziua 8. Plecare spre Romania. Venetia.

            Mic dejun . Plecare spre Venetia orasul muzicii si poeziei. Dupa aproximativ 3 ore de calatorie vom lua Vaporetto  din Mestre, care ne duce  in superba Piata San Marco. Aici vom vedea : Turnul cu Ceas, Turnul Campanile, Basilica San Marco si Palatul Dogilor. Trecem Puntea Suspinelor,  retraim drama lui Casanova sau trecem nostalgici podul Rialto. Cine doreste poate sa mearga in Croaziera in Insula Murano sau sa faca o plimbare cu gondola pe numeroasele canale.. .Vom cunoaste adevarata viata a orasului, vom face plimbari cumparaturi etc

Plecarea spre Romania dupa 8 zile de concediu complet cu vizite, odihna, cumparaturi...distractie. S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat de zilele de libere cumulate cu ocazia zilei de Paste si de 1 Mai.                                                                                                            Sosire Romania.

 


SERVICII INCLUSE:    
•  transfer aeroport Venetia - Opatija;  
•  transfer Opatija – aeroport Venetia;
•  transport cu autocarul la Rijeka pentru a participa la slujba de Paste;
•  Excursie la Venetia; 
•  7 nopti la hotel de 4* cu DP (doua mese/pe zi); 
•  asistenta turistica din partea agentiei;
•  vizite la obiectivele turistice , conform programului turistic.

*Tariful este valabil pentru  grup minim 40 pers.
Site hotel:  www.hotelkristalopatija.com  

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
•  asigurarea medicala, aprox. 17 RON. Se asigura de catre asigurator plata serviciilor medicale direct in tara de destinatie.
•   excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice (unde este cazul). 
•   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic
Atentie! : Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarilor care nu tin de ea, respectiv diferitelor blocaje rutiere sau datorita politicii muzeelor locale.
    Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tara vizitata.
 •Bilet de avion: Incepand de la 80 de euro in functie de perioada cand este cumparat si de locurile disponibile.   

PLECARE

INTOARCERE

Pret  LOC CAMERA DUBLA

Pret  LOC CAMERA TRIPLA

Pret CAMERA SINGLE

Pret COPIL 2-12 ANI

01 mai 2019

08 mai 2019

420 EURO

370 euro

570 euro

170 euro

 

EARLY BOOKING: 5% reducere pentru rezervari achitate integral pana 01.04.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.........8 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda Dvs cu amintiri!

           

 Site-uri utile pentru locurile care vor fi vizitate in cadrul excursiei:

 (se apasa tasta ctr si in acelasi timp se da clic pe adresa)

Venetia  :                            http://www.youtube.com/watch?v=GMZwLCwh2lg

Croaziera :                         http://www.youtube.com/watch?v=1AVy_wOPAeM&feature=related

Parcul National Plitvice:  http://www.youtube.com/watch?v=Ebv3b9fmlUo&feature=related

Peninsula Istria:                http://www.youtube.com/watch?v=ar-rzqUYdf0

Insula Krk:                        http://www.youtube.com/watch?v=c7zyfIypwmA

Pestera Postojna:              http://www.postojnska-jama.si/eng/ 

Koper :                               http://www.youtube.com/watch?v=sVAkEhxkQl0

Piran :                                http://www.youtube.com/watch?v=Z8DnDZKViXA

Ljubljana:                         http://www.youtube.com/watch?v=Lk91jYiWMVg&feature=related  

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?