2. Croaziera Fiorduri 2019

CROAZIERA 5*****

- vasul de lux MSC Preziosa -

Vizitam:

Bergen–(Norvegia) + Flaam–(Norvegia) + Geiranger–(Norvegia) + Copenhaga-(Danemarca) + Kiel (Germania)+ Lubeck–(Germania)+Schwerin(Germania)+Hamburg–(Germania)

 

ODIHNA..... LECTII DE ISTORIE......DISTRACTIE....CUMPARATURI

 

Se viziteaza: 

  • Bergen: Satele Eikelandsosen si Mundheim, Nordheimsund, cascada Steindalfossen, platoul montan Kvamskogen, Tokagjelet Gorge, Kvamskogen, Lacurile montane, Orasul Bergen, Piata de Peste, Fortareata Bergenhus, Turnul Rosenkrantz.
  • Flam: Fiordurile Aurlands si Naeroy, fiordului Sogne, Naeroydalen, Stalheim, Stalheimsfossen si Sivlefossen, Stalheimskleivi, orasul Flam.
  • Geiranger: Fiordul Geiranger, Cascade, Oaldsbygda, Fermele, Cele 11 serpentine, Eagles Bend, Cascada Sapte Surori, Ferma traditionala etc.
  • Copenhaga: Mica Sirena, Palatul Rosenborg, Parlamentul, Christiansborg, Biserica Holmen, Vechea Bursa, Palatul Amalienborg, portul Nyhavn si strada Stroget, etc sau Satul Dragor, Roskilde, Domkirke, Muzeul naval al vikingilor, Palatul Frederiksborg, Castelul lui Hamlet-Kronborg, Orasul suedez Helsingborg, Turnul Karnan, Primaria etc
  • Lubeck: Centrul vechi aflat in Patrimoniul UNESCO, casele laureatilor Nobel, Primaria, Catedrala St. Maria s, Poarta Holstentor etc  
  • Kiel : Biserica Sf Nicholas, Universitatea din Kiel, Portul de iahturi, centrul orasului
  • Schwerin: Palatul Schwerin, Altstadt, Rathaus, Catedrala, Insula etc
  • Hamburg: Biserica Sf. Michaelis,  Rathausmarkt (Piata Primariei), Parcul Plantelor si al Florilor, Raul Alster, Biserica Sf. Iacob (St. Jacobi Kirke), Orasul Vechi, Catedrala Hamburger Dom, etc 

 

Ziua 1 Duminica:   Zbor Bucuresti-Germania. Kiel. Imbarcare pe vasul de lux MSC Preziosa.

*****Grupul nr 1. Plecare din BUCURESTI spre nordul Germaniei unde are loc imbarcarea pe vas. Transfer in portul de imbarcare Kiel port la marea Baltica. La ora 15 are loc imbarcarea.

Autocarul va face inainte de imbarcare un tur panoramic al orasului Kiel. Vom vedea Biserica Sf. Nicholas ridicata in secolul 13, Universitatea din Kiel, una din cele mai prestigioase universitati din lume, portul de iahturi de unde pleaca ambarcatiunile intr.-unul din cele mai mari evenimente de navigatie din lume precum si locul unde se desfasoara carnavalul si festivalul combinate in asa numitul Volkfest. In functie de timp vom putea sa ne oprim si in central orasului pentru cumparaturi, plimbari, servirea mesei etc  Sosire in port pentru imbarcare pe vas.                                  Cina si Cazare pe vasul de lux MSC PREZIOSA

                       

Ziua 1 Duminica: Vasul de lux MSC Preziosa /// Zbor Bucuresti-Danemarca. Copenhaga. Castelul lui Hamlet. Suedia. Imbarcare pe vas.

*****Grupul nr 2 Plecare din BUCURESTI spre Danemarca  unde are loc imbarcarea pe vas. Transfer  cu scurt tur panoramic de oras in portul de imbarcare din Copenhaga.                         

*****Grupul nr 1 Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor aflati deja pe vas pentru plaja, plimbari, cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile vasului.

Optional excursii:

a) in capitala daneza Copenhaga

Pentru cei care viziteaza Copenhaga. Vizita la Palatul Christiansborg: sediul Parlamentului Danez - rezultatul a doua incendii majore in 1794 si 1884, palatul este marturie a trei ere de arhitectura daneza. Excursia continua cu un Tur panoramic al orasului, pentru a-i admira frumusetile istorice si arhitectonice: faimoasa statuie Mica Sirena (Den Lille Havfrue) inspirata din povestirea lui Andersen, simbolul capitalei daneze, Palatul Amalienborg – resedinta familiei regale, unde zilnic la pranz are loc ceremonialul schimbarii garzii,  Piata Palatului cu statuia ecvestra a lui Frederik V, una dintre cele mai impunatoare din Europa, Biserica Holmen, Vechea Cladire a Bursei, Palatul Rosenborg, Parcul Tivoli.

Vom mai vedea:  Biblioteca Regala "Diamantul Negru" si Vechiul Port Nyhavn. Danemarca este ţara aprigilor vikingi şi a legendelor ce îi înconjoară, dar şi ţara Micii Sirene şi a magicului povestitor Hans Christian Andersen.

b). locuri si Castele din afara capitalei:  la castelul lui Hamlet+ Palatul Frederiksberg:

Prima oprire va fi la renumitul  castel al lui Hamlet, castelul Kronborg -  construit in stil renascentist cu o curte spatioasa, amplasat intr-o zona extraordinar de frumoasa, langa mare pe faleza unei foste fortarete.  Acesta este cel mai faimos castel pe care-l are Danemarca, unde se spune ca inca mai bantuie spiritul lui Hamlet. Este un vis caruia insusi Shakespeare ii admira maiestatea.

Ne continuam drumul si vom ajunge la Palatul Frederiksborg. Situat in nord, la Hillerod, este un castel cum nu s-a mai vazut. Un castel pus in inima unui lac, inconjurat de o gradina atat de frumoasa incat pur si simplu iti vine sa ramai pentru totdeauna aici. Castelul a fost construit prin anii 1600 si este o minunatie - situat pe trei insule în mijlocul lacului Slotssoen.

O alta oprire la fel de interesanta va fi la Roskilde, orasul regesc unde se afla Domkirke, catedrala unde sunt inmormantati majoritatea regilor danezi. Este prima catedrală gotică construită din cărămizi şi care a constituit un model pentru acest stil gotic nord-european. Face parte din  Patrimoniul UNESCO si alaturi de Muzeul navelor al vikingilor este unul din punctele de atractie pentru milioane de turisti.

    Cina si Cazare pe vasul de lux MSC PREZIOSA

 

Ziua 2 Luni:  Vasul de lux MSC Preziosa.Calatorie pe mare. Relaxare. Distractie. 

            Mic dejun . Astazi va fi o zi de odihna in care ne vom bucura tot ceea ce inseamna calatoria cu un vas de croaziera. Vom servi mese imbelsugate, vom participa la diverse concerte si spectacole, vom merge sa dansam, vom merge la piscina si la spa, ne vom bucura de fiecare clipa pe care o petrecem impreuna. Minunat... Vor fi momente unice, se vor incheia prietenii noi, veselia si voia buna ne vor insoti toata ziua si  toata seara.                                                                                     Mesele si Cazarea pe vasul de lux MSC PREZIOSA

 

Ziua 3 Marti: Vasul de lux MSC Preziosa. Fiordul Geiranger.

            Mic dejun . Timp liber la dispozitia turistilor pentru a beneficia de facilitatile vasului.

Optional excursii intr-unul din cele mai renumite fiorduri din lume aflat in patrimoniul UNESCO: GEIRANGERFJORD:

1. Experienta fiordului cu barca RIB

In prima parte a zilei vom incepe cu o scurta plimbare prin port si apoi  ne imbarca pe o barca pneumatica RIB si vom incepe calatoria in jurul magnificului Geirangerfjord. Ne vom putea bucura de adevarata splendoare a peisajului unic de pe apa, in timp ce vom admira numeroasele cascade si peisajul nordic. Barca ne va duce pana la capatul fiordului Geiranger pana la Oaldsbygda. Vom naviga aproape de cascade si vom admira fermele unde localnicii din Geirangerfjord traiau si munceau acum o suta de ani. Sa aveti camerele pregatite, fiindca barca va face scurte opriri pentru poze. Nota: toti participantii vor primi echipament anti vant si ploaie. Capitanul barcii va oferi un comentariu de-a lungul turului. Durata: 1 ora

2. Experienta fiordului cu autocarul

Turul incepe de-a lungul fiordului inainte de a urca pe munte in stil spectaculos, printr-o serie de 11 serpentine. Odata ajunsi la ultima, Eagles Bend, vom face o oprire pentru a admira spectaculoasa cascada "Sapte Surori" si fiordul: in departare se vad vechile ferme cum rezista pe marginile inguste deasupra fiordului. Ne intoarcem pe acelasi drum, terminat in 1952, trecem pe langa cateva ferme, dintre care unele au o vechime de 200 de ani. Urcand pe drumul Geiranger vom ajunge in Norwegian Fjord Centre. Centrul ofera informatii dar si o experienta interesanta: vizitatorii pot studia expozitii pe teme precum natura, cultura, istoria in timp ce studiaza viata in fermele inaccesibile care raman agatate de munti in jurul fiordurilor. Dupa aceasta vizita, ne indreptam spre punctul de observatie Flydal. Ajunsi din nou in port vom continua turul la ferma Montana : HERDAL MOUNTAIN FARM. Facem o placuta plimbare cu autocarul in cadrul unor peisaje  splendide pentru a vizita o ferma traditionala si a gusta anumite produse traditionale.

Mesele si Cazarea  pe vasul de lux MSC PREZIOSA

                                   

 Ziua 4 Miercuri: Vasul de lux MSC Preziosa. Flam. Fiorduri. Trenul

Mic dejun. Timp liber pentru pentru a beneficia de facilitatile vasului etc. sau

Optional excursii

1. Nærøyfjord & Stalheim &Undredal

Turul incepe cu o scurta plimbare de la vas la digul localizat chiar in fata garii. Aici ne vom imbarca intr-o croaziera de 2 ore pe fiordurile Aurlands si Naeroy. Croaziera acopera unele dintre cele mai frumoase parti ale fiordului Sogne; navigam pe langa munti abrupti, cascade impresionante si un peisaj incredibil, apoi vom debarca in Gudvangen.

            Excursia continua cu autocarul prin ingusta si simpresionanta vale Naeroydalen unde vom vedea alte si alte peisaje si cascade intersante, dupa care ajungem la primitorul hotel Stalheim pentru a bea o cafea. Continuam traseul apoi de-a lungul vechiului drum montan Stalheimskleivi, cu cascadele Stalheimsfossen si Sivlefossen, inalte de 240 m;  drumul este abrupt, cu serpentine, dar de o frumusete nepamanteana. In ultima parte a turului ajungem in micul sat Undredal - ne oprim pentru a face poze. Apoi ne intoarcem printr-un lung tunel in vale, in cadrul altor peisaje montane de exceptie inainte de a ajunge inapoi la portul din Flam.

2. Norwegian Waterfalls & Dramatic Sceneries By Train

Incepem calatoria noastra traversand un lung tunel care ne duce la Gudvangen, unde autocarul va urca valea ingusta si abrupta Naeroy. Apoi calatorim de-a lungul drumurilor montane cu serpentine pentru a ajunge la cascadele Sivlefossen. Continuam drumul pentru a opri apoi la Tvindefose, o dubla cascada de o frumusete incredibila.  Excursia are ca obiectiv si orasul Voss, localizat pe lacul Vangvatnet. Ne vom urca apoi intr-un tren turistic pentru a continua calatoria de-a lungul unor peisaje naturale impresionante. Ajunsi la Myrdal, la 867 metri deasupra nivelului marii vom schimba trenul si vom continua calatoria pe uimitoarea vale Flam. Ne vom afla in cea mai  faimoasa linie de tren din lume: Flam. Trenul va trece pe langa cascada Kjosfossen si va permite pasagerilor sa admire frumoasa priveliste inainte de a opri la statia Flam, pe fiordul Sogne de unde mergem pe jos inapoi la vas. Pranz inclus. Nota: ordinea vizitelor se poate schimba;  unele grupuri pot incepe turul cu trenul si sa il incheie cu autocarul. Durata: 6 ore.

 Seara, ca de obicei, spectacole, muzica, dans mese imbesugate si multa, multa voie buna.

                                                                                      Mesele si Cazarea pe vasul de lux MSC PREZIOSA

 

Ziua 5 Joi :Vasul de lux MSC Preziosa. Bergen. Fiorduri.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru a beneficia de facilitatile vasului etc...sau

Optional excursie la un alt fiord de exceptie: Indragitul fiord Hardanger & Cascada

Parasim portul si calatorim cu autocarul in afara orasului de-a lungul unor peisaje variate care ne vor lasa fara cuvinte. Trecem prin satele Eikelandsosen si Mundheim, in drum spre Nordheimsund. Aici ne oprim pentru a savura o cafea si produse de patiserie traditionale care sunt foarte appreciate de turistii veniti din toata lumea. Apoi, este timpul sa facem poze la cascada Steindalfossen! Trecem de platoul montan Kvamskogen si coboram spre Tokagjelet Gorge. Cu multe case de vacanta, Kvamskogen este o zona populara de relaxare pentru localnici. Turul continua cu autocarul intr-un cadru spectaculos, pe langa mici paduri si ferme dispersate pe pantele abrupte ale dealurilor.

Intoarcerea in Bergen va fi deasemenea printre lacuri montane si sate suburbane incantatoare. Odata ajunsi in Bergen avem un scurt tur ghidat ce include piata de peste, fortareata Bergenhus si turnul Rosenkrantz. Timp la dispozitie in minunatul oras. Intoarcere pe vas. Durata: 6:30 ore.

Seara, ca de obicei, spectacole, muzica, dans mese imbesugate si multa multa voie buna.

                                                                              Mesele si Cazarea pe vasul de lux MSC PREZIOSA

 

Ziua 6 Vineri : Calatorie pe mare. Relaxare. Distractie. 

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru a beneficia de facilitatile vasului etc..

Astazi va fi o zi de odihna in care ne vom bucura tot ceea ce inseamna calatoria cu un vas de croaziera. Vom servi mese imbelsugate, vom participa la diverse concerte si spectacole, vom merge sa dansam, vom merge la piscina si la spa, ne vom bucura de fiecare clipa pe care o petrecem impreuna.                                                               

Vor fi momente unice, se vor incheia prietenii noi, veselia si voia buna ne vor insoti toata ziua si  toata seara.                                                                              Cina si Cazare pe vasul de lux MSC PREZIOSA

 

Ziua 7 Sambata : Kiel. Lubeck. Schwerin. Bucuresti.

Mic dejun.

*****Grupul nr 1- turistii care se imbarca in Kiel. Sosire in port si transfer spre aeroport.

Oprire in orasul german Hamburg pentru a vizita orasul vechi , pentru cumparaturi, plimbari etc. Vedem Biserica Sf. Michaelis,  simbolul culturii din Hamburg; biserica are cel mai mare turn cu ceas din Germania, Rathausmarkt (Piata Primariei) unde troneaza maiestoasa cladire a primariei, cu turnul sau inalt cu ceas, Catedrala Hamburger Dom, Parcul Plantelor si al Florilor, Raul Alster, Biserica Sf. Iacob (St. Jacobi Kirke), ridicata spre mijlocul sec. 14.

Sosire la aeroport si plecarea spre Romania dupa 8 zile de concediu in care am combinat vizitele cu odihna, timpul de cumparaturi cu distractia. S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de zilele de vacanta.                                                                       Sosire Romania.                         

*****Grupul nr 2-turistii care se imbarca in Copenhaga.  Zi la dispozitie in orasul Kiel pentru plimbari cumparaturi etc sau  sau

Optional excursie in 2 orasele din Patrimoniul UNESCO: minunatul oras Lubeck, capitala mondiala a martipanului si in oraselul Schwerin, considerat Venetia Nordului.

Prima oprire va fi in Schwerin, un minunat orasel unde vom vedea Altstadt cu Primaria si Catedrala si bineinteles faimosul palat considerat a fi printre cele mai frumoase din lume - situat pitoresc pe o insula romantica, chiar in inima orasului-capitala a celui mai mic stat Nordic. Urmatoarea oprire va fi in Lubeck, orasul celor 7 turle si trei case a trei dintre laureatii premiului Nobel: Thomass Mann, Gunter Grass si Willy Brandt. Orasul este asezat geografic la portul Marii Baltice devenind o locatie excelenta pentru cofetarii ce s-au stabilit in oras si au transformat arta in business. Centrul vechi al orasului este inca din 1987 in Patrimoniul UNESCO. Orasul este un oras viu, bogat in istorie, cultura si arhitectura care respira o atmosfera medievala; si aici vom vedea Altstadt, Primaria, catedrala St. Maria, Poarta Holstentor etc. Tot aici vom avea timp la dispozitie pentru a servi masa, pentru plimbari, cumparaturi etc. Plecare spre vas si imbarcare spre Copenhaga.

           Astazi va fi ultima zi pe vas asa ca ne vom bucura tot ceea ce inseamna calatoria cu un vas de croaziera. Vom servi mese imbelsugate, vom participa la diverse concerte si spectacole, vom merge sa dansam si ne vom bucura de fiecare clipa pe care o petrecem impreuna. Minunat.... veselia si voia buna ne vor insoti toata ziua.                                                        Cina si Cazare pe vasul de lux MSC PREZIOSA

.                                           

Ziua 8 Duminica : Copenhaga. Transfer si plecarea spre Romania.

Mic dejun. Sosire in port si transfer spre aeroport. Plecarea spre Romania dupa 8 zile de concediu in care am combinat vizitele cu odihna, timpul de cumparaturi cu distractia. S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de zilele de vacanta.            Sosire Romania.   

                                   

.........8 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda Dvs. cu amintiri!........

 

TARIFE
 

CAT

Tipuri cabine***

Tarif in Euro/ persoana in cabina dubla.

Imbarcare Kiel 27.04.2019

Imbarcare Copenhaga 28.04.2019

 IB

Cab interioara Bella

749

759

IF

Cab interioara Fantastica

799

809

OF

Cab cu vedere la mare Fantastica

989

1009

BB

Cab cu balcon Bella

1049

1059

BF

Cab cu balcon Fantastica

1129

1159

*** dimensiunea cabinelor dintr-o categorie poate varia

SERVICII INCLUSE:    


• Cazare 7 nopti la bordul navei de croaziera in functie de cabina aleasa 
• Pensiune completa la bord - toate mesele: micul dejun, pranzul, ceaiul de dupa amiaza, cina (bufet sau restaurant desemnat a la carte pentru pranz si cina)
• Utilizarea facilitatilor de la bord, echipamentelor de gimnastica si fitness 
• Spectacole si program de divertisment;  participarea la activitatile de la bordul navei de croaziera (piscine, jacuzzi)
• Taxe portuare de imbarcare/debarcare
• Transportul bagajelor la imbarcare/debarcare
• Asigurare de insolventa 
• Insotitor de grup

Avans minim la inscriere: 
50% din tariful croazierei.
*Tariful este valabil pentru  grup de minim 50 pers.  

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:    

 •  Excursiile optionale la tarm
•  Intrari la obiective turistice (unde este cazul). 
•  Intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic
• Service fee, bacsis
• Bauturi la bord
• Cheltuieli personale, frizerie, masage, sauna, cosmetica, doctor, asigurari, Internet
• Asigurarea medicala ~39 RON. Se asigura de catre asigurator plata serviciilor medicale direct&

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?