Alsacia si Lorena, o excursie de poveste

Alsacia si Lorena + Elvetia

Perioada 12 - 17 iunie 2019

provinciile a caror frumusete a declansat razboaie, astazi cu numeroase obiective in   “Patrimoniul UNESCO”

Basel + Colmar + Mulhouse+ Metz + Nancy + Strasbourg + Drumul Vinului + Eguisheim + Riquewihr


ODIHNÃ..... LECŢII DE ISTORIE......DISTRACŢIE....CUMPÃRÃTURI

 

      

 

Se viziteaza: 

  • Basel:  Orasul vechi, Munster Catedral, Markplatz, Primaria Piata de peste, Muzeul de Arte frumoase Muzeul de istorie, Gradina zolologica etc                         
  • Colmar: Orasul vechi, Casutele din lemn, Bisericile St Martin si Dominicana, Ancienne Douane, Maison Adolphe, Micile canale etc
  • Mulhouse: Muzeul automobilelor Bugatti, Muzeul Caii ferate, Teatrul Municipal, Place de la reunion, Catedrala Nore Dame , Palais de Rohan, Muzeul Alsacian, Place Lambert, Capela Saint-Jean, Turnul Nessel, Turnul Diavolului, Templul Saint Etienne
  • Metz: Place des Armes, Catedrala gotica Saint-Etienne, vitrallile de Chagall, Opera-Teatre de Metz  
  • Nancy: Orasul vechi, Piata Stanislas-Patrimoniul UNESCO, Fantanile, Hotel de Ville, etc
  • Strasbourg: Altstadt, Cartierul Mica Franta, Consiliul European, Parlamentul European, Croaziera..
  • Drumul Vinului: satele, fortificatiile, cramele, Chateaux d’Haut-Koenisbourg, localitatea Neuf-Brisach      
  • Eguisheim: satul, vechile fortificatii, centrul vechi
  • Riquewihr: altstadt, casele vechi de secole, plantiile , magazinele de vinuri, cramele etc

 

PROGRAM
Ziua 1:  
Bucuresti. Basel-Elvetia.

Plecare din Bucuresti pentru o experienta uimitoare in provinciile Alsacia si Lorena, probabil cele mai frumoase provincii franceze!

Sosire in Basel. Bine ati venit in Elvetia! Tur de oras pentru a vedea capitala culturala a Elvetiei, oras cochet de o frumusete aparte. Aici se tin de-a lungul anului majoritatea evenimentelor de culturale  si pentru asta s-a construit un centru de conferinte impresionant, atat ca dimensiune, cat si ca arhitectura.

Este al 2-lea oras al Elvetiei, fiind situat pe malurile Rinului, la punctul de intalnire a frontierelor Elvetiei, Frantei si Germaniei. Vom vedea  Altstadt, orasul vechi, Munster-Catedrala sec XIII, Markplatz, Primaria, Piata de peste, Muzeul de Arte Frumoase.

Timp liber in Basel. Pentru cei care vor sa cunoasca si sa viziteze si mai multe va sugeram: Muzeul de Istorie, Muzeul Spielzeug Welten, muzeul ursuletilor de plus si binenteles Zoo, celebra gradina zoological cu peste 5600 de animale, fondata in 1863, pe o suprafata de 13 ha. Nu vom rata nici explorarea bucatariei si vinotecii elvetiane sau o plimbare pe malul Rinului, pe faleza.   

                                                                                  Cazare Mercure Epinal Centre 4* Epinal

 

Ziua 2: Epinal. Chateau du Haut-Koenigsbourg. Riquewihr. Eguisheim. Timp liber.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor in frumusul orasel Epinal,  pentru odihna, vizite, plimbari, cumparaturi, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc sau

Excursie optionala in cateva sate si orasele de vis din Alsacia  pentru a cunoste minunatiile provinciei.  Un colt” de Germanie din nord-estul Franţei ne asteapta să-l descoperim. Intram in atmosfera acestor 2 tinuturi care împartasesc un peisaj comun, paduri dese, vai strabatute de ape cristaline, podgorii care se intind cat vezi cu ochii, vestigii din evul mediu, o istorie şi o identitate culturală unice în Franţa.

Vom parcurge o parte din celebrul traseu cunoscut ca Drumul Vinului, vom trece prin asezari pitoresti in care casutele varuite in alb sunt inveselite de o multime de flori la ferestre.

Prima oprire va fi la Chateaux d’Haut-Koenisbourg , un castel asezat in varf de munte care ofera turistilor o priveliste uimitoare peste campia alsaciana. Castelul a fost construit in secolul XV, imprejurul unei temnite din secolul XII. Castelul se află la 750 metri altitudine, fiind o atractie deosebita pentru turisti. Aici s-au turnat multe scene de film, cum este pelicula lui Jean Renoir- Marile iluzii cu Antony Quinn si Virna Lisi sau serialele dedicate aventurilor lui Arsene Lupin.

Excursia optionala continua urmarind Drumul vinului.  Specifica este localitatea Riquewihr  sau batrana doamnă a vinului din Alsacia, unde o data cu degustarea de vinuri vom asculta, cum este firesc si povestea lor. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute sate din zonă, inclus pe lista de cele mai frumoase din Franta. Este mic si are o forma patrata, ceea ce-l face foarte usor de vizitat, toata actiunea fiind concentrata pe strada principala. Inconjurat de ziduri fortificate, de dealuri cu vita de vie, orasul impresioneaza prin arhitectura istorica deosebită, cu case vechi construite în secolele XVI si XVII. 

Timp liber pentru vizite individuale, recomandarea agentiei fiind si o vizita in magazinul “Feerie de Noel”, unde asemenea magazinului din Rothenburg (Germania), va veti simti din nou copii in casa lui Moș Crăciun

Ultima  oprire va fi in Eguisheim, poate una dintre cele mai frumoase localitati ale Frantei în jurul careia se pare ca s-au cultivat primele podgorii din Alsacia şi unde un anume conte Eberhart a construit un castel fortificat in sec. al VIII-lea.

                                                                                                       Cazare Mercure Epinal Centre 4* Epinal

Ziua 3: Epinal. Lorena: Nancy, Metz.   

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru odihna, vizite, plimbari, cumparaturi, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc sau  Excursie optionala in Lorena.

Vom vizita doua orase minunate: Nancy, unul din cele mai rafinate si atractive centre urbane, faimos pentru arhitectura Art Nouveau si Metz cunoscut pentru arhitectura germana si uimitoarele vitralii ale catedralei.

Nancy, tur de oras.  Cea mai buna cale de a porni in explorarea orasului este din centrul sau– Piata Stanislas, declarata sit al Patrimoniului Cultural UNESCO. In jurul pietei se gasesc mai multe palate si resedinte elegante, precum si Hôtel de Ville, in stil rococo francez. Vom descoperi cele 2 aspecte ale orasului: cel medieval, dat de aleile si turnurile din jurul Palatului ducal Charles II, unde au fost construite in memoria Ioanei D’Arc porti de aur si fantana in stil rococo, ceea ce pune in evidenta al doilea aspect, cel modern, din partea noua a orasului. Vom avea timp liber pentru a ne bucura de frumusetea orasului, de muzee sau pur si simplu de preparatele foarte gustoase.

Un alt oras vizitat astazi este: Metz. Situat la confluenta fluviilor Seille şi Moselle, oras cu un bogat trecut istoric, a fost la origine o cetate celtă, cucerit apoi de romani, calcat de huni, a devenit la un moment dat capitala Austriei, a apartinut Reichului german şi a fost capitala provinciei Lorena. Metz-ul are astfel o arhitectura urbana spectaculoasa, cu edificii în stil renascentist, baroc si romano-germanic care apartin mai multor perioade. Personalitati precum poetul francez Paul Verlaine s-au nascut la Metz, iar celebrul scriitor Francois Rabelais, a locuit la Metz între anii 1545 si 1547.

Vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira cateva obiective impresionante, precum Opéra - Théatre de Metz, cea mai veche catedrala din Franta cu cele mai mari vitralii din lume, realizate de Chagall, Catedrala gotica Saint-Étienne (Sfântul Ştefan) si Place des Armes, piata acoperita, aflata vis-a-vis de catedrala. Metz  e un oras viu, un oras al artei si culturii, numit si orasul verde datorita gradinilor sale. 

                                                                                                       Cazare Mercure Epinal Centre 4* Epinal

 

Ziua 4: Epinal. Strasbourg

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor in minunatul orasel Epinal,  pentru odihna, vizite, plimbari, cumparaturi, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc sau

Excursie optionala in Strasbourg pentru cine nu a vazut orasul. Strasbourg este capitala Alsaciei si dupa Paris, este acum cel mai important oras diplomatic francez, fiind sediul Consiliului Europei si locul de intalnire al Parlamentului European. Orasul este un muzeu in aer liber: strazi, case, parcuri parca sunt scoase din povesti. Vom putea vedea Catedrala Notre Dame din Orasul Vechi care in secolul al XIX-lea era cea mai inalta constructie a crestinatatii.  Ne vom opri plini de admiratie sa vedem transeptul care este casa unui ceas astronomic, creat in 1547, plin de figurine ce pot fi admirate zilnic intre 12:30 si 12:35.

In apropiere se afla Musee de l'Oeuvre Notre Dame, si Palais Rohan, construit in stil francez, datat din secolul al XVIII-lea. Fosta arhiepiscopie gazduieste principalele muzee al orasului: Musee des Beaux-Arts (Muzeul de Arte Frumoase) si Musee des Arts Decoratifs et d'Archeologie (Muzeul de Arte Decorative si Arheologie).

 Putem alege o plimbare cu vaporasul pe raul Ill, de unde se poate admira pitorescul cartier Petit France. Urmeaza apoi un tur pietonal in Cartierul Istoric, Cartierul Mica Franta in regiunea dintre rauri. Alte repere recomandate sunt Casa Kammerzell din secolul al XV-lea (cea mai veche casa din oras),  Piata Republicii, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta Moderna si Contemporana, cu opere de arta foarte rare si care prezinta in detaliu curentele simbolist, suprarealist, dadaist, impresionist.

 Fara doar si poate, trebuie sa ne incheiem periplul cu degustarea unui vin frantuzesc de cea mai buna calitate si a catorva specialitati germane si frantuzesti.

 Seara, optional, vom putea participa la o cina cu specific local, muzica traditionala, dans si multa veselie, intr-un local tipic alsacian, pentru a sarbatori asa cum se cuvine sosirea intr-o tara atat de frumoasa.

                                                                                                       Cazare Mercure Epinal Centre 4* Epinal

Ziua 5: Epinal. Colmar. Mulhouse. Neuf-Brisach.

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru odihna, vizite, plimbari, cumparaturi, pentru a beneficia de facilitatile hotelului etc sau Excursie optionala Colmar si Mulhouse.

Prima vizita va fi in orasul Colmar, cel mai bine pastrat centru istoric din Alsacia, cu rezidentele alcatuite jumatate din lemn. Un loc deosebit este altarul Isenheim, un remarcabil obiectiv medieval.

Bogat in traditii, atat franceze cat si germane ne întampina cu o atmosfera de poveste fiind considerat si Venetia Frantei.  Punctul de interes major al vizitei pe care o vom face aici este centrul vechiului oras. Stradute pitoresti, inguste, pavate cu piatra cubica, casute din lemn cu acoperisuri din tigla colorata, vechi de sute de ani, constructii în stil dominican, gotic si renascentist, doua biserici frumoase St Martin si cea Dominicana, increngaturi de mici canale, enorm de multe flori, atmosfera autentic medievala, acesta a fost peisajul intalnit aici, peisaj ce defineste Colmar ca oras incadrat in categoria Ville d’Art et d’Histoire. In piata Catedralei sunt o serie de cladiri de poveste, intre care amintim: Maison Adolphe ( Casa Adolf), probabil cea mai veche cladire ramasa din Evul Mediu (sec. 14) si  Ancienne Douane (Vechea Vama).

In drum vom mai vedea superba localitate Neuf-Brisach.

Plecare spre orasul bijuterie Mulhouse, oras cu aer medieval, faimos si datorita muzeelor dedicate automobilului “Cite de l’Automobile”(aici exista cea mai mare colectie de automobile Bugatti din lume) si caii ferate “Cite du Train”, cele mai mari de acest gen din Franta. Apoi mai avem si  Muzeul Alsacian, Muzeului de Arte Frumoase si Muzeului de Arheologie. O data ajunsi vom face un tur pietonal in timpul caruia vom admira structura gotica a Catedralei Notre-Dame, Palais de Rohan, construit dupa ce orasul a devenit francez, Teatrul Municipal, Place de la Reunion, considerata inima orasului, cu fatadele caselor viu colorate, Templul Saint Etienne, Turnul Diavolului, Turnul Nessel, Capela Saint-Jean, Place Lambert (unde se afla casa matematicianului J.H. Lambert), etc. 

                                Cazare Mercure Epinal Centre 4* Epinal

Ziua 6: Epinal. Plecare spre Romania

Mic dejun. Predarea camerelor. Timp la dispozitie pentru ultimele cumparaturi, plimbari etc

La ora 11:00 ne imbarcam in autocar pentru transferul la aeroport dupa 6 zile pline in care am combinat vizitele cu odihna, timpul de cumparaturi cu distractia.

S-au legat prietenii, am cunoscut alte culturi, am facut fotografii si ne-am bucurat din plin de micul concediu.                                                                                                                                       Sosire Romania.

  

6 zile de neuitat pe care le veti nota cu litere de aur in agenda dvs. cu amintiri!

 

PERIOADA

12 - 17 IUNIE

LOC IN DUBLA STANDARD

Euro/ persoana

COPIL 0-3 ANI IN CAMERA CU 2 ADULTI

COPIL 4-11 ANI IN CAMERA SUPERIOARA CU 2 ADULTI

REDUCERE AL 3-LEA ADULT IN TRIPLA

SUPLIMENT CAMERA SINGLE

Hotel Mercure Epinal Centre 4*

395 Euro

Gratuit, achita doar bilet avion

195 Euro

20 Euro

200 Euro

BILET DE AVION

De la 135 Euro/ persoana, in functie de data inscrierii!

Atentie! Pretul biletului de avion este  valabil in limita locurilor disponibile, in functie de data inscrierii.

 

 

SERVICII INCLUSE:

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

 

·  5 nopti cazare la hotel 4*;

·  Mic dejun;

·  Transfer cu autocar aeroport – hotel - aeroport;

·  Tur oras Basel – capitala diplomatica a Europei

·  Taxe rutiere, taxe de intrare in oras a autocarului, taxe de parcare;

·  Ghid roman insotitor de grup.

 

Hotel Mercure Epinal Centre 4*   https://www.accorhotels.com/gb/hotel-0831-mercure-epinal-centre-hotel/index.shtml

 

Hotelul este situat langa raul Moselle, la 5 minute mers pe jos de centrul orasului Epinal si la 7 minute mers pe jos de statia de tren TGV. Turistii au acces gratuit la piscina interioara incalzita intre 10:00 - 16:30. Accesul la SPA, cu sauna si hammam, este posibil contra-cost intre 17:00 - 23:00. Camerele hotelului au aer conditionat si sunt spatioase (20 mp). Toate au televizor si o baie privata. Accesul la internet WiFi este gratuit in tot hotelul. Oaspetii pot lua masa la 'Le Mouton Blanc', restaurantul hotelului, deschis de luni pana vineri. Vara, turistii pot lua masa pe terasa hotelului, care ofera vedere la raul Moselle. Hotelul are si un bar unde oaspetii se pot relaxa. Muzeul de Arta este la 160 metri. 

 

·  Bilet de avion Bucuresti - Basel - Bucuresti (de la 135 Euro/ persoana, in functie de data inscrierii; inclus geanta de mana mica 40 × 30 × 18 cm + bagaj de mana max. 10 kg, 55x40x23 cm + serviciul Wizz Priority)

 

·   asigurare medicala (43 RON/ persoana) sau pachet asigurare medicala si storno (recomandat - 79 RON/ persoana);

·   excursiile optionale din program;

·   intrari la obiective turistice (unde este cazul);

·   intrarile si consumatia in restaurante sau in locuri care nu sunt incluse in programul turistic;

·  taxa de oras: 1.5 euro / persoana / noapte, se plateste la check-in, la receptia hotelului.

·  bagaj de cala, 1 piesa 20 kg: 100 euro/dus-intors.

 

 

 

Orar de zbor Informativ Wizz Air:

 12 JUN Bucharest - Basel-Mulhouse-Freiburg  13:45 – 15:20 

 17 JUN Basel-Mulhouse-Freiburg – Bucharest 15:55 – 19:20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***Tariful este valabil pentru grup minim 25 persoane!

 

 

Site-uri utile: pentru locurile care vor fi vizitate in cadrul excursiei:

 (se apasa tasta ctr si in acelasi timp se da clic pe adresa)

Strasbourg:                        https://www.youtube.com/watch?v=H6BzeT7LllQ 

Colmar :                             https://www.youtube.com/watch?v=ZRLwC4wpMaU 

Mulhouse :                         https://www.youtube.com/watch?v=lU_FibRKVS8

Nancy -                               https://www.youtube.com/watch?v=jLafM5r8UI4

Metz :                                  https://www.youtube.com/watch?v=jX-DZOcdHpE

Drumul vinului:                https://www.youtube.com/watch?v=YXWAUs-5ySQ

Basel:                                  https://www.youtube.com/watch?v=bzZiCpThU9A

Riquewihr:                         https://www.youtube.com/watch?v=YHv9SC2rKOc

Eguisheim:                          https://www.youtube.com/watch?v=FP7uaWzxe-I

Neuf-Brisach:                     https://www.youtube.com/watch?v=Jl_10AgcKns

Train Thur Doller Alsace:https://www.youtube.com/watch?v=zLi91xz5sdI         

 

 

 

Newsletter
Vrei sa vezi oferte, noutati si inspiratie pentru urmatoarea vacanta?